Αγορά

18 Dec, 2020 Ώρα 11:04

Beyond Zero: H Toyota σε καλεί σε ένα κόσμο χωρίς περιορισμούς

Thumbnail

Με μια σπουδαία ανακοίνωση, που αφορά τη στρατηγική της εταιρείας για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια, έκανε η Toyota, ολοκληρώνοντας με τους καλύτερους οιωνούς, ίσως την πιο δύσκολη χρονιά που καλέστηκε να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα.

Close
 

Με το πολλά-υποσχόμενο σλόγκαν «Beyond Zero», η Toyota θέτει ξεκάθαρα τη δέσμευσή της να συμβάλει σε έναν κόσμο που ξεπερνάει τα όρια των μηδενικών εκπομπών ρίπων και περιορισμών. Έναν κόσμο που δεν αφήνει τίποτα και κανέναν πίσω, όπου η ανθρωπότητα θα έχει την ευκαιρία να βιώσει την ελευθερία της μετακίνησης, υποστηριζόμενη από την κορυφαία τεχνολογία ηλεκτροδότησης και τις καινοτομίες κινητικότητας της Toyota, που συνδυάζονται με την αξέχαστη βιωματική εμπειρία των πελατών.

Αυτή η στρατηγική ξεκίνησε πριν 20 χρόνια, με τη σταδιακή εισαγωγή της υβριδικής τεχνολογίας στον στόλο της Toyota, και έφτασε σήμερα, να αφορά την πλειονότητα των μοντέλων. Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 16 εκατομμύρια πωλήσεις υβριδικών μοντέλων Toyota στον κόσμο, ενώ στην Κύπρο, το 63% των πωλήσεων της Toyota Κύπρου αφορά υβριδικά μοντέλα - ένα ποσοστό που αντιστοιχεί σε 4000 οχήματα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι τα υβριδικά μοντέλα 4ης γενιάς της Toyota εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους σε ποσοστό 70% της χρήσης τους μέσα στην πόλη, ενώ δεν χρειάζονται σύνδεση για φόρτιση.

Close

 

 

Στην γκάμα των περιβαλλοντικά φιλικών μοντέλων, η Toyota εργάζεται εντατικά για να την εμπλουτίσει, προσθέτοντας περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα αλλά και μοντέλα υδρογόνου. 

Συγκεκριμένα, η στρατηγική «Beyond Zero» αποτελεί μέρος της περιβαλλοντικής πρόκλησης της Toyota μέχρι το 2050, όπου το ταξίδι μηδενικών εκπομπών ρίπων επεκτείνεται ακόμα παραπέρα, για μια εποχή χωρίς απαγορεύσεις και μια κοινωνία με απόλυτα μηδενικές εκπομπές.

Το συνολικό μήνυμα της Toyota είναι ξεκάθαρο και περιεκτικό: «Για περισσότερα από 20 χρόνια, ο στόχος της μηδενικής εκπομπής ρίπων μας ενέπνεε απόλυτα με αποτέλεσμα να εισάξουμε, το πρώτο παγκοσμίως, υβριδικό μοντέλο. Αυτή η ενεργητική παρακίνηση συνεχίζεται και σήμερα, με υβριδικά Plug-In, ηλεκτρικά και υδρογονούχα οχήματα, που θα εκπέμπουν μόνο νερό και θα μπορούν να καθαρίζουν το αέρα όσο βρίσκονται ‘εν κινήσει’». 

Ως αδιαμφισβήτητοι ηγέτες της ηλεκτροκίνησης, δεν σταματούν εδώ. Τα σχέδιά της Toyota περιλαμβάνουν την εισαγωγή 40 νέων ή αναβαθμισμένων ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2025, προσφέροντας έτσι τη μεγαλύτερη γκάμα ηλεκτροκινητήρων. Με τον τρόπο αυτό, όλοι θα μπορούν να απολαμβάνουν τη σωστή τεχνολογία, στον κατάλληλο χρόνο, με τις δικές τους ανάγκες.

Close

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι η Toyota, αποδεικνύει περίτρανα τη δέσμευσή της για ένα καλύτερο, εξελιγμένο κόσμο με επίκεντρο στην προστασία του περιβάλλοντος, έχοντας ήδη δημιουργήσει το ‘Energy Observer’, το πρώτο υδρογονοκίνητο σκάφος, που ταξιδεύει ανά τον κόσμο χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια, η οποία παράγεται στο σκάφος, ενώ δεν εκπέμπει τίποτε άλλο πέρα από νερό.

