Ο Όμιλος Πηλακούτα ανακοινώνει τη διάθεση ετοιμοπαράδοτων Renault Captur από τους εκθεσιακούς του χώρους. Το Captur αποτέλεσε το πρώτο compact SUV στην ιστορία της Renault και είναι ένα μοντέλο που διαθέτει ένα καθόλα σύγχρονο σχεδιασμό, έξυπνη διαχείριση χώρων αλλά και πληθώρα τεχνολογικών στοιχείων άνεσης, συνδεσιμότητας και ασφάλειας. Χαρακτηριστικά, που σε συνδυασμό με τη χαμηλή του τιμή, το μοντέλο άνετα μπορεί να πάρει τον τίτλο της καλύτερης σχέσης τιμής / αγοράς.

Ετοιμοπαράδοτα μοντέλα υπάρχουν σε όλη τη γκάμα του Renault Captur. Μια γκάμα που ξεκινά από την έκδοση κινητήρα 1.3 λίτρα TCe με 140 ίππους. Στη γκάμα και οι υβριδικές και Plug-In υβριδικές εκδόσεις του Renault Captur. Το πρώτο είναι εξοπλισμένο με τον κινητήρα βενζίνης των 1,6 λίτρων απόδοσης 140 ίππων ενώ στην plug-in υβριδική έκδοση οι ίπποι ανεβαίνουν στους 160. Και τα δύο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η καινοτόμα πλήρως υβριδική E-TECH τεχνολογία έφερε νέα δεδομένα στην καθημερινή μετακίνηση, προσαρμοζόμενο στις ανάγκες ακόμα περισσότερων οδηγών, χάρη στην ασυναγώνιστη ευελιξία και προσαρμοστικότητά του. Η υβριδική τεχνολογία της Renault επιτρέπει έως και 80% ηλεκτρική οδήγηση στην πόλη και έως και 40% χαμηλότερη κατανάλωση σε έναν κινητήρα E-TECH Hybrid, επιτρέποντας έως και 65 χλμ. ηλεκτρικής οδήγησης στην πόλη (WLTP City), με τελική ταχύτητα τα 135 km/h.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Renault Captur θεωρείτε κορυφαίο στην κατηγορία του αφού διαθέτει μια πλήρες ομπρέλα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και όχι μόνο. Το «Renault EASY DRIVE» προσφέρει μια σειρά από τεχνολογίες ασφάλειας που οι περισσότερες αποτελούν και μέρος του βασικού εξοπλισμού του μοντέλου. Άλλωστε και η ψηλή βαθμολογία με τα πέντε αστέρια που πήρε από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας EuroNCAP αποδεικνύουν όλα τα πιο πάνω.
Όλη η γκάμα του Renault Captur βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα.

Porsche Roadshow 2025 x Big Green Egg
Η Porsche Κύπρου και η Big Green Egg συνδύασαν το πάθος για την ποιότητα και την καινοτομία, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία που περιλάμβανε μαγευτικές διαδρομές, υπαίθρια γαστρονομία και την τέχνη του καλού κρασιού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, στον ιδιαίτερο χώρο The Anama Concept— ένα σημείο αναφοράς μέσα στο καταπράσινο δάσος. Με σκοπό για να αναδείξει την απόδοση και τη γεύση, η εμπειρία προσέφερε αποκλειστικές δοκιμές των πιο πρόσφατων μοντέλων Porsche, γκουρμέ δημιουργίες ψημένες στo Big Green Egg, καθώς και εξαιρετικά κρασιά και κοκτέιλ, επιμελημένα από τη βραβευμένη ομάδα του The Anama Concept — όλα μέσα στο μαγευτικό φυσικό περιβάλλον.

Οι καλεσμένοι συμμετείχαν σε έναν προσεκτικά σχεδιασμένο κύκλο τριών μοναδικών εμπειριών: Η οδηγική εμπειρία επέτρεψε στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις δυνατότητες των πιο πρόσφατων μοντέλων της Porsche — συμπεριλαμβανομένων των Taycan sedan, Taycan Cross Turismo, του αμιγώς ηλεκτρικού Macan και του Cayenne E-Hybrid — μέσα από τις γραφικές και φιδίσιες ορεινές διαδρομές.

Παράλληλα, η γαστρονομική ενότητα — υπό την επιμέλεια της Big Green Egg — προσέφερε μια γευστική και διαδραστική εμπειρία με ζωντανό outdoor cooking workshop από τον διεθνή σεφ Leonard Elenbaas, ο οποίος επισκέφθηκε αποκλειστικά από την Ολλανδία. Αναδείχθηκαν οι εντυπωσιακές δυνατότητες των αυθεντικών kamado, ενώ ο σεφ μοιράστηκε τεχνικές, συμβουλές και μυστικά πίσω από τις γκουρμέ δημιουργίες του — μετατρέποντας τη φωτιά σε γεύση και μαγεία σε κάθε μπουκιά.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μια καθοδηγούμενη ξενάγηση στο boutique οινοποιείο The Anama Concept, όπου οι επισκέπτες γνώρισαν τη διαδικασία παραγωγής της πολυτελούς κουμανδαρίας — ενός από τα ιστορικότερα και πιο εκλεκτά κρασιά της Κύπρου.
Η βραδιά έκλεισε σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, με εξαιρετικό φαγητό στο Big Green Egg — όπως μοναδικό αστακό, εκλεκτό Saku Τόνο και ζουμερό Black Angus Tomahawk στέικ — μουσική και όμορφες συζητήσεις. Ένα ιδανικό φινάλε σε μια μέρα γεμάτη εμπειρίες και συναισθήματα.

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.
Αντίστοιχα, ο όμιλος ipH Iakovos Photiades Group of Companies, εκπροσωπεί αποκλειστικά το Big Green Egg στην κυπριακή αγορά, μέσω των 10 καταστημάτων foodhaus σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο.
