Αγορά

12 Jul, 2021 Ώρα 10:41

Ανάλυση Brief: Το αυτοκίνητο «αντιστέκεται» στην πανδημία

Thumbnail

Θετικά αξιολογούνται οι αριθμοί για τις εγγραφές Ι.Χ. οχημάτων στην Κύπρο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, σε μια αγορά που φανερώνει τόσο τις προθέσεις όσο και κυρίως τις δυνατότητες της κυπριακής αγοράς. 

Close

Μέσα από τα στοιχεία που εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη (8 Ιουλίου) η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου, για τις εγγραφές Ι.Χ. οχημάτων κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2021, προκύπτει μια άνοδος της τάξης του 5,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ειδικότερα αναφέρεται ότι, κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ενεγράφησαν συνολικά 14.267 οχήματα Ι.Χ. στην Κύπρο σε σχέση με 13.508 κατά την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

Την ίδια ώρα, μεγάλο ενδιαφέρον προκύπτει από μεγαλύτερης κλίμακας σύγκριση στην οποία προχώρησε η Brief, συλλέγοντας στοιχεία δεκαετίας. Για παράδειγμα, ι φετινοί αριθμοί εξαμήνου περίπου ίδιοι με το σύνολο των εγγραφών Ι.Χ. για ολόκληρο το 2013, τη χρονιά της μεγάλης οικονομικής κρίσης. 

Close

Παράλληλα, η φετινή χρονιά υστερεί σημαντικά από την καλύτερη σε σχέση με τις εγγραφές οχημάτων που ήταν το 2018, κατά το οποίο ενεγράφησαν στο πρώτο εξάμηνο συνολικά 21.642 Ι.Χ. οχήματα. Η διαφορά των εγγραφών του 2021 με το 2018 ανέρχεται σε ποσοστό 34%. 

Στον πιο κάτω πίνακα καταγράφονται οι συνολικές εγγραφές Ι.Χ. οχημάτων κατά το πρώτο εξάμηνο κάθε έτους από το 2011 έως και φέτος. Στα επιμέρους στοιχεία τα συνολικά νούμερα χωρίζονται σε καινούργια και μεταχειρισμένα Ι.Χ. 

Close

 

 

Η εκτιμώμενη πορεία μέχρι το τέλος του χρόνου 

Λαμβάνοντας υπόψη τις περσινές εγγραφές Ι.Χ. οχημάτων για το σύνολο του έτους που διαμορφώθηκαν στις 30.554 και ότι φέτος καταγράφεται -έστω οριακή- άνοδος στις εγγραφές, εκτιμάται ότι για το σύνολο του 2021 οι εγγραφές Ι.Χ. θα διαμορφωθούν κάπου στις 32 με 33 χιλιάδες οχήματα.  

Σημειώνεται ότι προ πανδημίας οι αντίστοιχες εγγραφές έφτασαν ακόμη και τις 40 χιλιάδες οχήματα, αριθμοί που θα πρέπει να δούμε ξανά όταν οι η πανδημία και οι επιπτώσεις που δημιουργούν στην αγορά εξαλειφθούν. 

 

Πηγή: Brief.com.cy

30 Sep, 2025 Ώρα 08:46

Porsche Roadshow 2025 x Big Green Egg

Thumbnail

Η Porsche Κύπρου και η Big Green Egg συνδύασαν το πάθος για την ποιότητα και την καινοτομία, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία που περιλάμβανε μαγευτικές διαδρομές, υπαίθρια γαστρονομία και την τέχνη του καλού κρασιού.

Close

 

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, στον ιδιαίτερο χώρο The Anama Concept— ένα σημείο αναφοράς μέσα στο καταπράσινο δάσος. Με σκοπό για να αναδείξει την απόδοση και τη γεύση, η εμπειρία προσέφερε αποκλειστικές δοκιμές των πιο πρόσφατων μοντέλων Porsche, γκουρμέ δημιουργίες ψημένες στo Big Green Egg, καθώς και εξαιρετικά κρασιά και κοκτέιλ, επιμελημένα από τη βραβευμένη ομάδα του The Anama Concept — όλα μέσα στο μαγευτικό φυσικό περιβάλλον.

 

Close

 

Οι καλεσμένοι συμμετείχαν σε έναν προσεκτικά σχεδιασμένο κύκλο τριών μοναδικών εμπειριών: Η οδηγική εμπειρία επέτρεψε στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις δυνατότητες των πιο πρόσφατων μοντέλων της Porsche — συμπεριλαμβανομένων των Taycan sedan, Taycan Cross Turismo, του αμιγώς ηλεκτρικού Macan και του Cayenne E-Hybrid — μέσα από τις γραφικές και φιδίσιες ορεινές διαδρομές.

 

 

Παράλληλα, η γαστρονομική ενότητα — υπό την επιμέλεια της Big Green Egg — προσέφερε μια γευστική και διαδραστική εμπειρία με ζωντανό outdoor cooking workshop από τον διεθνή σεφ Leonard Elenbaas, ο οποίος επισκέφθηκε αποκλειστικά από την Ολλανδία. Αναδείχθηκαν οι εντυπωσιακές δυνατότητες των αυθεντικών kamado, ενώ ο σεφ μοιράστηκε τεχνικές, συμβουλές και μυστικά πίσω από τις γκουρμέ δημιουργίες του — μετατρέποντας τη φωτιά σε γεύση και μαγεία σε κάθε μπουκιά.

 

 

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μια καθοδηγούμενη ξενάγηση στο boutique οινοποιείο The Anama Concept, όπου οι επισκέπτες γνώρισαν τη διαδικασία παραγωγής της πολυτελούς κουμανδαρίας — ενός από τα ιστορικότερα και πιο εκλεκτά κρασιά της Κύπρου.

Η βραδιά έκλεισε σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, με εξαιρετικό φαγητό στο Big Green Egg — όπως μοναδικό αστακό, εκλεκτό Saku Τόνο και ζουμερό Black Angus Tomahawk στέικ — μουσική και όμορφες συζητήσεις. Ένα ιδανικό φινάλε σε μια μέρα γεμάτη εμπειρίες και συναισθήματα.

 

 

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό. 

Αντίστοιχα, ο όμιλος ipH Iakovos Photiades Group of Companies, εκπροσωπεί αποκλειστικά το Big Green Egg στην κυπριακή αγορά, μέσω των 10 καταστημάτων foodhaus σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο.