Αγορά

12 May, 2022 Ώρα 12:32

BMW CE 04: Ένα νέο κεφάλαιο στην ηλεκτρική κινητικότητα σε δύο τροχούς

Thumbnail

Οι εκθεσιακοί χώροι του Ομίλου Πηλακούτα υποδέχονται το νέο BMW CE 04. Πρόκειται για το ηλεκτρικό scooter από την BMW Motorrad που προσφέρει άφθονη ισχύ, υψηλή αυτονομία και οδήγηση μηδενικών ρύπων στην πόλη και σε αστικές περιοχές.

Close

Ένα scooter που διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και καταφέρνει να συνδυάσει την ηλεκτροκίνηση με τα προτερήματα που προσφέρουν οι δύο τροχοί στην καθημερινή μετακίνηση.

Το νέο BMW CE 04 διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 60,6 Ah (8,9 kWh) με διαθέσιμη αυτονομία που φθάνει μέχρι και τα 130 χιλιόμετρα. Αποδίδει 31 kW (42 ίππους) και ολοκληρώνει τα 0 - 50 χιλιόμετρα την ώρα από στάση σε 2,6 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα τα 120 χιλιόμετρα την ώρα. Αριθμοί που δίδουν την ευκαιρία στον οδηγό να απολαμβάνει καθημερινές μετακινήσεις με μηδενικούς ρύπους ή ακόμα αποδράσεις στον ελεύθερο του χρόνο με απόλυτη ξεγνοιασιά.

Close

 

 

Το νέο ηλεκτρικό scooter  διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται στο πλαίσιο ανάμεσα στη μπαταρία και τον πίσω τροχό, με τη μορφή που χρησιμοποιείται σε αυτοκίνητα BMW. Διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας για κάθε οδηγικό στιλ, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο βέλτιστες επιδόσεις και μεγάλη αυτονομία.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου φορτίζεται μέσω της ενσωματωμένης συσκευής φόρτισης είτε σε μία στάνταρ οικιακή πρίζα, σε ένα επιτοίχιο φορτιστή (wallbox) ή σε δημόσιο σταθμό φόρτισης. Για πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, ιδανικά απαιτούνται 4 ώρες και 20 λεπτά. Με τον ταχυφορτιστή που διατίθεται προαιρετικά με ισχύ 6,9 kW (2,3 kW στη στάνταρ έκδοση), μία πλήρης φόρτιση ολοκληρώνεται σε 1 ώρα και 40 λεπτά. Εάν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας είναι μόλις 20%, μπορεί να φτάσει στο 80% μετά από φόρτιση 45 λεπτών στον προαιρετικό ταχυφορτιστή.

 

 

Η τεχνολογική φαρέτρα του CE 04 διαθέτει μεταξύ άλλων σύστημα ελέγχου ολίσθησης 

ASC (Automatic Stability Control) και DTC (Dynamic Traction Control) ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών προγραμμάτων οδήγησης. Τα προγράμματα ECO, Rain και Road βρίσκονται στο βασικό εξοπλισμό για πιο αποδοτική καθημερινή χρήση όπως και η Dynamic για πρόσθετη οδηγική απόλαυση.

Το CE 04 διαθέτει επίσης μονοκόμματο, ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο για ομαλή συμπεριφορά ενώ ασφαλή επιβράδυνση προσφέρει το BMW Motorrad ABS με τα δύο δισκόφρενα μπροστά και την υποστήριξη ενός πίσω δίσκου. Στον προαιρετικό εξοπλισμό βρίσκεται και το ABS Pro όπου μέσω ενός αισθητήρα ελέγχει το φρενάρισμα στις στροφές, προσφέροντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Το νέο BMW CE 04 εφοδιάζεται με μια έγχρωμη οθόνη 10.25” TFT με ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης αλλά και εκτενείς λειτουργίες συνδεσιμότητας, στον στάνταρ εξοπλισμό. Τόσο στο βασικό όσο και τον προαιρετικό εξοπλισμό μπορεί κάποιος να συναντήσει στοιχεία όπως: Φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, Adaptive Headlight, λειτουργίες φωτισμού όπως “Welcome” και “Good Bye”, σειρά χρωματικών συνδυασμών, αποθηκευτικούς χώρους στο πλάι και μπροστά, ενεργά αεριζόμενο ντουλαπάκι για τη φόρτιση κινητού τηλεφώνου με θύρα φόρτισης USB-C και μεγάλη γκάμα από γνήσια αξεσουάρ BMW Motorrad καθώς και εξοπλισμός αναβάτη.

