Rally

23 Sep, 2022 Ώρα 17:37

Την Κυριακή το 2ο Trial RallySprint της χρονιάς από το Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Λάρνακας

Thumbnail

Ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας διοργανώνει την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου το Laos Trail Rally Sprint. Ένας αγώνας εις μνήμην του Παντελή Ποιητή που τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Το αρχηγείο του αγώνα, καθώς και η ράμπα εκκίνησης/τερματισμού, θα βρίσκεται στο χωριό Αθηένου, με τον χώρο ανασυγκρότησης να είναι στο χωριό Αβδελλερό.

Close

Οι αγώνες Trial αποτελούνται από μια διαδρομή η οποία επαναλαμβάνεται τρείς φορές και νικητής αναδεικνύεται αυτός που αθροίσει τον καλύτερο χρόνο στα τρία περάσματα. 

 

Close

 

Η διαδρομή που θα χρησιμοποιηθεί φέτος είναι η «Di Capilla Seaside Stories Πετροφάνι», η οποία είναι η ίδια με πέρυσι, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά θα είναι σε ανάποδη φορά. Η ώρα εκκίνησης είναι στις 10:30 από το κέντρο του χωριού Αθηένου και τα ωράρια των τριών διαδρομών είναι, το πρώτο στις 10:53, το δεύτερο στις 12:46 και το τρίτο στις 14:19. Ο τερματισμός θα γίνει και πάλι στο κέντρο του χωριού Αθηένου γύρω στις 15:00. Οι αγώνες Trial Rally Sprint δεν προσμετρούν σε κάποιο πρωτάθλημα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και αυτό δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αγωνιστούν ελεύθερα χωρίς το άγχος των βαθμών.

Close

 

 

Συμμετοχή για τον Κυριακάτικο αγώνα δήλωσαν 31 πληρώματα με τους Δημοσθένους / Χριστοδούλου με το Skoda Fabia R5 είναι το φαβορί για νίκη. Αξιόλογοι συνδυασμοί για μια θέση στο βάθρο είναι και οι Χριστοδούλου/Ξενοφώντος με Subaru Impreza και Κυριάκου/Αριστείδου, επίσης με Subaru Impreza.

Στην κατηγορία RC2 η οποία έχει και τους περισσότερους συμμετέχοντες, τη νίκη αναμένεται να  διεκδικήσουν οι Παφίτης/Γραμμένος (Mitsubishi Lancer Evo IX), Λαός/Στυλιανού (Mitsubishi Lancer Evo IX), Νέστωρος/Δαμιανού (Mitsubishi Lancer Evo IX) και Άγγελος και Ανδρέας Πετρίδης (Mitsubishi Lancer Evo IX), με τους υπόλοιπους συνδυασμούς να έχουν βέβαια τις δικές τους πιθανότητες διάκρισης.

 

 

Αμφίρροπη αναμένεται η κατηγορία RCS2 όπου οι Σταύρου/Ελπιδοφόρου (Mitsubishi Lancer Evo VII), Σωκράτους/Ευρίπου (Subaru Impreza), και Σιόφερος/Γεωργίου (Mitsubishi Lancer Evo VI) έχουν πολλές πιθανότητες διάκρισης. Στη δικίνητη κατηγορία ξεχωρίζει η παρουσία του Χρίστου και Ανδρέα Μαννούρη και των Rzhevkin/Andreev οι οποίοι θα αγωνιστούν στα μπάκετ δυο Peugeot 208 Rally4. Στην ίδια κατηγορία θα τρέξει επίσης και ο Ανδρέας Τσιάκκας ο οποίος επιστρέφει στην αγωνιστική δράση με ένα Peugeot 208 R2 και συνοδηγό τον Ανδρέα Χρυσοστόμου. Στην κατηγορία RCS1 θα αγωνιστούν οι Χριστοδούλου/Καλλής (Honda Civic), στην RCL1 οι Παπαγεωργίου / Ππάης (Mitsubishi Mirage DYTKO) και στην Τ1 οι Ελένιος και Άριστος Νικολάου (Suzuki Vitara). Τέλος, στον αγώνα θα τρέξουν και πέντε μεικτά πληρώματα, με τους Πέτρο Παντελή/Πέτρο Λαό (Citroen DS3 R3) και Χρυσόστομο Παντελή/Γιώργο Ανδρέου (Ford Fiesta ST), να έχουν τον πρώτο λόγο για επικράτηση.

