Rally

17 Sep, 2021 Ώρα 15:55

Το Ράλλυ Κύπρος επιστρέφει στην Πλατεία Ελευθερίας

Thumbnail

Μετά από δύο και πλέον δεκαετίες ο εθνικός μας αγώνας επιστρέφει στην Πλατεία Ελευθερίας με την οποία είχε συνδεθεί άρρηκτα, ιδιαιτέρως τη δεκαετία του ’90, καθώς από εκεί, στην καρδιά της πρωτεύουσας, δινόταν η εκκίνηση, ενώ εκεί φιλοξενείτο και η τελετή τερματισμού. 

Close

Η εκκίνηση του 49ου διεθνούς Ράλλυ Κύπρος θα δοθεί την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην ανακαινισμένη Πλατεία Ελευθερίας και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο του ιστορικού, παλαιού κτηρίου του Δημαρχείου Λευκωσίας, μπροστά στους μαρμάρινους κίονες ιωνικού ρυθμού. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα διέλθουν από τη βόρεια πλευρά της Πλατείας Ελευθερίας και διασχίζοντας την οδό Ρηγαίνης θα φτάσουν την Πλατεία Σολωμού, παίρνοντας πορεία για το Service Park στην Αγλαντζιά. 

Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου στις 18:00 η τελετή του τερματισμού και θα γίνει η στέψη των νικητών. 

Close

«Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε το Ράλλυ Κύπρος»

«Με ενθουσιασμό καλωσορίζουμε το 49ο διεθνές Ράλλυ Κύπρος στη Λευκωσία. Είναι σημαντικό για εμάς που η σπουδαιότερη διεθνής αθλητική διοργάνωση που φιλοξενεί η Κύπρος επιστρέφει φέτος στην καρδιά της ανανεωμένης πρωτεύουσας» δηλώνει ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και προσθέτει: «ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τους διαγωνιζόμενους με τα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα στο εμβληματικό κτήριο που επί δεκαετίες φιλοξενούσε το Δημαρχείο Λευκωσίας στον προμαχώνα που δεσπόζει της ανακαινισμένης σήμερα Πλατείας Ελευθερίας – σημείο αναφοράς για τη Λευκωσία και ολόκληρη την Κύπρο».

Καταλήγοντας, ο κ. Γιωρκάτζης σημειώνει: «φιλοξενώντας το Ράλλυ Κύπρος, στέλνουμε παντού το μήνυμα ότι το ιστορικό κέντρο της πόλης μας αλλάζει. Γίνεται όμορφο, προσβάσιμο, λειτουργικό προσελκύοντας και μεγάλες διοργανώσεις –αθλητικές και όχι μόνο».

Close

 

 

«Χαρούμενοι που επιστρέφουμε»

Η Αλυτάρχης του 49ου διεθνούς Ράλλυ Κύπρος κυρία Νάγια Κοντοπούλου αναφέρει σχετικά: «είναι και για εμάς μεγάλη χαρά που ο αγώνας επιστρέφει στην καρδιά της Λευκωσίας, εκεί απ’ όπου εδραιώθηκε. Πιστεύουμε ότι το Ράλλυ Κύπρος θα συμβάλει στην ανάδειξη της νέας εικόνας του κέντρου της πρωτεύουσας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία και τη συνεργασία, τόσο το Δήμο Λευκωσίας και προσωπικά τον κ. Γιωρκάτζη όσο και το Δήμο Αγλαντζιάς και το Δήμαρχο Ανδρέα Κωνσταντίνου». 

Το 49ο Ράλλυ Κύπρος διοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου και είναι ο 4ος γύρος του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος Ράλλυ και 4ος & 5ος γύρος του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ράλλυ. 

Τη φετινή διοργάνωση χορηγούν η Cablenet, τα λιπαντικά ENEOS Motor Oil της Ψάλτης Auto Parts, η Honda, η ANCO Catering Equipment, η Prodata και το νερό Φαρμακάς, ενώ υποστηρίζουν οι Δήμοι Λευκωσίας και Αγλαντζιάς καθώς και η Αστυνομία Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cyprusrally.com.cy.

 

19 Oct, 2021 Ώρα 11:20

Νίκη για Δημοσθένους και Ποιητή στο Λαός Trial Rallysprint

Thumbnail

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Laos Trial RallySprint by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του Παντελή Ποιητή και Γιώργου Λαού, δύο ανθρώπων οι οποίοι πρόσφεραν στο αυτοκινητάθλημα μέχρι την τελευταία τους πνοή.  Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Λάρνακας και ήταν υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

 

 

Το πρόγραμμα άρχισε με την εκκίνηση, στην κεντρική πλατεία της Αθηαίνου, ενώ στην συνέχεια τα αγωνιστικά πέρασαν τρείς φορές από την μήκους εννέα χιλιομέτρων ειδική διαδρομή Smartway Motors Αθηαίνου, με τον ταχύτερο στο άθροισμα και των τριών περασμάτων να στέφεται νικητής. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον πανηγυρικό τερματισμό και τις απονομές των επάθλων στην κεντρική πλατεία της Αθηαίνου και πάλι.

 

Close

 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είχαμε εξαιρετικές μάχες από τα 42 πληρώματα που ξεκίνησαν τον αγώνα, με τα δύο R5 να κλέβουν την παράσταση. Το πλήρωμα των Δημοσθένους και Ποιητή με το Ferodo/Swag Skoda Fabia R5 κατάφεραν να επικρατήσουν κατακτώντας την πρώτη θέση αφού ήταν ταχύτεροι στα δύο από τα τρία περάσματα.  Στην δεύτερη θέση 2,4 δευτερόλεπτα πιο πίσω βρίσκουμε τους Κώστα Ζήνωνος και Φάνο Χριστοφή με το Psaltis Autoparts Citroen DS3 R5 που πίεσαν όσο μπορούσαν. Εκμεταλλεύτηκαν ένα μικρό λάθος του πρωτοπόρου στο δεύτερο πέρασμα, πλησίασαν, αλλά μια δική τους ατυχία στο τελευταίο πέρασμα τους στοίχισε την πρωτιά. Την τριάδα έκλεισαν οι Πέτρου-Ανδρέου με το Psaltis Autoparts Mitsubishi Lancer Evo μετά από μάχη με τους Σταύρου-Ελπιδοφόρου (Ferodo Mitsubishi Lancer), η οποία μας κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Τελικά συμβιβάστηκαν με την 4η θέση γενικής κερδίζοντας και την κατηγορία RC S2.

 

 

Στην 5η θέση γενικής και πρώτοι στη δικίνητη κατηγορία οι Πολυκάρπου-Σιάλος με το δικίνητο Comline Peugeot 208 Rally 4 οι οποίοι είχαν μια απίστευτη παρουσία κερδίζοντας πολύ πιο γρήγορα αυτοκίνητα. Την έκτη θέση και τη δεύτερη στην κατηγορία τους πήραν οι Γιαννούρη-Χρυσοστόμου ενώ πίσω τους οι Σωκράτους - Ευριπίδου.  Στην 8η θέση και πρώτο μεικτό πλήρωμα οι Κώστας και Παναγιώτης Λαός ενώ στην ένατη οι Νικηφόρου-Καροτσάκης.  Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Κώστας Φιλίππου και Σάββας Λαός με Evo X ενώ οι Χαράλαμπος Τιμοθέου και Παναγιώτης Σιάλος πήραν την 11η θέση και την πρώτη στην κατηγορία RC4. 

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts και τα λιπαντικά ENEOS.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα!

 

Close