Αγορά

03 Feb, 2020 Ώρα 11:06

Εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων της Porsche στην Κυπριακή αγορά

Thumbnail

Με το εντυπωσιακό +30% στις παραδόσεις οχημάτων έκλεισε το 2019 η εταιρεία Α.Ι.Motokinisi Ltd, αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο. Η εταιρεία κατάφερε να διαθέσει 161 οχήματα στην αγορά της Κύπρου σε σύγκριση με 124 το 2018. Αποτέλεσμα, η άνοδος της τάξης του 30% για τα αυτοκίνητα της θρυλικής γερμανικής εταιρείας.

Close

 

 

Η γκάμα των SUV της Porsche ήταν αυτή που σήκωσε το βάρος της. Πιο συγκεκριμένα, τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε το premium compact SUV, το Porsche Macan. Το καθαρόαιμο sportscar στη γκάμα της Porsche διέθεσε 54 μοντέλα στην αγορά, αριθμός που ήταν ο διπλάσιος σε σύγκριση με το 2018. Αύξηση της τάξης του 44% σημείωσε η ναυαρχίδα των SUV της Porsche, το Cayenne με 52 μοντέλα (36 το 2018). Το τρίτο μοντέλο της Porsche με τη μεγαλύτερη αύξηση ποσοστού σε πωλήσεις στην Κύπρο ήταν η 911 που σημείωσε αύξηση της τάξης του 15%.

Ο κ. Άλκης Ιακωβίδης, ιδιοκτήτης της A.I.Motokinisi Ltd τόνισε. «Η επιτυχία μας αυτή είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλείας και της αφοσίωσης των ανθρώπων της εταιρείας μας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ακούραστα τις υπηρεσίες μας προς τους σημερινούς αλλά και μελλοντικούς πελάτες μας. Θέτουμε συνειδητά τον πήχη ψηλά γιατί αγαπούμε το προϊόν μας και γιατί πιστεύουμε στις δυνάμεις μας». 

Close

 

 

Η πετυχημένη πορεία των αυτοκινήτων της Porsche στην Κυπριακή αγορά είναι αντίστοιχη με την πορεία του εργοστασίου στην παγκόσμια αγορά κατά το 2019. Κατά το 2019 η γερμανική εταιρεία παρέδωσε στους πελάτες της 280.800 οχήματα, κάτι που αντιστοιχεί σε μια αύξηση της τάξης του 10% σε σύγκριση με το 2018. Μια παρόμοια πορεία αναμένεται και κατά τη φετινή χρονιά με την έλευση της αμιγώς ηλεκτρικής Taycan που ήδη σημειώνει ενδιαφέρον παγκόσμια.

26 Mar, 2020 Ώρα 21:40

Πάνω από μισό εκατ. οχήματα παρήγαγε το εργοστάσιο της SEAT στο Martorell

Thumbnail

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της SEAT, το εργοστάσιο του Martorell παρήγαγε  το 201 9συνολικά 500.005 οχήματα. Αυτό συνέβη παρά την διακοπή παραγωγής λόγω της πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις ενός προμηθευτή, πετυχαίνοντας παράλληλα και  την υψηλότερη παραγωγή από το 2000.

Close

_

 

Close

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Ισπανίας

Το νούμερο αυτό ήταν 5.4% μεγαλύτερο από το 2018 (474.300) και επέτρεψε στο Martorell να εδραιώσει τη θέση του ως το εργοστάσιο που παράγει τα περισσότερα αυτοκίνητα στην Ισπανία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παραγωγής αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Close

Το Martorell έκλεισε το έτος σε ένα επίπεδο κάλυψης άνω του 90% της μέγιστης χωρητικότητάς του και με παραγωγή 2.300 οχημάτων την ημέρα. Το 2020, στο εργοστάσιο θα κάνει ντεμπούτο στην παραγωγή το νέου Leon, με το σήμα SEAT και CUPRA καθώς και το CUPRA Formentor. Επιπλέον, για πρώτη φορά θα ξεκινήσει η κατασκευή ηλεκτροκίνητων οχημάτων με τις plug-in υβριδικές εκδόσεις της σειράς Leon.