Rally

02 Apr, 2024 Ώρα 10:18

WRC Rally Kenya: Οι Φινλανδοί Rovanpera-Halttunen κέρδισαν το δύσκολο και απρόβλεπτο ράλλυ της Αφρικής

Thumbnail

Μετά από 19 δύσκολες ειδικές διαδρομές και 367.76 χλμ το ράλλυ της Αφρικής τελείωσε με ανάμικτα συναισθήματα. Οι Rovanpera-Halttunen σάρωσαν την πρώτη ημέρα, κέρδισαν όλες τις ειδικές διαδρομές και μετά έκαναν έναν προσεκτικό αγώνα μέχρι να ανέβουν πρώτοι στη ράμπα του τερματισμού. Για ακόμη μία φορά ο νεαρός Φινλανδός πέρα από το ταλέντο του, δείχνει πως τρέχει με μυαλό και δεν παρασύρεται από το συναίσθημα.

Close

 

 

H Toyota έχει και έναν ακόμη λόγο να πανηγυρίζει, καθώς έκανε το 2 στα 2 μιας και πίσω από τον Rovnapera τερμάτισαν οι Takamoto Katsuta – Aaron Johnston με επίσης GR Yaris Rally1 HYBRID, ενώ στην τρίτη θέση του πόντιουμ ανέβηκαν οι Adrien Fourman – Alexandre Coria με Ford Puma Rally 1 Hybrid.

Πώς μοιράστηκαν οι βαθμοί στο Ράλλυ Αφρικής

Close

 

Οι οδηγοί της Hyundai, Neuville – Tanak – Lappi, που όλοι τους αντιμετώπισαν αρκετές προκλήσεις και προβλήματα στο φετινό Ράλλυ της Αφρικής, τα έδωσαν όλα στην Wolf Power Stage και πήραν αντίστοιχα τις θέσεις 1 – 2 – 3 . Παίρνοντας σημαντικούς βαθμούς αλλά και ψυχολογία μετά από ένα πολύ δύσκολοι ράλλυ που “έκρυβε” πολλές εκπλήξεις.

 

 

Σε έναν αγώνα που κρύβει πολλές εκπλήξεις λοιπόν, όπως αυτός του ράλλυ της Αφρικής χρειάζονται πολλοί συνδυασμοί για να το κερδίσεις. Η καλή προετοιμασία του αγωνιστικού και τα λιγότερα προβλήματα είναι το βασικότερο πλεονέκτημα για ένα πλήρωμα. Τα εννέα πληρώματα που συμμετέχουν με τα αυτοκίνητα της κατηγορίας WRC 1 είναι όλα άριστα. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές σε έναν αγώνα όπως το WRC Rally Kenya χρειάζονται όσο το δυνατόν λιγότερες εκπλήξεις αλλά και όσο το δυνατόν σωστότερη διαχείριση του αγώνα.

Οι Φινλανδοί Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen την πρώτη ημέρα κέρδισαν όλες τις ειδικές διαδρομές. Δημιούργησαν έναν καλό χρόνο ασφαλείας από το δεύτερο και τρίτο πλήρωμα και από εκεί και πέρα άλλαξαν το ρυθμό τους τόσο στη 2η ημέρα όσο και στην 3η και τελευταία ειδική της Κυριακής και του αγώνα.

Για να καταλάβετε στο τέλος της χθεσινής ημέρας οι Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen είχαν μια διαφορά +2.08.9 από τους ομόσταυλούς τους Takamoto Katsuta  – Aaron Johnston και +3.13.3 από τους τρίτους Andrien Fourmoux- Alefandre Coria με το Puma Rally 1 Hybrid.

Οι άλλοι τους αντίπαλοι, οι Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe ήταν στην 5η θέση με +21.58.1 διαφορά ενώ οι μαχητικοί Εσθονοί Ott Tanak- Martin Jarveoja βρίσκονταν στην 10η θέση με διαφορά 21.58.1 λεπτά.

Close

Οι νικητές στο ράλλυ Σουηδίας Esapekka Lappi – Janne Ferm είχαν αρκετές ατυχίες και ήταν αρκετά πιο πίσω.

 

 

Τι έπρεπε να κάνουν σήμερα οι παγκόσμιοι πρωταθλητές 2022 και 2023 Rovanpera-Halttunen. Έπρεπε να κάνουν αγώνα τακτικής. Να μην κυνηγήσουν την πρώτη θέση στις ειδικές αλλά να κινηθούν απλά και προσεκτικά σε γρήγορο ρυθμό αγώνα.

