Rally

26 Mar, 2021 Ώρα 14:14

Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει από φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Thumbnail

Χαράς ευαγγέλια στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα αφού το μεγάλο όνειρο, της επιστροφής του  Ράλι Ακρόπολις στο WRC, έγινε και επίσημα πλέον πραγματικότητα!

Close

Ο Εθνικός αγώνας της Ελλάδας εντάσσεται από φέτος στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, με το νέο του κεφάλαιο να γράφεται στις 9-12 Σεπτεμβρίου 2021.

Μία επιστροφή που έρχεται μετά από μία οκταετία απουσίας από το WRC και επαναφέρει τον ιστορικό αυτό αγώνα εκεί που δικαιωματικά έχει θέση – είναι άλλωστε ένα από τα πλέον εμβληματικά ράλι παγκοσμίως!

Close

Η Ελλάδα πέτυχε να ανοίξει διάλογο με τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) και την εταιρεία διαχείρισης και προώθησης του WRC ήδη από την περασμένη άνοιξη, μεταξύ άλλων χάρη στην αποδεδειγμένα ορθή διαχείριση της πανδημίας, που σχολιάστηκε θετικά από όλα τα διεθνή Μέσα.

Καθοριστικότερο ρόλο, ωστόσο, έπαιξε η θερμή υποστήριξη από την πλευρά της Κυβέρνησης, η οποία, αξιολογώντας την ιστορική σημασία του αγώνα, τη συμβολή του στη θετική προβολή της χώρας στο εξωτερικό και τον επίσης θετικό οικονομικό του αντίκτυπο, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον WRC Promoter, το Δεκέμβριο του 2020.

Close

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε σχετικά: «Πριν από εβδομήντα χρόνια η Ακρόπολη αποτέλεσε το φόντο για έναν σπουδαίο αγώνα, που αργότερα καθιερώθηκε ως το “Ράλι των Θεών”. Ένας επικός αγώνας ράλι που ανέκαθεν έφερνε τα πληρώματα αντιμέτωπα με συνθήκες μοναδικές. Έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας, το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει, και μάλιστα εν μέσω μιας χρονικής συγκυρίας που η Ελλάδα βρίσκει και πάλι το δρόμο της. Κατά την τελευταία δεκαετία βρεθήκαμε στη δική μας “διαδρομή”, που περιείχε πολλές εναλλαγές. Πλέον, η Ελλάδα χαράζει το μέλλον της κάνοντας σημαντικά άλματα όσον αφορά την έρευνα, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και πάλι να φιλοξενήσουμε διεθνούς απήχησης εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι».

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο που ανέβασε το WRC στην επίσημη τους σελίδα

 

Πηγή Κειμένου: protothema.gr

30 Mar, 2021 Ώρα 09:17

Νίκη για το Νίκο Θωμά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ταχύτητας

Thumbnail

Με τη συμμετοχή 29 πληρωμάτων ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Μαρτίου ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ταχύτητας Honda/Galatariotis – ENI. Ο αγώνας, που  διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Πάφου και τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, διεξήχθη στην περιοχή Ορείτες, ήταν μήκους 2.5 χιλιομέτρων.

Close

 

 

Στο αγωνιστικό κομμάτι τα αδέλφια Πολυκάρπου έγραψαν τους δύο ταχύτερους χρόνους, με τον Παναγιώτη (1:44.76) να επικρατεί του περσινού πρωταθλητή Γιώργου (1:46.220), ο οποίος δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του στο δεύτερο χρονομετρημένο πέρασμα. Τον τρίτο ταχύτερο χρόνο (1:47.60) έγραψε ο Πέτρος Πέτρου στη δεύτερη του χρονομετρημένη προσπάθεια. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και μετά από τεχνικό έλεγχο οι τρείς πρώτοι αποκλείστηκαν από τον αγώνα λόγω τεχνικών διαφορών που παρουσίασαν τα αγωνιστικά τους.

 

Close

 

Μετά από αυτή την εξέλιξη νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Νίκος Θωμά (1:48.110) με Crosskart ο οποίος παρά το γεγονός ότι απουσίαζε από την αγωνιστική δράση για μεγάλο χρονικό διάστημα, εντούτοις έδειξε ότι δεν έχασε την ποιότητα του και παραμένει ένας από τους κορυφαίους οδηγούς. Στη δεύτερη θέση γενικής (1:49.060) ολοκλήρωσε o Δημήτρης Πιερή με Mitsubishi Lancer Evo VI ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο πάντα εντυπωσιακός Σταύρος Αντωνίου (1:50.320) με Evo X. Τέταρτος και πρώτος στην κατηγορία RCS2 τερμάτισε ο Ευαγόρας Κούλουρος (1:50.730) με Lancer Evo III ενώ πίσω του οι Ηλίας Πιερή (1:51.120) με Evo VI και Σωκράτης Σωκράτους (1:51.650) με Subaru Impreza.  Έβδομος γενικής και δεύτερος στην κατηγορία RCS2 τερμάτισε ο Μάριος Παύλου (1:51.950) με Evo VII ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Νίκος Μιλτιάδους με CrossKart (1:53.350), Κώστας Παύλου με Εvo VII (1:53.570) και Γιώργος Γεωργίου με CrossKart(1:54.810).

 

 

Στη δικίνητη κατηγορία ο Μιχάλης Σοφοκλέους πήρε την πρώτη θέση (2:01.120) αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Μάριο Ζάκο (2:01.730) και το βάθρο συμπλήρωσε ο Σωκράτης Παπαναστασίου (2:04.650).

 

 

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα έγιναν οι απονομές στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα, στους πρωτεύσαντες σε όλες τις κατηγορίες. Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο πρωτάθλημα ταχύτητας θα διεξαχθεί στις 18 Απριλίου και διοργανωτή τον Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου.  

Κύριος Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία Ψάλτης Auto Parts με τις μπαταρίες Exide και την Comline Auto Parts.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ.

 

Close