Rally

03 Dec, 2019 Ώρα 13:34

Πρωταθλητές του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι 2019 οι Πέτρος Παντελή και Κύπρος Χριστοδούλου

Thumbnail

Το Σαββατοκύριακο 30/11-1/12 διεξήχθη ο τελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι, το 42o Ράλι Αφροδίτη, με διοργανωτή το Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Πάφου υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Το πρόγραμμα περιλάμβανε τέσσερις επαναλαμβανόμενες ειδικές στο δάσος Πάφου και μετά το τέλος του αγώνα αποδείχθηκε ότι ήταν πιο ανατρεπτική σεζόν τα τελευταία χρόνια.

Close

Στην Πάφο τον τίτλο διεκδικούσαν οι πρωτοπόροι στη βαθμολογία Γαλαταριώτης-Ιωάννου και οι δεύτεροι Γιάγκου-Κυριάκου, με τους Παντελή-Χριστοδούλου στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα είχαν τις λιγότερες πιθανότητες για κατάκτηση του τίτλου.

 

Close

 

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με την καθολική υπεροχή των Γαλαταριώτη-Ιωάννου, οι οποίοι απέκτησαν σαφές προβάδισμα νίκης. Οι Παντελή-Χριστοδούλου ήταν δεύτεροι στη γενική κατάταξη χωρίς να απειλούν και να απειλούνται, με τους Γιάγκου-Κυριάκου να είναι τρίτοι.

Close

Την Κυριακή ο αγώνας συνεχίστηκε όπως τέλειωσε το Σάββατο, με τους Γαλαταριώτη-Ιωάννου να κερδίζουν τις δυο πρώτες ειδικές της μέρας και να κατευθύνονται για ανασυγκρότηση. Τίποτα δεν προϊδέαζε το τι θα επακολουθούσε. Το πλήρωμα βγήκε νωρίτερα από το χώρο του σέρβις με αποτέλεσμα να δεχθεί ποινή δέκα λεπτών, ενώ μετά το τέλος του αγώνα οι αγωνοδίκες τους έθεσαν εκτός αγώνα καθώς κινήθηκαν με την όπισθεν στο σημείο ελέγχου, κάτι που απαγορεύει ρητά ο κανονισμός.

 

 

Αυτή η εξέλιξη ανέβασε τους Παντελή-Χριστοδούλου στην πρώτη θέση και, αθροίζοντας τα πέντε από τα εφτά καλύτερα αποτελέσματα, αναδείχθηκαν Παγκύπριοι Πρωταθλητές Ράλι 2019 για πρώτη φορά στην καριέρα τους. Η διαφορά τους ήταν μόλις μισός βαθμός από το δεύτερο στο πρωτάθλημα (100.5 έναντι 100). Πέραν από τον τίτλο στη γενική κατάταξη η σεζόν για το πλήρωμα ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του τίτλου και στην κατηγορία RC2 όπου αγωνίζονται.

Οι Γιάγκου-Κυριάκου κυριολεκτικά άγγιξαν το πρώτο πρωτάθλημα στην καριέρα τους, όμως στο τέλος αναγκάστηκαν να συμβιβαστούν με τη δεύτερη θέση στον αγώνα αλλά και στη γενική κατάταξη. Ήταν σταθερά στην τρίτη θέση κατά τη διάρκεια του αγώνα, όμως η διαφορά από τους προπορευόμενους τους ήταν μεγάλη για να μπορέσουν να την καλύψουν και σε αυτό συνέτεινε και το σκασμένο ελαστικό που είχαν το Σάββατο.

 

 

Όσον αφορά την τρίτη θέση στον αγώνα, αυτή πήγε στους Χριστοδούλου- Ευριπίδου. Κινήθηκαν πολύ καλά στις ελικοειδής ειδικές του δάσους Πάφου και χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα δίκαια ολοκλήρωσαν τον αγώνα τρίτοι.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισαν οι Σωκράτους-Κώστας Ευριπίδου οι οποίοι παράλληλα ήταν και οι νικητές στην κατηγορία RCS2. 

 

 

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Πενταράς-Ονησιφόρου και Γεωργίου-Καζάγκας. Όσον αφορά τη δικίνητη κατηγορία σε αυτή έτρεξε μόλις ένα πλήρωμα, αυτό των Σκεύου και Μαίρης Γερολέμου, οι οποίοι τερμάτισαν στην ένατη θέση γενικής.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ

Έντονες συγκινήσεις πρόσφερε το φετινό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι, με τις ανατροπές να έρχονται στο φινάλε. Ο αγώνας όπως και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι ήταν μια χορηγία της εταιρίας Ψάλτης Ανταλλακτικά και των λιπαντικών ENEOS.

24 Jan, 2020 Ώρα 12:50

Τρομακτικό ατύχημα για τον Tanak στο Monte Carlo (Βίντεο)

Thumbnail

Η πρώτη εμφάνιση του παγκόσμιου πρωταθλητή του WRC με τη Hyundai Motorsport κράτησε μόλις 3μιση ειδικές διαδρομές. Ενώ μετά της πρώτες τρεις στο Ράλι Μόντε Κάρλο, εναρκτήριο αγώνα της νέας σεζόν, ο Εσθονός ήταν στην τέταρτη θέση της γενικής (μόλις 10.3 δευτερόλεπτα από την κορυφή), είχε μία πραγματικά εφιαλτική έξοδο.

Close

Το αγωνιστικό παρέκκλινε του δρόμου και άρχισε να τουμπάρει. Στο on-board video είναι χαρακτηριστικές οι αντιδράσεις του πληρώματος όταν αντιλαμβάνονται πως έχει πλέον χαθεί ο έλεγχος.

Ευτυχώς, οι πρώτες αναφορές από το σημείο του ατυχήματος λένε πως τόσο ο Tanak όσο και ο συνοδηγός του Martin Jarveoja, δεν έχουν τραυματιστεί. Πράγμα που φαντάζει ως ένα μικρό θαύμα δεδομένης της σοβαρότητας της εξόδου.

Close

 

 

Close