Rally

23 Jan, 2020 Ώρα 21:50

Στο ράλι Μότε Κάρλο η πρεμιέρα του νέου Abarth 124 Rally

Thumbnail

Στον αγώνα με τον οποίο ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) του 2020, το θρυλικό Rally Μόντε Κάρλο, εκκινεί το Abarth 124 rally 2020 με πλήρωμα τους Βέλγους Luc Caprasse και Renaud Herman. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Abarth παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα πλαίσια του ίδιου αγώνα πριν από 4 χρόνια, και από τότε έχει κατακτήσει 2 παγκόσμιους τίτλους στην κατηγορία FIA R-GT και περισσότερες από 100 νίκες.

Close

Για το 2020 οι μηχανικοί της Abarth εξέλιξαν περεταίρω το 124 rally ώστε η απόδοση και αξιοπιστία να συνοδευτούν από ακόμα μεγαλύτερη φιλικότητα προς στον οδηγό, ανεξάρτητα από την ποιότητα ή το είδος του οδοστρώματος.

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αγώνες όπως ο συγκεκριμένος αγώνας, όπου η μεγαλύτερη δυσκολία είναι ο άστατος και συχνά απρόβλεπτος καιρός. Η ύπαρξη τόσο στεγνών, όσο και βρεγμένων επιφανειών θα κάνουν δύσκολη της επιλογή ελαστικών

Close

Να συνεχίσουν τις καλές... πρεμιέρες

Το 2017, 2018 και 2019 τα πληρώματα με το Abarth 124 rally πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις καταφέρνοντας να βρεθούν μπροστά ακόμα και από συμμετοχές με τετρακίνητα αγωνιστικά. Ο αγώνας στο Μόντε Κάρλο σηματοδοτεί την έναρξη τόσο του WRC, όσο και του FIA R-GT, στο οποίο ο «Σκορπιός» της Abarth έχει κυριαρχήσει τα δύο τελευταία χρόνια. 

Close

Ο αγώνας ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή, οπότε και τα πληρώματα που θα τερματίσουν θα έχουν καλύψει περισσότερα από 1.000χλμ., εκ των οποίων τα 304,28χλμ. σε ειδικές διαδρομές.

 

18 Feb, 2020 Ώρα 13:50

Εύκολη Επικράτηση Για Σίμο Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου στο East Safari Rally

Thumbnail

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο 16 και 17 το Ράλι Ανατολικό Σαφάρι, αγώνας ο οποίος άνοιξε την αυλαία του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι ΨΑΛΤΗΣ/ENEOS της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Ο αγώνας, που διοργανώθηκε από το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου, εκτός από γρηγορότερος της χρονιάς, αποδείχτηκε και πολύ σκληρός αφού από τα 23 αυτοκίνητα που ανέβηκαν στην ράμπα της εκκίνησης το Σάββατο μόλις 10 κατάφεραν να τον ολοκληρώσουν το απόγευμα της Κυριακής. Στο αγωνιστικό κομμάτι, το φετινό Ράλι Ανατολικό Σαφάρι είχε ένα και μόνο πρωταγωνιστή και αυτός δεν ήταν άλλος από το πλήρωμα των Σίμο Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου που κατάφεραν να επικρατήσουν στις 11 από τις 12 ειδικές του αγώνα, φτάνοντας σε μια εύκολη νίκη. 

Close

 

 

Τη δεύτερη θέση πήραν οι Παναγιώτης Γιάγκου/Παναγιώτης Κυριάκου με Hyundai i20 R5. Το δίδυμο έδωσε ωραίο χρώμα στον αγώνα αφού βρέθηκε σε μια σκληρή μάχη με τους περσινούς πρωταθλητές Πέτρο Παντελή/Κύπρο Χριστοδούλου για τη δεύτερη θέση. Και τα δύο πληρώματα πρόσφεραν ταυτόχρονα θέαμα πολύ ψηλών προδιαγραφών. Οι Γιάγκου-Κυριάκου κατάφεραν με αντεπίθεση διαρκείας να υπερκαλύψουν την εις βάρος του διαφορά που είχαν από το Σάββατο ολοκληρώνοντας τελικά στη δεύτερη θέση, με τους Παντελή/Χριστοδούλου με  Mitsubishi Lancer EVO10 να συμβιβάζονται με την τρίτη. 

 

Close

 

Τέταρτοι γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RC2 ολοκλήρωσαν οι Χειλιμήντρης-Δαμιανού με Mitsubishi Lancer EVO Χ. Στο επόμενο σκαλοπάτι βρίσκουμε τους Σταύρο Αντωνίου-Δημήτρη Πιερή με το νέο απόκτημα, ένα Mitsubishi Lancer EVO10 R4. Σταθερό αγώνα μακριά από προβλήματα είχαν οι Ρούσου-Χριστοφή με Mitsubishi Lancer EVO Χ οι οποίοι κατάφεραν μετά από αρκετό καιρό να ανέβουν στη ράμπα του τερματισμού τερματίζοντας έκτοι. Στην κατηγορία RCS2, τη νίκη πήρε το πλήρωμα των Έλληνα-Μιχαήλ με Mitsubishi Lancer EVO6 οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα στην 8η θέση γενικής.

 

 

Δυνατές μάχες έγιναν και στη δικίνητη κατηγορία όπου τελικοί νικητές αναδείχθηκαν οι Ζαχαρίας Μανώλη/Κώστας Ευριπίδου με Honda Civic οι οποίοι παράλληλα τερμάτισαν έβδομοι γενικής. Οι Τανούσης-Χριστοδούλου (Toyota Yaris) τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της δικήνητης κατηγορίας και πρώτοι στην κατηγορία RC4, ενώ στην ίδια κατηγορία οι Τζιωρτζής-Αριστοδήμου τερμάτισαν στη δεύτερη θέση.

 

 

 

Άτυχο φάνηκε το πλήρωμα των Χατζηματθαίου-Θεοφάνους οι οποίοι προηγούνταν όμως αποχώρησαν στη δέκατη ειδική μετά από μηχανικό πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας εγκατέλειψαν τον αγώνα οι Ποσείδιας-Κωνσταντίνου, Κακουράτος-Γεωργίου, Τιμοθέου-Χρυσοστόμου, Χατζηματθαίου-Θεοφάνους, Παντελή-Νικολαΐδης, Φιλίππου-Δημητρίου και Τάππος-Ιωάννου. Ο επόμενος αγώνας για του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος το Ράλι Αφροδίτης που θα διεξαχθεί το διήμερο 21-22 Μαρτίου.

Χορηγός του αγώνα όπως και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι, είναι η εταιρία ΨΑΛΤΗΣ Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ.

RESULTS.PDF702.08 KB