Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil συνεχίζεται το προσεχές Σαββατοκύριακο 12-13 Μαρτίου με τον δεύτερο γύρο, το Ράλι Ανατολικό Σαφάρι. Αγώνας που διοργανώνει το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Ο αγώνας, λόγω και της φύσης των ειδικών διαδρομών είναι ο ταχύτερος του πρωταθλήματος και πάντα συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς συμμετοχή δήλωσαν 38 πληρώματα, έτοιμα να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στις ταχύτατες ειδικές του αγώνα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εννέα ειδικές διαδρομές στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και μια υπερειδική διαδρομή η οποία θα διεξαχθεί στην πίστα Achna Speedway. Η εκκίνηση θα γίνει το Σάββατο στις 13:00 από το γήπεδο Τάσος Μάρκου και ακολουθούν οι ειδικές Παραλιμνίτικα (13:33) και Αγία Θέκλα (14:01). Μετά την ενδιάμεση ανασυγκρότηση στο γήπεδο Τάσος Μάρκου οι δύο ειδικές θα επαναληφθούν στις 15:49 και 16:17 αντίστοιχα. Την Κυριακή, δεύτερη και τελευταία μέρα του αγώνα, θα διεξαχθούν οι ειδικές διαδρομές Χαλοσπιτιά (08:33), Φανός (09:16) και Δασάκι-Αγία Βαρβάρα (09:49). Ακολουθεί ανασυγκρότηση στο γήπεδο Τάσος Μάρκου και οι ειδικές Χαλοσπιτιά και Δασάκι-Αγία Βαρβάρα επαναλαμβάνονται στις 11:27 και 12:10. Στη συνέχεια η δράση μεταφέρετε στην πίστα Achna Speedway όπου θα διεξαχθεί η υπερειδική διαδρομή στις 13:28 με την οποία θα ολοκληρωθεί το αγωνιστικό κομμάτι. Στον ίδιο χώρο θα γίνει και ο τερματισμός του αγώνα.

Όσον αφορά τις συμμετοχές, οι περσινοί πρωταθλητές Σίμος Γαλαταριώτης/Αντώνης Ιωάννου με το VW Polo GTI έχουν τον πρώτο λόγο για επικράτηση και αναμφίβολα είναι το μεγάλο φαβορί. Εμπόδιο στους πρωταθλητές θα επιδιώξουν να σταθούν οι Πέτρος Παντελή και Πάμπος Λαός με το Psaltis / SKF Citroen DS3 R5 ενώ στη μάχη της τριάδας αναμένεται να είναι και οι Παναγιώτης Γιάγκου και Άριστος Νικολάου με το Psaltis Autoparts Hyundai i20 R5, καθώς επίσης και οι Κώστας Ζήνωνος και Φάνος Χριστοφή με το Psaltis Autoparts Citroen DS3 R5, όπως και οι Χρίστος Δημοσθένους/Κύπρος Χριστοδούλου με Skoda Fabia R5.

Στην κατηγορία RC2 οι περσινοί πρωταθλητές Σταύρος Αντωνίου και Δημήτρης Πιερή με το Psaltis Autoparts / ENEOS Mitsubishi Lancer EVO X αναμένεται να αντιμετωπίσουν σκληρό ανταγωνισμό αφού στους διεκδικητές της νίκης συγκαταλέγονται επίσης οι πρώην νικητές του αγώνα Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου με το KYB Mitsubishi Lanser Evo IX, οι Γιώργος Νέστωρος/Γιάννος Καλλής με το ENEOS Mitsubishi Lancer Evo X, οι Μιχάλης Ποσείδιας/Γιώργος Αλεξάνδρου (Mitsubishi Lancer Evo X) και Σοφιανός Ρούσος/Ανδρέας Γιαννακού (Mitsubishi Lancer Evo X), χωρίς να υποτιμούνται βέβαια και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες.
Στην κατηγορία RCS2 θα τρέξουν πέντε πληρώματα και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά καθώς οι συμμετέχοντες έχουν μοιρασμένες πιθανότητες διάκρισης. Στην κατηγορία RCL1 θα αγωνιστούν δυο πληρώματα, ενώ στη λίστα συμμετοχών συμπεριλαμβάνετε και ένα μεικτό.