Close
 
19 May, 2022 Ώρα 12:07

Τρία αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στους εκθεσιακούς χώρους της CiC

Thumbnail

H CiC, αντιπρόσωποι των αυτοκινήτων Mercedes-Benz συνεχίζει τη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση με γοργούς ρυθμούς. Τρία νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα βρίσκονται ήδη στην Κύπρο (EQA, EQC, EQΕ) ενώ αναμένεται εντός των ημερών και η ναυαρχίδα EQS, εμπλουτίζοντας με αυτό τον τρόπο την οικογένεια των EQ μοντέλων της. Ήδη η ηλεκτρική γκάμα των σαλούν μοντέλων της γερμανικής εταιρείας στον τόπο μας μετρά πέντε αυτοκίνητα ενώ προετοιμάζει ακόμα περισσότερα στο σύντομο μέλλον. Κοινό χαρακτηριστικό όλων, πέραν από τους μηδενικούς ρύπους, είναι η αυξημένη ιπποδύναμη, η μεγάλη αυτονομία αλλά και ο κωδικός EQ που χρησιμοποιείται πλέον σε όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes-Benz. 

Close

Mercedes-Benz EQA

Στη βάση της ηλεκτρικής γκάμας της Mercedes βρίσκεται η EQA η οποία, σχεδιαστικά, βασίζεται στη συμβατική GLA. Το μικρομεσαίο ηλεκτρικό SUV της Mercedes προσφέρεται στην Κύπρο σε τρεις εκδόσεις (EQA 250, 300 4MATIC και 350 4MATIC) με ίδιο σύνολο 66,5 kWh. Η EQA 250 αποδίδει 190 ίππους με 370 Nm ροπής και συνδυασμένη αυτονομία μέχρι 429 χλμ (WLTP) ενώ οι ίπποι ανεβαίνουν στους 228 (ροπή 390 Nm) στην τετρακίνηση EQA 300 4MATIC. Παράλληλα, η αυτονομία φθάνει μέχρι τα 438 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Η κορυφαία έκδοση EQA 350 4MATIC διαθέτει ίδια αυτονομία αλλά αποδίδει 292 ίππους με 520 Nm ροπής.

 

Close

 

Mercedes-Benz EQC

Το Mercedes-Benz EQC ήταν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας που άρχισε την εμπορική του πορεία σε Ευρώπη και Αμερική. Με εκπληκτική αυτονομία, εκτενείς υποδομές φόρτισης και κορυφαία επίπεδα ασφάλειας, η EQC προσφέρει μια συναρπαστική νέα αίσθηση της ηλεκτρικής οδήγησης. Το πολυτελές compact SUV βασίζεται στα πρότυπα της GLC και διατίθεται στην έκδοση 400 4MATIC με απόδοση 408 ίππων και 760 Nm ροπή. Το πλήρες μεταβλητό σύστημα κίνησης 4MATIC all-wheel προσφέρει σταθερότητα στο δρόμο, σε διάφορες επιφάνειες, όπως αρμόζει σε ένα ψηλό αυτοκίνητο. Η αυτονομία σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας κυμαίνεται μεταξύ 428-498 (WLTP).

Close

 

 

Mercedes EQE

H EQE είναι ένα σπορ σαλούν που προσφέρει όλες τις βασικές λειτουργίες της EQS σε ελαφρώς πιο συμπαγή μορφή με πληθώρα συστημάτων άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Η γκάμα περιλαμβάνει την EQE 350+ με 292 ίππους και 685 Nm ροπής και εμβέλεια που φθάνει τα 654 χιλιόμετρα. Μαζί και η πανίσχυρη έκδοση AMG EQE 43 4MATIC με τους ίππους να ανεβαίνουν στους 476 και τη ροπή στα 858 Nm