Αγορά

15 Sep, 2022 Ώρα 10:27

Ετοιμοπαράδοτα Honda CR-V από τη Galatariotis Motors

Thumbnail

H εταιρεία Galatariotis Motors, αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Honda στην Κύπρο ανακοινώνει ότι διαθέτει σειρά ετοιμοπαράδοτων Honda CR-V στους εκθεσιακούς της χώρους.

Close

Από το 1995 που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του, το Honda CR-V εξελίχθηκε σε παγκόσμιο best-seller στην κατηγορία των SUV χαρίζοντας αναρίθμητες πωλήσεις και σωρεία βραβείων στο Ιαπωνικό εργοστάσιο. Ένα μοντέλο που καθιερώθηκε σαν ένας από τους πρωταγωνιστές της κατηγορίας διαθέτοντας μοναδικά χαρακτηριστικά, σειρά προηγμένων τεχνολογιών αλλά και εντυπωσιακά μεγάλες διαστάσεις στην κατηγορία.

 

Close

 

Το υβριδικό CR-V χρησιμοποιεί την τεχνολογία Multi Mode Drive Technology (i-MMD), συνδυάζοντας δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν βενζινοκινητήρα κύκλου Άτκινσον χωρητικότητας 2,0 λίτρων και μία μπαταρία ιόντων λιθίου.

Close

Η ισχύς του δίλιτρου βενζινοκινητήρα i-VTEC φθάνει τους 145 ίππους, όμως σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα, αυτή σκαρφαλώνει στους 184 ίππους με τη ροπή στα 315 Nm! Ο δίλιτρος κινητήρας, ο ηλεκτροκινητήρας κίνησης αλλά και η γεννήτρια βρίσκονται κάτω από το εμπρός καπό ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι κάτω από το χώρο αποσκευών. Η τεχνολογία i-MMD έχει τη δυνατότητα να επιλέγει αυτόματα μεταξύ τριών προγραμμάτων οδήγησης. Στο πρόγραμμα «EV» η μπαταρία παρέχει ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα ενώ στο πρόγραμμα «Hybrid Drive» ο βενζινοκινητήρας παρέχει ισχύ σε γεννήτρια που με τη σειρά της παρέχει ενέργεια στον ηλεκτροκινητήρα κίνησης. Τέλος στο πρόγραμμα «Engine Drive» ο κινητήρας συνδέεται άμεσα με τους τροχούς μέσω ενός συμπλέκτη. Προγράμματα τα οποία στοχεύουν στη μέγιστη δυνατή οικονομία. Στην έκδοση με την κίνηση στον εμπρός άξονα η μέση κατανάλωση φτάνει τα 5.3 lt/100 km και εκπομπές ρύπων στα 120 g/km, ενώ στην τετρακίνητη έκδοση, τα 5.5 lt/100 km και 126 g/km.

 

 

Παράλληλα, το υβριδικό CR-V διαθέτει σύστημα αναγεννητικής πέδησης, το οποίο  ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνση του αυτοκινήτου. Άλλη καινοτομία της Honda αφορά τη χρήση κιβωτίου μίας σχέσης αντί του συμβατικού, όπου μία μονάδα υποπολλαπλασιασμού δημιουργεί άμεση μετάδοση με σταθερή σχέση μεταξύ των κινούμενων εξαρτημάτων. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μέσα στα πλαίσια της μείωσης των ρύπων αλλά και της κατανάλωσης, η Honda ήδη ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2025 τα 2/3 των μοντέλων της θα είναι υβριδικά.

25 Sep, 2023 Ώρα 15:28

Δύο γιγαντιαία Caterpillar 775G στην Cyfield από την CTC Automotive Ltd

Thumbnail

Σε τελετή, στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Σιακόλα, έγινε η παράδοση δύο γιγαντιαίων dump trucks Caterpillar 775G από την CTC Automotive Ltd στην κατασκευαστική εταιρεία Cyfield, για χρήση στο λατομείο της εταιρείας στην Παρεκκλησιά. Πρόκειται για τα πιο μεγάλα βαρέου τύπου μηχανήματα Caterpillar που εισήχθηκαν μέχρι τώρα στην Κύπρο, με ικανότητα μεταφοράς πέραν των 70 τόνων, αξίας €1.600.000.

Close

 

 

Την τελετή τίμησε με την παρουσία της και η Πρέσβυς των Ηνωμένων Πολιτιών Αμερικής κα Julie Fisher, την δε εταιρεία Cyfield εκπροσώπησε η εκ των διευθυντών κα Δέσποινα Χρυσοχού.  Ο Επίτιμος Ισόβιος πρόεδρος του Ομίλου CTC, κ. Νίκος Κ. Σιακόλας καλωσορίζοντας  τους προσκεκλημένους και ευχαριστώντας τους για την παρουσία του, αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ, αφού η CTC αντιπροσωπεύει την Caterpillar στην Κύπρο για πάνω από 90 χρόνια, με την οποία υπάρχει άριστη σχέση και πολύχρονη, επιτυχής συνεργασία. Διαβεβαίωσε δε την κα Fisher ότι ο Όμιλος των Εταιρειών CTC θα συνεχίσει και να αναπτύξει περαιτέρω τις εμπορικές σχέσεις, τόσο με τη Caterpillar, όσο και με άλλες Αμερικανικές εταιρείες.

 

Close

 

Ο Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της CTC Automotive Ltd κ. Γιώργος Κοζάκος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Cyfield βρίσκεται σήμερα στην κορυφή του καταλόγου με τους πιο σημαντικούς πελάτες της CTC και της Caterpillar και αποτελεί σημαντικό συνεργάτη της εταιρείας.

Η Πρέσβυς των ΗΠΑ κα Julie Fisher, σε σύντομο χαιρετισμό της τόνισε με τη σειρά της τους στενούς δεσμούς και τις άριστες σχέσεις Κύπρου - ΗΠΑ και της CTC με τη μεγάλη Αμερικανική εταιρεία Caterpillar.

 

 

Η Caterpillar κατέχει τα σκήπτρα στην παγκόσμια κατασκευή υψηλής ποιότητας βαρέων μηχανημάτων, συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και μηχανών θαλάσσης με ευρεία γκάμα ποιοτικών προϊόντων σε όλους τους τομείς.

Τα δύο dump trucks 775G που παραδόθηκαν στην Cyfield είναι εξοπλισμένα με συστήματα σύγχρονης τεχνολογίας, που προσφέρουν άνεση, λειτουργικότητα και ασφάλεια στον χειριστή, θα συμβάλουν δε σημαντικά στη μείωση του κόστους παραγωγής. Η άρτια καταρτισμένη τεχνική ομάδα της Caterpillar προσφέρει την απαιτούμενη στήριξη και μετά την πώληση μέσα και από τη μεγάλη παρακαταθήκη ανταλλακτικών εξαρτημάτων που διαθέτει. Ακολούθησε επίδειξη των μηχανημάτων.