Rally

16 Jan, 2023 Ώρα 08:33

Ο Kevin Benavides με KTM κατακτά την πρώτη θέση στις μοτοσυκλέτες του Dakar 2023!

Thumbnail

Μόλις 12 δευτερόλεπτα χώριζαν τους δύο κορυφαίους αναβάτες, Toby Price και Kevin Benavides, στην έναρξη της σημερινής τελικής ειδικής του Rally Dakar. Ήταν λίγο-πολύ εγγυημένο ότι η KTM θα κέρδιζε φέτος, αλλά παρέμενε η απορία για το ποια μοτοσυκλέτα θα ήταν αυτή που θα βρισκόταν στην κορυφή;

Close

Οι αναβάτες ξεκίνησαν την ειδική διαδρομή με αντίστροφη σειρά από τη γενική κατάταξη, κάτι που σήμαινε ότι οι Kevin Benavides και Toby Price ήταν οι τελευταίοι, με τον Skyler Howes επίσης να συνεχίζει να διεκδικεί, ενάμιση λεπτό πιο πίσω, την πρώτη θέση.

Στο Dakar, τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι τη γραμμή του τερματισμού και αυτό το είδαμε σήμερα που, μετά από μόλις 29 χιλιόμετρα, οι αναβάτες αντιμετώπισαν μια λάσπη που έφερε κάποιες πτώσεις.

Close

Ο Kevin Benavides έκλεισε την διαφορά των 12 δευτερολέπτων στο μηδέν στο 33ο χιλιόμετρο, κάτι που έφερε τους 2 αναβάτες στους ίδους χρόνους μετά από 43 ώρες αγώνα… Τι θα συνέβαινε αν διατηρούσαν αυτό το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος; Ο καλύτερος αναβάτης της προηγούμενης ειδικής θα είχε κερδίσει.

 

Close

 

Σαφώς δεν υπήρχαν εντολές από την ομάδα και και οι δύο αναβάτες έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό, με τον Αργεντινό να αφήνει σιγά σιγά τον Αυστραλό πίσω του.

Στο τέλος, ο Benavides ολοκλήρωσε την ειδική σε 1 ώρα και 15 λεπτά, 55 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τον Price, και πήρε έτσι την πρώτη θέση της γενικής, και το τρόπαιο, για 43 δευτερόλεπτα.

Ο Kevin Benavides γίνεται ο πρώτος αναβάτης που κερδίζει το Dakar για δύο διαφορετικούς κατασκευαστές μοτοσυκλετών στη σύγχρονη εποχή των 450: "Απλά ξεκίνησα από το μηδέν και προσπάθησα να μην σκέφτομαι τίποτα, απλώς να βάλω βενζίνη για 138 χιλιόμετρα. Δεν ήταν εύκολο, υπήρχε πολλή λάσπη και έβαλαν επίσης μερικά δύσκολα σημεία πλοήγησης εκεί μέσα, τα σημεία ελέγχου ήταν τόσο μικρά που δύο φορές χρειάστηκε να επιστρέψω και έχασα λίγο χρόνο. Για μένα το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι να είμαι ο πρώτος αναβάτης που κερδίζει το Dakar με δύο διαφορετικούς κατασκευαστές".

 

 

Ο Toby Price ήθελε ξεκάθαρα αυτόν τον περίφημο τρίτο τίτλο, πιέζοντας σκληρά μέχρι το τέλος και μπόρεσε να "κόψει" 20 δευτερόλεπτα από τον ομόσταυλό του στο 102ο χιλιόμετρο, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.

Η τρίτη θέση πήγε στον Skyler Howes που έκανε τα πάντα για να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της Husqvarna στο Dakar. Ο Howes τερμάτισε λίγο πάνω από 5 λεπτά πίσω από το πρώτο ζευγάρι στο τέλος, αλλά με μεγάλη διαφορά από την τέταρτη θέση.

Το δίδυμο της Honda, Pablo Quintanilla και Adrien Van Beveren, κλείνουν την πρώτη πεντάδα.

23 Mar, 2023 Ώρα 09:17

Παγκύπριo Πρωτάθλημα Rally 2023: Πάμε με το Tiger Rally

Thumbnail

Διεξάγεται το σαββατοκύριακο 25 & 26 Μαρτίου στην Λεμεσό ο 2ος αγώνας στην σειρά του εγκεκριμένου από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2023  της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου

Close

Τον αγώνα διοργανώνει το Σωματείο της, Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού και φέρει την ονομασία  “TIGER RALLY 2023”

Ο αγώνας διεξάγεται σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού και το Αθλητικό Τμήμα του Δήμου και εντάσσεται στα πλαίσια των αθλητικών διοργανώσεων «Λεμέσια» για το 2023. 

Close

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 25 Μαρτίου (12.00) από τον χώρο στάθμευσης 1 στον Μόλο Λεμεσού όπου τα διαγωνιζόμενα αυτοκίνητα αφού καλύψουν 4 αγωνιστικές διαδρομές στις περιοχές Μαρί – Μοναγρούλλι θα επιστρέψουν στον ίδιο χώρο γύρω στις 18.00 όπου και τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν στην Λεμεσό. 

Το πρωί της Κυριακής 26.3.2023 θα επανεκκινήσουν και αφού καλύψουν 4 Ειδικές Διαδρομές,  αυτή την φορά στις περιοχές Λάνιας και Αγίας Παρασκευής θα επιστρέψουν και πάλι στον χώρο στάθμευσης 1 για τον τερματισμό, όπου το 1ο αυτοκίνητο αναμένεται στις  3.40 μμ.

Close

Στις 4.30μμ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή τερματισμού των πληρωμάτων σε ειδικά διαμορφωμένο  του ιδίου χώρου στάθμευσης όπου και θα γίνει και η απονομή των επάθλων στους Νικητές. 

Οι φίλοι του αθλήματος θα μπορούν να ενημερώνονται και με ζωντανά αποτελέσματα καθώς και με τις εξελίξεις του αγώνα μέσω της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας  www.cmf.org.cy 

Δείτε το πρόγραμμα του αγώνα εδώ.

Map Leg 1

Map Leg 2