Rally

24 Apr, 2023 Ώρα 19:36

Στις 6 και 7 Μαΐου το Metropolis Mall Larnaca Rally 2023

Thumbnail

Διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου 2023 στην επαρχία Λάρνακας ο 3ος Αγώνας στην σειρά  του εγκεκριμένου από την Ανώτατη Αθλητική Αρχή της Κύπρου, Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού,  Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Rally 2023 της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκίνητου. 

 

Το “Metropolis Mall Larnaca Rally 2023” διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (ΚΟΑ), η  Ανώτατη Αρχή Εποπτείας & Ελέγχου του Αυτοκινητοαθλήματος στην Κύπρο, σε συνεργασία με τα Αθλητικά  της Σωματεία, τον Δήμο Λάρνακας και τον Δήμο Αραδίππου.  

Close

Η πανηγυρική εκκίνηση του “Metropolis Mall Larnaca Rally 2023” θα δοθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 στις  12 μ.μ. στο Metropolis Mall. 

 

Close

 

Τα διαγωνιζόμενα αυτοκίνητα αφού καλύψουν τις 2 πρώτες Ειδικές Διαδρομές, “SS1 Αβδελλερό  METROPOLIS MALL” και “SS2 Κόσιη HONDA-Galatariotis”, θα κατευθυνθούν στην Αραδίππου γύρω στις  1:30 μ.μ. όπου θα βρίσκεται το Service Park για επιδιορθώσεις και ανεφοδιασμό.  

Close

Ο αγώνας θα συνεχιστεί στις 2:30 μ.μ. με την 3η Ειδική Διαδρομή, “SS3 Αβδελλερό METROPOLIS MALL” και 4η Ειδική Διαδρομή, “SS4 Κόσιη HONDA-Galatariotis”. 

 

Η αγωνιστική μέρα θα ολοκληρωθεί στις 3:40 μ.μ. με την επιστροφή των διαγωνιζόμενων αυτοκινήτων  στην Αραδίππου και στο Service Park.  

Το Πάρκο Εξυπηρέτησης – Service Park θα βρίσκεται στην Αραδίππου, απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο  Α΄ όπου οι φίλοι του αθλήματος θα έχουν την ευκαιρία να το επισκεφθούν.

 

 

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 7 Μαΐου 2023, το “Metropolis Mall Larnaca Rally 2023” θα συνεχιστεί στις  10:30 π.μ. με την 5η Ειδική Διαδρομή, “SS5 Κοτσιάτης PENTADENT DENTAL SUPPLIES LTD”, και 6η Ειδική  Διαδρομή, “SS6 Πυργά ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΑΝTΡΕΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ ΛΤΔ”.  

Επιστροφή στο Service Park στις 12 μ.μ. για τις απαραίτητες επιδιορθώσεις, ρυθμίσεις και ανεφοδιασμό  και στις 13:40 μ.μ. τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα καλύψουν ξανά την 7η Ειδική Διαδρομή, “SS7 Κοτσιάτης  PENTADENT DENTAL SUPPLIES LTD” και 8η Ειδική Διαδρομή, “SS8 Πυργά ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΑΝTΡΕΑΣ  ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ ΛΤΔ”. 

 

 

Το “Metropolis Mall Larnaca Rally 2023” θα ολοκληρωθεί της ίδια μέρα στις 5 μ.μ. με την τελετή  τερματισμού στο Metropolis Mall όπου οι μεγάλοι νικητές θα ανέβουν στο βάθρο.  

Οι διοργανωτές του “Metropolis Mall Larnaca Rally 2023” ευχαριστούν θερμά το Δήμο Λάρνακας, το  Δήμο Αραδίππου, το Metropolis Mall για την βοήθεια και συνεργασία, τους χορηγούς και υποστηρικτές  του Αγώνα και όλους τους εθελοντές που εργάζονται σκληρά για την προετοιμασία του αγώνα.  

22 Sep, 2023 Ώρα 16:37

Στο 50ο Ράλλυ Κύπρος θα κριθεί οριστικά ο πρωταθλητής Μέσης Ανατολής!

Thumbnail

Η ακύρωση του Ράλλυ Κουβέιτ που θα ακολουθούσε, μετατρέπει τον Εθνικό μας αγώνα σ’ αυτό που θα κρίνει τη μάχη μεταξύ Al Rawahi (84β.), Al-Attiyah (78β.) και Althefiri (60β.)

