Rally

03 Aug, 2021 Ώρα 11:22

"Ζέσταμα" για τους Κύπριους το 18ο Ράλι Κορίνθου!

Thumbnail

Με αφόρητη ζέστη και με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών ολοκληρώθηκε ο 2ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χώματος. Οι αγωνιζόμενοι, αρκετοί εκ των οποίων θα τρέξουν στο επερχόμενο Ράλι Ακρόπολις συμμετείχαν στο 18ο Ράλι Κορίνθου αφού δύο βασικές Ακροπολικές διαδρομές, οι Άγιοι  Θεόδωροι και το Λουτράκι ήταν όλος ο αγώνας που έγινε στην Κόρινθο.

Close

O αγώνας έγινε σε συνθήκες καύσωνα. Τα πληρώματα  αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα από τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και τον πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας του αγώνα. Μετά από κάθε ειδική τα μοτέρ «έβραζαν».

Νικητές του αγώνα ανεδείχθησαν  οι Α. Τσουλόφτας – Σ. Ηλία με Volkswagen Polo R5. Κέρδισαν σχετικά εύκολα και τις τέσσερις ειδικές του αγώνα και σημείωσαν τη 2η συνεχόμενη νίκη τους στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χώματος.

Close

Δεύτεροι ήταν οι Σ.Γαλαταριώτης – Α. Ιωάννου με ακόμα ένα Volkswagen Polo R5. Λόγω της σκόνης στην 1η ειδική  έχασαν αρκετό  χρόνο αλλά στη συνέχεια οι υπεύθυνοι του αγώνα έδωσαν ένα τρίλεπτο από εκκίνηση σε εκκίνηση στις ειδικές διαδρομές.

 

Close

 

Πρώτοι στην κατηγορία Ν και 7οι γενικής ολοκλήρωσαν οι Π. Παντελή – Κ. Χριστοδούλου με το Mitsubishi Lancer EVO X.

 

 

Σημαντικό να αναφέρουμε ότι στη ράμπα του τερματισμού έφθασαν 22 από τα 40 πληρώματα που ξεκίνησαν.

Μεγάλο μπράβο φυσικά και στα άλλα κυπριακά πληρώματα, Φοίβο Νικολάου – Σάββα Ζάκου με Mitsubishi Lancer Evo και Γιώργο Αγαθοκλέους – Ευάγγελο Σεβαστόπουλο, επίσης με Mitsubishi Lancer Evo οι οποίοι δεν κατάφεραν να τελειώσουν τον αγώνα!

Μετά τον αγώνα οι πρωταγωνιστές δήλωσαν:

Αλέξανδρος Τσουλόφτας: «Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί είναι η 2η συνεχόμενη νίκη μας στο Πρωτάθλημα, αλλά και η δεύτερη συνεχόμενη που κερδίζουμε όλες τις ειδικές. Ο αγώνας ήταν ωραίος, αν και στο δεύτερο πέρασμα οι ειδικές ήταν πολύ σκληρές. Εμείς είχαμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία πριν τον αγώνα και πλέον ετοιμαζόμαστε για το Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο και αποτελεί ένα όνειρο ζωής για μένα. Όσον αφορά το Παν.Π.Ράλλυ, θα ακολουθήσουμε κανονικά όλο το Πρωτάθλημα Χώματος.»

Σίμος Γαλαταριώτης: «Ο αγώνας ήταν ωραίος, σκληρός και ακροπολικός θα έλεγα. Στην τελευταία ε.δ. είχαμε ένα πρόβλημα πίσω αριστερά και νομίζαμε ότι είχαμε ένα κλατάρισμα, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Τώρα εστιάζουμε την προσοχή μας στο Ακρόπολις, ενώ δεν ξέρω ακόμα αν θα λάβουμε μέρος και στους υπόλοιπους αγώνες».

Εμείς εδώ στο Car τους ευχόμαστε φυσικά καλές επιτυχίες!

 

19 May, 2025 Ώρα 11:34

WRC Vodafone Rally de Portugal 2025: Νικητές οι Γάλλοι Ogier- Landais με Toyota GR YARIS Rally 1

Thumbnail

Ο  42χρονος Sebastien Ogier, οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο WRC κέρδισε για 7η φορά τον αγώνα στην Πορτογαλία. Θα πρέπει όμως να παραδεχθούμε ότι ο πιο γρήγορος και πιο μαχητικός οδηγός σε αυτόν τον αγώνα ήταν ο «άχρωμος» και πάντα αγέλαστος Εσθονός οδηγός του HYUNDAI i20 N Rally 1, Ott Tanak.

