Rally

01 Jun, 2023 Ώρα 17:02

Στα σκληρά χώματα της Σαρδηνίας 74 πληρώματα ξεκινούν τον 6ο γύρο του WRC!

Thumbnail

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 6ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ στη Σαρδηνία ξεκίνησε. Στον αγώνα έχουν δηλώσει 74 πληρώματα (τα 41 τρέχουν στην κατηγορία Rally2) και μέχρι την Κυριακή 4 Ιουνίου –όσοι αντέξουν- μετά από 19 Ε.Δ θα ολοκληρώσουν τον αγώνα αφού έχουν καλύψει 320,88 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Close

Η βάση του αγώνα είναι η παραθαλάσσια πόλη Olbia γι αυτό και η σημερινή πρώτη ειδική SSS1 που ξεκινάει στις 19.05 (τοπική ώρα 18.05) έχει ονομασθεί Olba Cabu Abbas. 

Η εργοστασιακή ομάδα της Toyota στο ράλλυ της Σαρδηνίας συμμετέχει με τέσσερα GR Yaris Rally1 Hybrid με τους Kalle Rovanpera, Elfyn Evans,Sebastien Ogier και Katamoto Katsuta. Η Toyota θέλει να μαζέψει βαθμούς – γι αυτό και κατεβάζει τέσσερα εργοστασιακά αυτοκίνητα- για να αυξήσει τη διαφορά της στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Close

 

 

Η εργοστασιακή ομάδα της Hyundai κατεβάζει τρία i20 N Rally1 Hybrid με οδηγούς τους Thierry Neuville, Esapekka Lappi και Dani Sordo.

 

 

Τέλος η εργοστασιακή ομάδα της Ford συμμετέχει με δύο Puma Rally1 Hybrid με τους Ott Tanak και Pierre-Louis Loubet.

 

 

Στον αγώνα αυτό που είναι αρκετά σκληρός θα δούμε δυνατές μάχες δεδομένου ότι στη βαθμολογία των οδηγών προηγείται ο Rovanpera με 98 βαθμούς και ακολουθεί ο O.Tanak με 81 βαθμούς. Ο Εσθονός θέλει αφενός να κερδίσει και να τεθεί επικεφαλής στη βαθμολογία και αφετέρου να αποδείξει στον πρώην ομόσταυλό του Νeuville ότι είναι πιο γρήγορος.

Στην 3η θέση της βαθμολογίας βρίσκεται ο Ogier με τον Evans, έχουν αμφότεροι από 69 βαθμούς και στην 6 θέση με 68 βαθμούς είναι ο Βέλγος T. Neuville.

 

 

Σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουνίου έγινε το shakedown στην ειδική Loiri Porto San Paolo και το απόγευμα στις 19.05 θα ξεκινήσει η μεγάλη μάχη με την υπερειδική Olba Cabu Abbas.

Αύριο (Παρασκευή 2 Ιουνίου) θα γίνουν τρείς ειδικές επαναλαμβανόμενες. Θα καλυφθούν 141,24 αγωνιστικά χιλιόμετρα και φυσικά πολλά θα κριθούν στην ειδική Monte Lerno – Sa Conchedda που είναι σχεδόν 50 χιλιόμετρα. 

Ο καιρός θα παίξει το δικό του ρόλο στην επιλογή των ελαστικών

 

Close

 

Το Σάββατο (3/6) οι αγωνιζόμενοι θα καλύψουν 133.2 αγωνιστικά χιλιόμετρα και την Κυριακή (4/6) το ράλλυ της Σαρδηνίας θα κλείσει με δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές. Το δεύτερο πέρασμα θα είναι η PowerStage. Τα συνολοικά χιλιόμετρα που θα κάνουν είναι μόνο 46.02.

Το πρωί στο shakedown του Rally Italia Sardegna τον καλύτερο χρόνο έκανε ο Esapekka Lappi και το δεύτερο ο Thierry Neuville με διαφορά μόλις έξι δέκατα του δευτερολέπτου. Στην ειδική «προθέρμανσης», την Loiri Porto San Paolo (2,87 χλμ) τα i20 N έκαναν το 1-2 ενώ τρίτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Ogier.

22 Sep, 2023 Ώρα 16:37

Στο 50ο Ράλλυ Κύπρος θα κριθεί οριστικά ο πρωταθλητής Μέσης Ανατολής!