Στην δικίνητη κατηγορία όπου θα τρέξουν 13 πληρώματα, οι περσινοί πρωταθλητές Κωνσταντίνος Τελεβάντος/Τάκης Σταύρου (Citroen DS3) τρέχουν για πρώτη φορά φέτος με αδιαπραγμάτευτο στόχο τη νίκη. Στους μνηστήρες για την πρώτη θέση συγκαταλέγονται επίσης και οι Χρυσόστομος Παντελή/Ανδρέας Νέστωρος (Ford Fiesta), Χαράλαμπος Τιμοθέου/Παναγιώτης Σιάλος (Peugeot 208), Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος (Honda Civic), Ζαχαρίας Μανώλη/Κώστας Ευριπίδου (Honda Civic) και Chris Ανδρέου/Περικλής Νικολαΐδης (Peugeot 208 Rally4).
Τέλος, διέλευση μετά το δεύτερο πέρασμα από την ειδική Χαλοσπιτιά όπως και από την υπερειδική διαδρομή στην Achna Speedway θα πραγματοποιήσουν και οκτώ ιστορικά αγωνιστικά.
Κύριος Χορηγός του πρωταθλήματος είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts και τα λιπαντικά ENEOS ενώ υποστηρικτές του αγώνα με τις μπαταρίες Exide, η Comline Auto Parts και η SKF.
Δείτε τις συμμετοχές του αγώνα εδώ. Η συμμετοχές των κλασσικών εδώ.

Παρέλλης & Παπανδρέου θριάμβευσαν τερματίζοντας πρώτοι στη κατηγορία τους στο Ράλι Ακρόπολις 2025.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι Δημήτρης Παρέλλης και Ανδρέας Παπανδρέου σήκωσαν ψηλά τη σημαία της Κύπρου στον πιο απαιτητικό αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία RC4 του Ράλι Ακρόπολις 2025.

Με απόλυτο έλεγχο, υψηλή τεχνική κατάρτιση, εμπειρία που τέθηκε σε εφαρμογή και στρατηγική ωριμότητα, το κυπριακό δίδυμο ξεχώρισε από την αρχή του αγώνα, καταγράφοντας κορυφαίους χρόνους σε όλες τις ειδικές διαδρομές και επικρατώντας απέναντι σε κορυφαίους διεθνείς αντιπάλους.

Αυτή είναι μια ιστορική επιτυχία αφού είναι η πρώτη φορά που Κύπριος οδηγός ανεβαίνει στην κορυφή της RC4 στο πλαίσιο του WRC – επιβεβαιώνοντας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ότι οι συμπατριώτες μας ανήκουν στην ελίτ του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το Opel Corsa Rally4 της Parellis Rally Team ανταποκρίθηκε απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις του αγώνα, χάρη στην άψογη προετοιμασία και μηχανολογική υποστήριξη της ομάδας. Κομβικής σημασίας για την τεράστια αυτή επιτυχία ήταν και η υποστήριξη των χορηγών: η ECOMMBX ως χρυσός χορηγός που αποτελεί σταθερό πυλώνα στρατηγικής και ενίσχυσης, η IRIDA που στάθηκε δίπλα στην ομάδα με συνέπεια και αφοσίωση, ενώ οι Psaltis Auto Parts / MANNOL, Blue Island και Vitatrace συνέβαλαν ουσιαστικά στην προετοιμασία και την επιτυχία της φετινής προσπάθειας.
«Ήταν ένας αγώνας γεμάτος προκλήσεις, αλλά και στιγμές ανεπανάληπτες. Νιώθουμε υπερηφάνεια για αυτό το αποτέλεσμα και τεράστια ευγνωμοσύνη προς την ομάδα και τους χορηγούς μας που στάθηκαν δίπλα μας. Το Rally Acropolis 2025 θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας», δήλωσε με ενθουσιασμό ο Δημήτρης Παρέλλης.
Με αυτό το θριαμβευτικό αποτέλεσμα, η ομάδα Παρέλλη – Παπανδρέου περισσότερο ενισχυμένη από ποτέ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τη δυναμική της και συνεχίζει τη φετινή σεζόν με αυτοπεποίθηση, φιλοδοξία και σταθερή αγωνιστική φιλοσοφία, κοιτώντας μπροστά προς τις επόμενες μεγάλες προκλήσεις.
