Αγώνες

13 Feb, 2020 Ώρα 20:43

Στις 3 Μαρτίου η αποκάλυψη του νέου ηλεκτρικού μονοθεσίου της DS Automobiles

Thumbnail

Η επικράτηση στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της Formula E, έχει ενδυναμώσει ιδιαίτερα τη θέση της DS TECHEETAH και της δίνει τη δυναμική που χρειάζεται να παραμείνει στην κορυφή της Διοργάνωσης, που από την επόμενη σεζόν, θα μπει και επισήμως στο καλεντάρι με τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της FIA.

Close

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη παρουσία της και ως ένδειξη της εξέλιξης που σημειώνουν οι κορυφαίοι κατασκευαστές που συμμετέχουν, η διοργάνωση θα συνεχιστεί με τη νέα γενιά των μονοθεσίων. Για την DS Automobiles και την συνεργαζόμενη TECHEETAH, το μονοθέσιο Gen 2 EVO είναι η επανασχεδιασμένη εκδοχή του επιτυχημένου μονοθεσίου που χρησιμοποιήθηκε στην κατάκτηση του περυσινού πρωταθλήματος.

Με έναν ηλεκτροκινητήρα που εμφανίζει αυξημένη απόδοση στα 250 kW και την μπαταρία των 52 kWh, το 100% ηλεκτρικό μονοθέσιο κάλυψε τις αυξημένες απαιτήσεις που προέκυψαν από τις αλλαγές κανονισμών, επιτρέποντας στους οδηγούς να έχουν την άνεση να ολοκληρώσουν το κάθε E-Prix του προγράμματος, χωρίς να απαιτείται αλλαγή αυτοκινήτου.

Close

Πάνω στις βασικές αρχές της DS Automobiles που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη φινέτσα και τη σχεδίαση των μοντέλων της, έτσι και για τη Formula E, η εξέλιξη του μονοθεσίου σε ότι αφορά τη σχεδίαση, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Με ανασχεδιασμένο το μπροστινό μέρος και ένα νέο “πτερύγιο καρχαρία” πάνω από το κάλυμμα του κινητήρα, το Gen 2 EVO συμβολίζει τη μοναδικότητα της εξέλιξης έτσι όπως την αντιλαμβάνεται η Γαλλική εταιρεία για τα ηλεκτρικά αγωνιστικά του μέλλοντος.

Τα αποκαλυπτήρια του Gen2 EVO της Formula E θα πραγματοποιηθούν στις 3 Μαρτίου του 2020 κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, στο περίπτερο της FIA, παρουσία της ομάδας DS TECHEETAH και του οδηγού της Jean-Eric Vergne, του πρώτου με δύο Πρωταθλήματα στη Formula E και πρέσβη της DS Automobiles.

Close

 

20 Mar, 2020 Ώρα 22:15

Αυτό είναι το σλικ ελαστικό για ευρωπαϊκούς αγώνες NASCAR

Thumbnail

Η General Tire παρουσίασε τα νέα σλικ ελαστικά της, NWES GT, για τη νέα σεζόν των αγώνων NASCAR Whelen Euro Series (NWES) 2020. Το νέο προϊόν αναπτύχθηκε πάνω στις προδιαγραφές του ίδιου επιτυχημένου ελαστικού των αγώνων του 2019, σε διάσταση 300/700 R 15, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης στην οδήγηση και της ανθεκτικότητας στην πίστα.

Close

Το ελαστικό δοκιμάστηκε σε ποικίλες συνθήκες και διαδρομές, ώστε οι βελτιώσεις να ικανοποιούν πλήρως τις απαιτήσεις των αγώνων NWES 2020.

_

Close

4 ελαστικά για κάθε αγώνα

Τα ελαστικά κατασκευάζονται στην Ιντιάνα των Η.Π.Α., όπου υπάρχει σημαντική παράδοση παραγωγής ελαστικών NASCAR,  από το 1988.

Close

Οι κανονισμοί του NWES είναι πολύ απαιτητικοί για την General Tire.  Απαιτούν από τα ελαστικά, όχι μόνο υψηλές επιδόσεις, αλλά απόδοση και αντοχή στη φθορά , καθώς οι οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους μόνο τέσσερα ελαστικά, για να ολοκληρώσουν έναν πλήρη αγώνα, συμπεριλαμβανομένων και των προκριματικών. Επιπλέον, οι οδηγοί πρέπει να ξαναχρησιμοποιήσουν δύο από αυτά τα ελαστικά για τον επόμενο αγώνα! Όπως και το 2019, οι ομάδες του NWES θα πρέπει να διαχειριστούν μέχρι και max 20 ελαστικά, ανά οδηγό, κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν.

Η επίσημη πρώτη των νέων General Tire NWES GT θα γίνει (αν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες εξαιτίας του COVID-19) στον πρώτο αγώνα της σεζόν στην Ευρώπη, στις 25 & 26 Απριλίου, στο Circuit Ricardo Tormo, στη Βαλένθια της Ισπανίας.