Rally

23 Sep, 2022 Ώρα 17:37

Την Κυριακή το 2ο Trial RallySprint της χρονιάς από το Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Λάρνακας

Thumbnail

Ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας διοργανώνει την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου το Laos Trail Rally Sprint. Ένας αγώνας εις μνήμην του Παντελή Ποιητή που τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Το αρχηγείο του αγώνα, καθώς και η ράμπα εκκίνησης/τερματισμού, θα βρίσκεται στο χωριό Αθηένου, με τον χώρο ανασυγκρότησης να είναι στο χωριό Αβδελλερό.

Close

Οι αγώνες Trial αποτελούνται από μια διαδρομή η οποία επαναλαμβάνεται τρείς φορές και νικητής αναδεικνύεται αυτός που αθροίσει τον καλύτερο χρόνο στα τρία περάσματα. 

 

Close

 

Η διαδρομή που θα χρησιμοποιηθεί φέτος είναι η «Di Capilla Seaside Stories Πετροφάνι», η οποία είναι η ίδια με πέρυσι, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά θα είναι σε ανάποδη φορά. Η ώρα εκκίνησης είναι στις 10:30 από το κέντρο του χωριού Αθηένου και τα ωράρια των τριών διαδρομών είναι, το πρώτο στις 10:53, το δεύτερο στις 12:46 και το τρίτο στις 14:19. Ο τερματισμός θα γίνει και πάλι στο κέντρο του χωριού Αθηένου γύρω στις 15:00. Οι αγώνες Trial Rally Sprint δεν προσμετρούν σε κάποιο πρωτάθλημα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και αυτό δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αγωνιστούν ελεύθερα χωρίς το άγχος των βαθμών.

Close

 

 

Συμμετοχή για τον Κυριακάτικο αγώνα δήλωσαν 31 πληρώματα με τους Δημοσθένους / Χριστοδούλου με το Skoda Fabia R5 είναι το φαβορί για νίκη. Αξιόλογοι συνδυασμοί για μια θέση στο βάθρο είναι και οι Χριστοδούλου/Ξενοφώντος με Subaru Impreza και Κυριάκου/Αριστείδου, επίσης με Subaru Impreza.

Στην κατηγορία RC2 η οποία έχει και τους περισσότερους συμμετέχοντες, τη νίκη αναμένεται να  διεκδικήσουν οι Παφίτης/Γραμμένος (Mitsubishi Lancer Evo IX), Λαός/Στυλιανού (Mitsubishi Lancer Evo IX), Νέστωρος/Δαμιανού (Mitsubishi Lancer Evo IX) και Άγγελος και Ανδρέας Πετρίδης (Mitsubishi Lancer Evo IX), με τους υπόλοιπους συνδυασμούς να έχουν βέβαια τις δικές τους πιθανότητες διάκρισης.

 

 

Αμφίρροπη αναμένεται η κατηγορία RCS2 όπου οι Σταύρου/Ελπιδοφόρου (Mitsubishi Lancer Evo VII), Σωκράτους/Ευρίπου (Subaru Impreza), και Σιόφερος/Γεωργίου (Mitsubishi Lancer Evo VI) έχουν πολλές πιθανότητες διάκρισης. Στη δικίνητη κατηγορία ξεχωρίζει η παρουσία του Χρίστου και Ανδρέα Μαννούρη και των Rzhevkin/Andreev οι οποίοι θα αγωνιστούν στα μπάκετ δυο Peugeot 208 Rally4. Στην ίδια κατηγορία θα τρέξει επίσης και ο Ανδρέας Τσιάκκας ο οποίος επιστρέφει στην αγωνιστική δράση με ένα Peugeot 208 R2 και συνοδηγό τον Ανδρέα Χρυσοστόμου. Στην κατηγορία RCS1 θα αγωνιστούν οι Χριστοδούλου/Καλλής (Honda Civic), στην RCL1 οι Παπαγεωργίου / Ππάης (Mitsubishi Mirage DYTKO) και στην Τ1 οι Ελένιος και Άριστος Νικολάου (Suzuki Vitara). Τέλος, στον αγώνα θα τρέξουν και πέντε μεικτά πληρώματα, με τους Πέτρο Παντελή/Πέτρο Λαό (Citroen DS3 R3) και Χρυσόστομο Παντελή/Γιώργο Ανδρέου (Ford Fiesta ST), να έχουν τον πρώτο λόγο για επικράτηση.

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts και τα λιπαντικά ENEOS.

Δείτε τις συμμετοχές του αγώνα

Δείτε το πρόγραμμα του αγώνα

 

02 Nov, 2023 Ώρα 16:55

Θρίαμβος της Hyundai στο Central European Rally!

Thumbnail

O Thierry Neuville, με συνοδηγό τον Martijn Wydaege, ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών, στο Central European Rally, που έγινε στις 26 έως 29 Οκτωβρίου 2023. Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, που περιλάμβανε με 18 ανταγωνιστικές διαδρομές σε τρεις χώρες: Γερμανία, Αυστρία και Τσεχία, το πλήρωμα της Hyundai, με επιμονή και σταθερότητα εξασφάλισε μια σημαντική νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι για το 2023.

Close

 

 

“Είμαι ευτυχισμένος που καταφέραμε να περάσουμε μπροστά το Σάββατο, όπου παραμείναμε μέχρι το τέλος”, δήλωσε ο Thierry Neuville. “Ήταν ένας εξαιρετικά δύσκολος αγώνας και πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό που καταφέραμε”.

Ο αγώνας άρχισε με δυνατή βροχή την Παρασκευή στις διαδρομές της Τσεχίας. Συνεχίστηκε στην Αυστρία και την Γερμανία το Σάββατο, με βελτιωμένες καιρικές συνθήκες και ολοκληρώθηκε με καλό καιρό την Κυριακή.

Close

 

 

Ο υπεύθυνος της ομάδας δήλωσε ενθουσιασμένος: “Είναι ένα απίθανο συναίσθημα. Σε έναν καινούργιο αγώνα, όλοι βάλαμε τα δυνατά μας και κάναμε μια πολύ καλή προετοιμασία. Ήταν φανταστικό που μέλη της ομάδας και από τις τρεις χώρες είχαν συμμετοχή στην πανάξια νίκη μας”!