Close

Στις δώδεκα χωμάτινες ειδικές διαδρομές του 50ου Ράλλυ Κύπρος, που διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου, το τριήμερο 6-8 Οκτωβρίου 2023, θα κριθεί οριστικά ο φετινός τίτλος στο Πρωτάθλημα Ράλλυ Μέσης Ανατολής.

Η ακύρωση του 6ου αγώνα και τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος, που θα ήταν το διεθνές Ράλλυ Κουβέιτ τον Νοέμβριο, μετατρέπει αυτόματα τον εθνικό μας αγώνα σ΄ αυτό που θα κρίνει οριστικά τον πρωταθλητή Μέσης Ανατολής για το 2023.

Close

Στη 50ή του διοργάνωση, το Ράλλυ Κύπρος θα φιλοξενήσει μεταξύ 6-8 Οκτωβρίου 2023 και τους τρεις πρωτοπόρους του φετινού Πρωταθλήματος Ράλλυ Μέσης Ανατολής. Μετά από τέσσερις αγώνες, σε Ομάν, Κατάρ, Ιορδανία και Λίβανο, προηγούνται με 84 βαθμούς ο Abdullah Al Rawahi (Ομάν) με συνοδηγό τον Ata Al-Hmoud (Ιορδανία). Ακολουθεί με 78 βαθμούς ο Nasser Al-Attiyah (Κατάρ) με συνοδηγό τον Mathieu Baumel (Ανδόρα), ενώ στην τρίτη θέση της κατάταξης βρίσκεται με 60 βαθμούς ο Mshari Althefiri (Κουβέιτ) με συνοδηγό τον Nasser Saadon Alkuwari (Κατάρ).

 

Close

 

Με μόλις έξι βαθμούς να χωρίζουν Al Rawahi με Al-Attiyah, η μεταξύ τους μάχη στις ειδικές διαδρομές της Κύπρου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο οδηγός από το Ομάν θα ψάξει να τερματίσει μπροστά από τον 7-φορές νικητή στην Κύπρο, για να αναδειχθεί πρωταθλητής Μέσης Ανατολής για πρώτη φορά στην καριέρα του. Από την άλλη, ο πολύπειρος Καταρινός κυνηγάει τον 13ο συνεχόμενο του τίτλο Μέσης Ανατολής και 19ο συνολικά στην καριέρα του. 

Όσον αφορά τους βαθμούς, η πρωτιά δίνει 30β., η δεύτερη θέση 24β., η τρίτη 21β., η τέταρτη 19β., η πέμπτη 17β., η έκτη 15β. Το ενδεχόμενο ισοβαθμίας στους 108 βαθμούς είναι ιδιαίτερα πιθανό, κάτι που θα συμβεί σε περίπτωση νίκης του Al-Attiyah και δεύτερης θέσης από τον Al Rawahi. Σ’ αυτή την περίπτωση, θα ισχύσουν οι κανονισμοί tie-break της FIA.

 

 

Με βάση τη Λευκωσία

Το 50ο Ράλλυ Κύπρος, που διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου, πέραν από τον 5ο και τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος Ράλλυ Μέσης Ανατολής, θα αποτελέσει παράλληλα και τον 3ο και 4ο γύρο του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ράλλυ, με την κάθε μέρα του αγώνα να μετράει ως ξεχωριστός γύρος για το τοπικό πρωτάθλημα.

Ο αγώνας θα έχει ως βάση τη Λευκωσία, με το Service Park, το Αρχηγείο και το Κέντρο Τύπου να βρίσκονται απέναντι από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, δίπλα από το Αρχηγείο Αστυνομίας, στην Αγλαντζιά.

Η εκκίνηση της Παρασκευής (06/10) και ο τερματισμός της Κυριακής (08/10) θα λάβουν χώρα στο παλιό δημαρχείο Λευκωσίας, στην Πλατεία Ελευθερίας. Στις 27 Σεπτεμβρίου, με βάση τους κανονισμούς, θα ανακοινωθούν από τους διοργανωτές οι ειδικές διαδρομές, με τους αντίστοιχους χάρτες.

Τη φετινή διοργάνωση υποστηρίζουν οι Δήμοι Λευκωσίας και Αγλαντζιάς.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cyprusrally.com.cy.