Μέχρι και την 18η Ε.Δ -μία ειδική πριν την Power Stage- τίποτα δεν είχε αλλάξει. Στην πρώτη θέση ήταν οι Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen ( YARIS Rally 1 Hybrid), στη δεύτερη θέση ακολουθούσαν οι Takamoto Katsuta  – Aaron Johnston (YARIS Rally 1 Hybrid) και στην 3η θέση ήταν οι Γάλλοι Andrien Fourmoux- Alefandre Coria με Puma Rally 1 Hybrid.

Στην 19η τελευταία Ε.Δ. που είναι και Wolf Power Stage, ο Neuville πήρε μερικώς το αίμα του πίσω κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο με 05:27.164, λαμβάνοντας 5 πόντους, ενώ ακολούθησε (επίσης με Hyundai) o Tanak με +00.499 δευτ. και 4 πόντους και τρίτος ο Lappi (ξανά Hyundai) με +02.031, άρα 4 πόντους. Τρίτος στην Wolf Power Stage ο νικητής του Ράλλυ Αφρικής Rovanpera με +02.318 και 2 πόντους με τέταρτο τον Evans ο οποίος έλαβε 1 πόντο.

Η τελική κατάταξη του Ράλλυ Αφρικής είναι:

 

Η κατάταξη του φετινού πρωταθλήματος μετά το τέλος του Ράλλυ Αφρικής είναι:

12 Apr, 2024 Ώρα 22:46

Οι Πανίκος Πολυκάρπου- Γιώργος Βότσης στο 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ

Thumbnail

Στο 60ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ θα συμμετέχει φέτος ο Πανίκος Πολυκάρπου με συνοδηγό τον Γιώργο Βότση. O 33χρονος Κύπριος οδηγός θα κάνει ακόμα ένα βήμα στην καριέρα του αγωνιζόμενος σε ένα ανταγωνιστικό θεσμό εκτός του νησιού. Δεν είναι η πρώτη φορά που τολμά κάτι τέτοιο, αφού είναι ο μοναδικός Κύπριος που δοκίμασε την τύχη του στην κατηγορία Junior του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ!

Close

 

 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μας δίνεται η ευκαιρία φέτος, χάρη στους χορηγούς μας, να συμμετάσχουμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα να ακολουθήσω ένα τέτοιο θεσμό και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχω”, δήλωσε ο οδηγός από τη Λεμεσό που συμμετείχε πέρυσι αναγνωριστικά στο Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας.

“Το Πρωτάθλημα ξεκινά με το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, έναν αγώνα που συμμετείχαμε και πέρυσι και ήμασταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί μέχρι να εγκαταλείψουμε. Συνεργαστήκαμε άψογα με το συνοδηγό μου Γιώργο Βότση και αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και στους αγώνες του 2024.” συνέχισε ο Πολυκάρπου που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους στόχους της ομάδας για τη νέα σεζόν: “Στόχος μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος της F2, μιας κατηγορίας που συμμετέχουν δικίνητα αγωνιστικά, όπως το δικό μας Peugeot 208 Rally4. Δεν θα αρκεστούμε όμως μόνο εκεί, αφού θα επιδιώξουμε να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στη γενική κατάταξη κάθε αγώνα. Ο ανταγωνισμός το 2023 ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και κάτι ανάλογο ευελπιστούμε να συμβεί και φέτος, ώστε κι εμείς να γίνουμε καλύτεροι! Ευχόμαστε σε όλα τα πληρώματα του αγώνα, και ιδιαίτερα στα πολλά Κυπριακά, καλή επιτυχία και καλό τερματισμό.” ήταν τα λόγια του 33χρονου οδηγού που δήλωσε έτοιμος για την πρεμιέρα.

Close

 

 

Οι Πανίκος Πολυκάρπου- Γιώργος Βότσης θα συμμετάσχουν στο Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας με Peugeot 208 Rally4 των κατηγοριών F2 (N-A-R) και C5 της ομάδας του Shockslab, η οποία θα εκπροσωπηθεί φέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ από δύο αυτοκίνητα. Ομόσταβλοι των Πολυκάρπου- Βότση θα είναι οι Δημήτρης Παλαιοκώστας- Ανδρέας Βίγκος στην πρώτη χρονιά του οδηγού στους αγώνες ράλλυ, με στόχο του πληρώματος την απόκτηση εμπειριών και τη βελτίωση αγώνα με τον αγώνα.

Κύριος χορηγός της προσπάθειας των Πολυκάρπου-Βότση είναι η MEDEA TRANS, μια εταιρεία αφοσιωμένη στη μεταφορά ιατρικών προϊόντων, φαρμάκων και ιατρικών ειδών, που προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε πολλές περιοχές της Ελληνικής επικράτειας. 

Η Shockslab και η Alkis Car Servicing είναι υπεύθυνες για την προετοιμασία και συντήρηση του αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε την προσπάθεια του Πανίκου Πολυκάρπου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:  https://www.facebook.com/panik99

Close