Rally

02 Mar, 2021 Ώρα 09:57

Θρίαμβος της Hyundai στο Ράλι Φιλλανδίας

Thumbnail

Πρώτη νίκη της σεζόν για τη Hyundai στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2021! Ο Ott Tänak με συνοδηγό τον Martin Järveoja θριάμβευσαν στο χιονισμένο Arctic Rally Finland μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση, περνώντας στην πρώτη θέση από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα.

Close

 

 

Στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν επίσης οι Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe, κατακτώντας την τρίτη θέση, προσθέτοντας πολύτιμους βαθμούς για την ομάδα, στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Οι C. Breen και P. Nagle ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο της Hyundai τερματίζοντας στην τέταρτη θέση, με τους O. Solberg και S. Marshall να τερματίζουν στην έβδομη θέση.

 

Close

 

“Μετά το Monte Carlo, είχα δηλώσει ότι μόνο μια νίκη θα ήταν ικανοποιητική για να μας φέρει στο σημείο που θέλουμε να είμαστε”, δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας. “Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά και το τελικό αποτέλεσμα το επιβεβαιώνει”.

 

 

Οι νικητές πήραν κεφάλι στον αγώνα από την πρώτη διαδρομή και από εκείνο το σημείο δεν έχασαν τον έλεγχο. “Αυτή η νίκη είναι εξαιρετικά σημαντική και μας χαρίζει πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα”, δήλωσε ο Tänak. “Γνωρίζαμε ότι θα ήταν πολύπλοκος αγώνας αλλά στο τέλος τα καταφέραμε. Πιέσαμε τους τεχνικούς της ομάδας σε μεγάλο βαθμό και η σκληρή προσπάθεια τους έφερε το πολύ καλό αποτέλεσμα. Ήταν ένας φανταστικός αγώνας”.

30 Mar, 2021 Ώρα 09:17

Νίκη για το Νίκο Θωμά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ταχύτητας

Thumbnail

Με τη συμμετοχή 29 πληρωμάτων ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Μαρτίου ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ταχύτητας Honda/Galatariotis – ENI. Ο αγώνας, που  διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Πάφου και τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, διεξήχθη στην περιοχή Ορείτες, ήταν μήκους 2.5 χιλιομέτρων.

Close

 

 

Στο αγωνιστικό κομμάτι τα αδέλφια Πολυκάρπου έγραψαν τους δύο ταχύτερους χρόνους, με τον Παναγιώτη (1:44.76) να επικρατεί του περσινού πρωταθλητή Γιώργου (1:46.220), ο οποίος δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του στο δεύτερο χρονομετρημένο πέρασμα. Τον τρίτο ταχύτερο χρόνο (1:47.60) έγραψε ο Πέτρος Πέτρου στη δεύτερη του χρονομετρημένη προσπάθεια. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και μετά από τεχνικό έλεγχο οι τρείς πρώτοι αποκλείστηκαν από τον αγώνα λόγω τεχνικών διαφορών που παρουσίασαν τα αγωνιστικά τους.

 

Close

 

Μετά από αυτή την εξέλιξη νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Νίκος Θωμά (1:48.110) με Crosskart ο οποίος παρά το γεγονός ότι απουσίαζε από την αγωνιστική δράση για μεγάλο χρονικό διάστημα, εντούτοις έδειξε ότι δεν έχασε την ποιότητα του και παραμένει ένας από τους κορυφαίους οδηγούς. Στη δεύτερη θέση γενικής (1:49.060) ολοκλήρωσε o Δημήτρης Πιερή με Mitsubishi Lancer Evo VI ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο πάντα εντυπωσιακός Σταύρος Αντωνίου (1:50.320) με Evo X. Τέταρτος και πρώτος στην κατηγορία RCS2 τερμάτισε ο Ευαγόρας Κούλουρος (1:50.730) με Lancer Evo III ενώ πίσω του οι Ηλίας Πιερή (1:51.120) με Evo VI και Σωκράτης Σωκράτους (1:51.650) με Subaru Impreza.  Έβδομος γενικής και δεύτερος στην κατηγορία RCS2 τερμάτισε ο Μάριος Παύλου (1:51.950) με Evo VII ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Νίκος Μιλτιάδους με CrossKart (1:53.350), Κώστας Παύλου με Εvo VII (1:53.570) και Γιώργος Γεωργίου με CrossKart(1:54.810).

 

 

Στη δικίνητη κατηγορία ο Μιχάλης Σοφοκλέους πήρε την πρώτη θέση (2:01.120) αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Μάριο Ζάκο (2:01.730) και το βάθρο συμπλήρωσε ο Σωκράτης Παπαναστασίου (2:04.650).

 

 

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα έγιναν οι απονομές στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα, στους πρωτεύσαντες σε όλες τις κατηγορίες. Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο πρωτάθλημα ταχύτητας θα διεξαχθεί στις 18 Απριλίου και διοργανωτή τον Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου.  

Κύριος Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία Ψάλτης Auto Parts με τις μπαταρίες Exide και την Comline Auto Parts.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ.

 

Close