Η Toyota συνεχίζει να εργάζεται πυρετωδώς, ωσότου η μετακίνηση δεν θα έχει απλώς μηδενικό αντίκτυπο, αλλά θα ωφελήσει απόλυτα την κοινωνία και το περιβάλλον. Άλλωστε γιατί να σταματήσει στο μηδέν, όταν μπορεί να το ξεπεράσει;

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Toyota Κύπρου στο bit.ly/BeyondZero_Cy

 

24 Feb, 2021 Ώρα 13:20

Στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars το ανανεωμένο VW Tiguan

Thumbnail

Το ανανεωμένο Volkswagen Tiguan κάνει την εμφάνιση του και στην Κυπριακή αγορά με νέο σχεδιασμό, κορυφαία τεχνολογία, άνετους χώρους και μια σειρά αξιόπιστων κινητήρων. Πρόκειται για το πρώτο σε πωλήσεις μεσαίο SUV στην Ευρώπη και ένα από τα best sellers της παγκόσμιας αγοράς.

Close

 

 

Με ένα δυναμικό και μοντέρνο εξωτερικό σχεδιασμό, το νέο Tiguan διαθέτει άνετους και μεγάλους χώρους. Η νέα εντυπωσιακή μάσκα, το ψηλότερο καπό και οι έντονοι προφυλακτήρες του, προσφέρουν μια επιβλητική εμφάνιση. Σε αυτό συμβάλλουν επίσης, τόσο τα LED φωτιστικά σώματα όσο και οι τονισμένοι θόλοι των τροχών που μπορούν να φιλοξενήσουν ζάντες από 18 μέχρι 20 ίντσες.

 

Close

 

Το εσωτερικό διατηρεί την ταυτότητα του γερμανικού εργοστασίου προσφέροντας άνεση, εργονομία και υψηλά επίπεδα εξοπλισμού άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Διαθέτει άνετους χώρους για πέντε επιβάτες με ρυθμιζόμενη δεύτερη σειρά καθισμάτων και ένα μεγάλο χώρο αποσκευών που ξεκινά από τα 615 λίτρα και φθάνει μέχρι τα 1.655 λίτρα όταν αναδιπλωθούν τα καθίσματα. Στοιχεία όπως το δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων, το σύστημα αυτόματου κλιματισμού  «Air Care» Climatronic 3-ζωνών αλλά και οι ψηφιακές οθόνες αφής δημιουργούν ένα άνετο και σύγχρονο περιβάλλον και θα ενθουσιάσουν τον υποψήφιο αγοραστή.

Το νέο Tiguan διαθέτει τώρα μια νέα γκάμα συστημάτων Infotainment, με μεγάλη ποικιλία διαδικτυακών υπηρεσιών, ανεβάζοντας την ψηφιοποίηση του αυτοκινήτου σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όλα τα συστήματα Infotainment νέας γενιάς MIB3 περιλαμβάνουν τις online υπηρεσίες We Connect και We Connect Plus με τον οδηγό να μπορεί να εξατομικεύσει τις υπηρεσίες αυτές ανάλογα με τις ανάγκες του. Παράλληλα, σε όλες τις εκδόσεις διατίθεται προβολή και χειρισμός εφαρμογών smartphone μέσω του App-Connect για Apple CarPlay και Android Auto.

 

 

Στη βάση της γκάμας βρίσκεται ο βενζινοκινητήρας των 1.5 λίτρων TSI με απόδοση 150 ίππων εφοδιασμένο με το σύστημα Active Cylinder Management (ACT). Ένα σύστημα που απενεργοποιεί ανάλογα με το φορτίο τους δύο από τους τέσσερις κυλίνδρους και μειώνει την κατανάλωση έως και 0,3 λ./100 χλμ. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων DSG 7-σχέσεων ενώ η κατανάλωση φτάνει μόλις τα 6,5 λίτρα ανά 100 χλμ κατά κύκλο WLTP. Μαζί και δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας TDI απόδοσης 150 ίππων ο οποίος προσφέρεται τόσο σε δικίνητη έκδοση όσο και τετρακίνηση με το σύστημα 4Motion. Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG 7-σχέσεων

Το ανανεωμένο VW Tiguan βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars και η τιμή του ξεκινάει από τις 25.900€ !