Thumbnail

Η ακύρωση του Ράλλυ Κουβέιτ που θα ακολουθούσε, μετατρέπει τον Εθνικό μας αγώνα σ’ αυτό που θα κρίνει τη μάχη μεταξύ Al Rawahi (84β.), Al-Attiyah (78β.) και Althefiri (60β.)

Close

Στις δώδεκα χωμάτινες ειδικές διαδρομές του 50ου Ράλλυ Κύπρος, που διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου, το τριήμερο 6-8 Οκτωβρίου 2023, θα κριθεί οριστικά ο φετινός τίτλος στο Πρωτάθλημα Ράλλυ Μέσης Ανατολής.

Η ακύρωση του 6ου αγώνα και τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος, που θα ήταν το διεθνές Ράλλυ Κουβέιτ τον Νοέμβριο, μετατρέπει αυτόματα τον εθνικό μας αγώνα σ΄ αυτό που θα κρίνει οριστικά τον πρωταθλητή Μέσης Ανατολής για το 2023.

Close

Στη 50ή του διοργάνωση, το Ράλλυ Κύπρος θα φιλοξενήσει μεταξύ 6-8 Οκτωβρίου 2023 και τους τρεις πρωτοπόρους του φετινού Πρωταθλήματος Ράλλυ Μέσης Ανατολής. Μετά από τέσσερις αγώνες, σε Ομάν, Κατάρ, Ιορδανία και Λίβανο, προηγούνται με 84 βαθμούς ο Abdullah Al Rawahi (Ομάν) με συνοδηγό τον Ata Al-Hmoud (Ιορδανία). Ακολουθεί με 78 βαθμούς ο Nasser Al-Attiyah (Κατάρ) με συνοδηγό τον Mathieu Baumel (Ανδόρα), ενώ στην τρίτη θέση της κατάταξης βρίσκεται με 60 βαθμούς ο Mshari Althefiri (Κουβέιτ) με συνοδηγό τον Nasser Saadon Alkuwari (Κατάρ).

 

Close

 

Με μόλις έξι βαθμούς να χωρίζουν Al Rawahi με Al-Attiyah, η μεταξύ τους μάχη στις ειδικές διαδρομές της Κύπρου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο οδηγός από το Ομάν θα ψάξει να τερματίσει μπροστά από τον 7-φορές νικητή στην Κύπρο, για να αναδειχθεί πρωταθλητής Μέσης Ανατολής για πρώτη φορά στην καριέρα του. Από την άλλη, ο πολύπειρος Καταρινός κυνηγάει τον 13ο συνεχόμενο του τίτλο Μέσης Ανατολής και 19ο συνολικά στην καριέρα του. 

Όσον αφορά τους βαθμούς, η πρωτιά δίνει 30β., η δεύτερη θέση 24β., η τρίτη 21β., η τέταρτη 19β., η πέμπτη 17β., η έκτη 15β. Το ενδεχόμενο ισοβαθμίας στους 108 βαθμούς είναι ιδιαίτερα πιθανό, κάτι που θα συμβεί σε περίπτωση νίκης του Al-Attiyah και δεύτερης θέσης από τον Al Rawahi. Σ’ αυτή την περίπτωση, θα ισχύσουν οι κανονισμοί tie-break της FIA.

 

 

Με βάση τη Λευκωσία

Το 50ο Ράλλυ Κύπρος, που διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου, πέραν από τον 5ο και τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος Ράλλυ Μέσης Ανατολής, θα αποτελέσει παράλληλα και τον 3ο και 4ο γύρο του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ράλλυ, με την κάθε μέρα του αγώνα να μετράει ως ξεχωριστός γύρος για το τοπικό πρωτάθλημα.

Ο αγώνας θα έχει ως βάση τη Λευκωσία, με το Service Park, το Αρχηγείο και το Κέντρο Τύπου να βρίσκονται απέναντι από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, δίπλα από το Αρχηγείο Αστυνομίας, στην Αγλαντζιά.

Η εκκίνηση της Παρασκευής (06/10) και ο τερματισμός της Κυριακής (08/10) θα λάβουν χώρα στο παλιό δημαρχείο Λευκωσίας, στην Πλατεία Ελευθερίας. Στις 27 Σεπτεμβρίου, με βάση τους κανονισμούς, θα ανακοινωθούν από τους διοργανωτές οι ειδικές διαδρομές, με τους αντίστοιχους χάρτες.

Τη φετινή διοργάνωση υποστηρίζουν οι Δήμοι Λευκωσίας και Αγλαντζιάς.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cyprusrally.com.cy.