Αγορά

12 Jul, 2021 Ώρα 10:41

Ανάλυση Brief: Το αυτοκίνητο «αντιστέκεται» στην πανδημία

Thumbnail

Θετικά αξιολογούνται οι αριθμοί για τις εγγραφές Ι.Χ. οχημάτων στην Κύπρο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, σε μια αγορά που φανερώνει τόσο τις προθέσεις όσο και κυρίως τις δυνατότητες της κυπριακής αγοράς. 

Close

Μέσα από τα στοιχεία που εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη (8 Ιουλίου) η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου, για τις εγγραφές Ι.Χ. οχημάτων κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2021, προκύπτει μια άνοδος της τάξης του 5,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ειδικότερα αναφέρεται ότι, κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ενεγράφησαν συνολικά 14.267 οχήματα Ι.Χ. στην Κύπρο σε σχέση με 13.508 κατά την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

Την ίδια ώρα, μεγάλο ενδιαφέρον προκύπτει από μεγαλύτερης κλίμακας σύγκριση στην οποία προχώρησε η Brief, συλλέγοντας στοιχεία δεκαετίας. Για παράδειγμα, ι φετινοί αριθμοί εξαμήνου περίπου ίδιοι με το σύνολο των εγγραφών Ι.Χ. για ολόκληρο το 2013, τη χρονιά της μεγάλης οικονομικής κρίσης. 

Close

Παράλληλα, η φετινή χρονιά υστερεί σημαντικά από την καλύτερη σε σχέση με τις εγγραφές οχημάτων που ήταν το 2018, κατά το οποίο ενεγράφησαν στο πρώτο εξάμηνο συνολικά 21.642 Ι.Χ. οχήματα. Η διαφορά των εγγραφών του 2021 με το 2018 ανέρχεται σε ποσοστό 34%. 

Στον πιο κάτω πίνακα καταγράφονται οι συνολικές εγγραφές Ι.Χ. οχημάτων κατά το πρώτο εξάμηνο κάθε έτους από το 2011 έως και φέτος. Στα επιμέρους στοιχεία τα συνολικά νούμερα χωρίζονται σε καινούργια και μεταχειρισμένα Ι.Χ. 

Close

 

 

Η εκτιμώμενη πορεία μέχρι το τέλος του χρόνου 

Λαμβάνοντας υπόψη τις περσινές εγγραφές Ι.Χ. οχημάτων για το σύνολο του έτους που διαμορφώθηκαν στις 30.554 και ότι φέτος καταγράφεται -έστω οριακή- άνοδος στις εγγραφές, εκτιμάται ότι για το σύνολο του 2021 οι εγγραφές Ι.Χ. θα διαμορφωθούν κάπου στις 32 με 33 χιλιάδες οχήματα.  

Σημειώνεται ότι προ πανδημίας οι αντίστοιχες εγγραφές έφτασαν ακόμη και τις 40 χιλιάδες οχήματα, αριθμοί που θα πρέπει να δούμε ξανά όταν οι η πανδημία και οι επιπτώσεις που δημιουργούν στην αγορά εξαλειφθούν. 

 

Πηγή: Brief.com.cy

22 Oct, 2021 Ώρα 10:29

Η MG ξανά στους δρόμους της Κύπρου

Thumbnail

Η εμβληματική  βρετανική μάρκα αυτοκινήτων  MG, διάσημη για την κατασκευή σπορ, συναρπαστικών και οικονομικά  προσιτών αυτοκινήτων επανέρχεται δυναμικά στους δρόμους της Κύπρου.

Close

Από το μακρινό 1924 και  το  πρωτότυπο αυτοκίνητο MG 14/28 Super Sports car, σχεδιασμένο από τον θρυλικό Cecil Kimber, μέχρι το πλήρως ηλεκτρικό MG ZS EV του σήμερα, η MG ήταν πάντα καινοτόμος και ριζοσπαστική .

Σήμερα, η MG αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και κατατάσσεται ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, θέτοντας μια σειρά  μοντέλων στις κατηγορίες, hatchbacks  και SUV. 

Close

 

 

Σχεδιασμένα στο Marylebone του Λονδίνου και κατασκευασμένα σε υπερσύγχρονα εργοστάσια σε διάφορες χώρες, τα σημερινά MG είναι πρακτικά, ευρύχωρα, με πλήρη  τεχνολογία και ιδανικά για τη σύγχρονη ζωή. Με κάμερα στάθμευσης 360 μοιρών, πίσω αισθητήρες στάθμευσης οι οποίοι αποτελούν μέρος της τεχνολογίας υποβοήθησης στάθμευσης, θερμαινόμενους καθρέφτες και αυτόματους προβολείς, δίνοντας όλα όσα χρειάζεστε για μια ομαλή οδηγική εμπειρία.

Με την υποστήριξη της SAIC Motor, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες αυτοκινήτων στον κόσμο, όλα τα νέα MG κατασκευάζονται με εξαρτήματα παγκόσμιας κλάσης , κατέχουν 5 αστέρια ασφάλειας και υποστηρίζονται από μια ολοκληρωμένη εγγύηση  7 ετών του κατασκευαστή.

Καθιερωμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα MG πωλούνται πλέον σε όλο τον κόσμο με τη Δυτική Ευρώπη και την Κύπρο να είναι η τελευταία περιοχή επέκτασης κατά τη διάρκεια του 2021.  

Η αποκλειστική αντιπρόσωπος της εταιρείας στην Κύπρο , MICHAELS ELECTRIC CARS LTD, ανακοινώσει την έναρξη παρουσίας των MG στους δρόμους της Κύπρου με τα μοντέλα MG ZS EV, MG HS PLUG-IN HYBRID και MG 5 EV.

Close

Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν τέσσερεις εκθεσιακοί χώροι σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο  οι όποιοι  είναι έτοιμοι να υποδεχτούν το κοινό της Κύπρο από τον Νοεμβρίου.2021.