Close

 

 

Μαζί με το συνοδηγό του Martin Jarveoja έκαναν έναν εκπληκτικό αγώνα και σίγουρα αν δεν τους πρόδιδε την προτελευταία ειδική του Σαββάτου, το  υδραυλικό σύστημα, θα ήταν στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Οι Εσθονοί Ott Tanak- Martin Jarveoja, ήταν από την Παρασκευή μέχρι και την 16η Ε.Δ του Σαββάτου στην πρώτη θέση. Έκαναν ένα τρομερό αγώνα και άνοιγαν από ειδική σε ειδική την ψαλίδα από τα υπόλοιπα πληρώματα.

To τιμόνι στο Hyundai i20 Rally1 τους πρόδωσε και έτσι από την πρώτη θέση έπεσαν στην 3η..

Close

 

 

Παρά την απογοήτευση που είχαν, δεν το έβαλαν κάτω. Με επισκευασμένο το υδραυλικό σύστημα, την Κυριακή (18/5) τα έδωσαν όλα. Κάλυψαν τη διαφορά που είχαν με τους Φινλανδούς Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen και κατάφεραν δύο ειδικές πριν τον τερματισμό να περάσουν στη δεύτερη θέση. Σίγουρα δεν είχαν ελπίδες να πλησιάσουν τους νικητές. Ο Ogier ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι της τακτικής. Ξέρει πότε πρέπει να πάει οριακά και πότε φυλαγμένα με σκοπό να ανέβει χωρίς ρίσκο το πρώτο σκαλί στο βάθρο.

Παρά το γεγονός ότι οι Εσθονοί κέρδισαν όλες τις τελευταίες ειδικές καθώς επίσης και την Fafe 2 (Wolf Power Stage) και πήραν πολύτιμους βαθμούς, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούσαν να απειλήσουν τους Γάλλους. Οι Ott Tanak- Martin Jarveoja, την Κυριακή κέρδισαν από τις πέντε τις τέσσερις ειδικές διαδρομές.

Περίεργο είναι που οι Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen ενώ βρίσκονταν στη 2η θέση, δύο ειδικές πριν το τερματισμό, δεν πίεσαν όσο έπρεπε και «έπεσαν» στην 3η θέση. Είναι περίεργο γιατί ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Kalle Rovanpera μετά την περιορισμένη συμμετοχή του το 2024 δεν μπορεί να βρει το ρυθμό του.

 

Close

 

Προβληματισμένοι ήταν και οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας Elfyn Evans- Scott Martin. Δεν έκαναν καλό αγώνα και τερμάτισαν στην 6η θέση πίσω από τους Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe  (HYUNDAI i20 N Rally 1) και Takamoto Katsuta – Aaron Johnston (TOYOTA GR YARIS Rally 1).

 

 

Θα μπορούσε να πήγαιναν ακόμη καλύτερα οι Sesks-Francis (Ford Puma Rally1). Έκαναν τον πρώτο χρόνο στο shakedown αλλά η καλή ψυχολογία τους χάλασε όταν ξεκίνησαν τα προβλήματα από την πρώτη κιόλας διαδρομή.Η πρώτη ειδική διαδρομή στο 3ο σκέλος ήταν καταστροφική. Ένα κλατάρισμα στη μέση της Ε.Δ φτάνει για να χάσεις 10 λεπτά. Και όταν οι διαφορές στους πρώτους υπολογίζονται με δευτερόλεπτα τα δέκα λεπτά ποινή αρκούν για να σε ρίξουν χαμηλά στη σειρά κατάταξης.

 

 

Από τις 24 ειδικές διαδρομές ο Tanak σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο σε 11 ειδικές διαδρομές, ο Οgier κέρδισε πέντε οι  Fourmaux και Rovanpera κέρδισαν από δύο και από μία κέρδισαν οι  Εvans, Katsuta, Neuvile. Στην power-stage η σειρά των 5 ταχύτερων ήταν Tάνακ, Νeuville, Rovanpera, Katsuta, Ogier.

Στη βαθμολογία των οδηγών προηγείται ο Εvans με 118 και ακολουθούν οι Rovanpera 88, Ogier 86, Tanak 84 και Neuville 78.

Η πρώτη δεκάδα μετά τον τερματισμό