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts και τα λιπαντικά ENEOS.

Δείτε τις συμμετοχές του αγώνα

Δείτε το πρόγραμμα του αγώνα

 

03 Oct, 2022 Ώρα 17:10

Οκτώ ειδικές διαδρομές περιμένουν τα πληρώματα στο Ράλι Τουλίπας 2022

Thumbnail

Τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στο φετινό Ράλι Τουλίπας θα έχουν να αντιμετωπίσουν οκτώ απαιτητικές ειδικές διαδρομές στον αγώνα που θα διεξαχθεί στις 8-9 Οκτωβρίου. Θα έχουν να καλύψουν 250,81 χιλιόμετρα από τα οποία τα 81,36 θα αποτελέσουν τις οκτώ ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Close
 

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου από το χώρο παρά το Αρχηγείο Αστυνομίας στη Λευκωσία και τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς την πρώτη από τις τέσσερις ειδικές διαδρομές της ημέρας. Αυτή δεν είναι άλλη από τη διαδρομή στον Κοτσιάτη / AG Autos & Parts μήκους 13.64 χιλιομέτρων στις 12:38. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 13:06 ακολουθεί η ειδική διαδρομή στo Μαρκί / Honda Galatariotis μήκους 8.41 χιλιομέτρων. Οι δύο πρώτες ειδικές διαδρομές θα επαναληφθούν το απόγευμα, στις 15:04 και 15:32 αντίστοιχα, ύστερα από το σέρβις που θα γίνει στη Λευκωσία, και συγκεκριμένα στο χώρο στάθμευσης της εταιρείας «Καπνος», πλησίον του Αρχηγείου Αστυνομίας. Το πρώτο αυτοκίνητο αναμένεται να επιστρέψει πίσω στη Λευκωσία για το τέλος της πρώτης μέρας γύρω στις 16:17.

 

Close

 

Ο αγώνας την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου αρχίζει στις 09:30 από το χώρο ανασυγκρότησης στη Λευκωσία με τα εναπομείναντα πληρώματα να κατευθύνονται στην ειδική διαδρομή στο Γέρι / G. Koutsoullis & Son Ltd. Το πρώτο αυτοκίνητο θα εκκινήσει τη διαδρομή μήκους 11,74 χιλιομέτρων στις 10:08 ενώ στις 10:41 θα ξεκινήσει η διαδρομή στο Τσέρι / OJO Sunglasses μήκους 6.89 χιλιομέτρων. Δύο διαδρομές που θα επαναληφθούν στις 12:14 και 12:47 μετά το ενδιάμεσο σέρβις στο χώρο στάθμευσης της εταιρείας «Καπνός» στη Λευκωδία. Ο αγώνας της Λευκωσίας θα ολοκληρωθεί στη ράμπα του τερματισμού στις 15:00 το απόγευμα.

Close

 

 

Ο τέταρτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι Ψάλτης/ENEOS διοργανώνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Κύριος χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2022 είναι η εταιρεία ανταλλακτικών Ψάλτης και τα διεθνούς φήμης λιπαντικά ENEOS. Τον αγώνα στηρίζουν η εταιρεία Γαλαταριώτης Motors, αντιπρόσωποι των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών Honda στην Κύπρο, τα OJO Sun&glasses, η εταιρεία G. Koutsoullis & Son Ltd και η εταιρεία AG Autos & Parts που εξειδικεύεται στην εμπορία οχημάτων και ανταλλακτικών.

Το πρόγραμμα των διαδρομών