Αγορά

12 Apr, 2021 Ώρα 14:16

Η ΕΚΟ Κύπρου παρέδωσε στον τυχερό νικητή το Ford Mustang Fastback 5.0V GT A/T

Thumbnail

Η ΕΚΟ συνεχίζει να μοιράζει χαμόγελα μέσα από το ΕΚΟ Smile. Αυτή τη φορά παρέδωσε σε έναν ακόμη υπερτυχερό του μεγάλου διαγωνισμού EKO Smile App, ένα αυτοκίνητο – όνειρο για κάθε οδηγό. Ο μεγάλος νικητής Γιώργος Εφραίμη απέκτησε ένα ολοκαίνουργιο επιβατικό όχημα Ford Mustang Fastback 5.0V GT A/T, αξίας €56.300, το οποίο παρέλαβε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Απριλίου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο νέο υπερσύγχρονο πρατήριο ΕΚΟ στη Λακατάμεια, στην οδό Μελίνας Μερκούρη 22, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των παρευρισκομένων.

Close

Ο μεγάλος διαγωνισμός για την ανάδειξη του νέου υπερτυχερού ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου και δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλοι οι χρήστες της εφαρμογής ΕΚΟ Smile, οι οποίοι επιβραβεύονταν με συμμετοχές στην κλήρωση με βάση τη χρήση της εφαρμογής. Όσο πιο πολύ οι χρήστες αξιοποιούσαν την εφαρμογή ΕΚΟ Smile, τόσο αύξαναν τις πιθανότητές τους να κερδίσουν την Ford Mustang! Η κλήρωση που ανέδειξε τον μεγάλο νικητή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Φεβρουάριου, στην Λεβέντειο Πινακοθήκη. Την ορθότητα, τη διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας διασφάλισαν με την παρουσία τους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου κ. Γιώργος Γρηγοράς, ο Υφυπουργός  Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κυριάκος Κόκκινος, καθώς και Νομικός Σύμβουλος από το δικηγορικό γραφείο «Γιώργος Γιάγκου Δ.Ε.Π.Ε.». 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παράδοση του ολοκαίνουριο αυτοκινήτου, τα κλειδιά έδωσε στον νικητή ο Διευθύνων Συμβούλος της ΕΚΟ Κύπρου κ. Γιώργος Γρηγοράς, ο οποίος δήλωσε πολύ ικανοποιημένος που για ακόμη μια φορά η ΕΚΟ Κύπρου πρωτοπορεί και, μέσω της καινοτόμου εφαρμογής ΕΚΟ Smile, όχι μόνο αναβαθμίζει τις υπηρεσίες που προσφέρει στους καταναλωτές της, αλλά καταφέρνει να χαρίζει και χαμόγελα.

Close

Μέσα από την πρωτοποριακή εφαρμογή ΕΚΟ Smile, η ΕΚΟ Κύπρου  προσφέρει άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση, μετατρέποντας τις συναλλαγές των καταναλωτών σε όλα τα πρατήρια της ΕΚΟ σε μια ευχάριστη εμπειρία και διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους. Αξίζει να σημειωθεί πως το καταναλωτικό κοινό αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την εφαρμογή, η οποία έχει ήδη διακριθεί σε πολλαπλές βραβεύσεις στην χώρα μας.

16 Jul, 2021 Ώρα 12:27

Στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars το ηλεκτρικό Volkswagen ID.4

Thumbnail

Η Volkswagen δίνει συνέχεια στο πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της. Μετά το ID.3, ένα δεύτερο μοντέλο της σειράς ID κάνει την εμφάνιση του στην Κυπριακή αγορά. Πρόκειται για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volkswagen ID.4 που ξεχωρίζει για τον SUV χαρακτήρα του, τον δυναμικό σχεδιασμό αλλά και την τεχνολογία αιχμής με την οποία είναι εξοπλισμένο. 

Close

 

id4

Close

Παρά το ότι διατηρεί τη σχεδιαστική ταυτότητα που είδαμε στο ID.3, το ID.4 διαφέρει από τις SUV αναλογίες του αφού είναι αισθητά μεγαλύτερο, τόσο σε μήκος και σε πλάτος, όσο και σε ύψος ενώ ξεχωρίζει και από τα 163 χιλιοστά απόστασης από το έδαφος. Άξιο αναφοράς είναι και ο συντελεστής οπισθέλκουσας που φτάνει το 0.28 και είναι εξαιρετικός για ένα SUV μοντέλο.

 

Close

 

Το μοντέλο παρουσιάζεται στην αγορά με δύο διαφορετικά μεγέθη μπαταριών με ωφέλιμη ενεργειακή χωρητικότητα στις 52 kWh (148 και 170 PS) για την έκδοση Pure αλλά και στις 77 kWh για την έκδοση Pro με 204 PS. Η κορυφαία έκδοση με τον κωδικό GTX (επίσης 77kWh) αποδίδει συνολικά 299 ίππους! Παράλληλα, οι εκδόσεις αυτές παρέχουν διαφορετική αυτονομία ανάλογα με την επιλογή ενεργειακής χωρητικότητα της μπαταρίας και εξοπλισμού, από 342 μέχρι και 516 χιλιόμετρα! Όσον αφορά τη φόρτιση, μπορεί να υποστηρίξει Wallbox με εναλλασσόμενο ρεύμα μέχρι και 11 kW, κάτι που σημαίνει πλήρη φόρτιση σε περίπου επτά ώρες και τριάντα λεπτά για την μπαταρία με ωφέλιμη ενεργειακή χωρητικότητα 77 kWh, ενώ υπάρχει και συμβατότητα με ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος έως 125 kW, κάτι που ισοδυναμεί με πλήρωση από το 5% στο 80% σε μόλις 38 λεπτά της ώρας. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το ID.4 κατάφερε να πάρει και τον τίτλου του «Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για το 2021, με τους κριτές να το επαινούν για τη φιλικότητα προς το περιβάλλον καθώς και για τα καινοτόμα συστήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένο. Για παράδειγμα, η πρωτοποριακή οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας είναι προαιρετικά διαθέσιμη, και μπορεί να προβάλλει σημαντικές πληροφορίες στον ανεμοθώρακα. Ο οδηγός βλέπει αυτές τις πληροφορίες τρισδιάστατα, σε προφανή απόσταση τριών έως δέκα μέτρων μπροστά από το όχημα. Αυτό σημαίνει ότι η οθόνη είναι τέλεια ενσωματωμένη στον πραγματικό κόσμο. Επίσης, όταν το Adaptive Cruise Control (ACC) ή το Travel Assist (προαιρετικό) είναι ενεργό, το όχημα μπροστά από το ID.4 εμφανίζεται με φωτεινή σήμανση στην οθόνη για να μπορεί να διατηρήσει την απαιτούμενη απόσταση. 

 

 

Επιπλέον, το ID.4 καθορίζει τα πρότυπα στην ψηφιοποίηση, δίνοντας με αυτό τον τρόπο την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις και νέες λειτουργίες «over the air». Με αυτό τον τρόπο το όχημα παραμένει πάντα ενημερωμένο, χαρακτηριστικό υψίστης σημασίας που θα ανοίξει τον δρόμο για νέες γενιές μοντέλων.