Αγορά

14 Feb, 2024 Ώρα 10:46

Interfreight Logistics: 15% αύξηση στην παραγωγικότητα του στόλου χρησιμοποιώντας Frotcom

Thumbnail

Η Interfreight Logistics είναι μια εταιρεία μεταφορών και logistics που ιδρύθηκε το 2005 με έδρα τη Λεμεσό στη Κύπρο. Από την ίδρυσή της, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο υπο-πρακτόρων που καλύπτει περισσότερα από 100 λιμάνια σε όλο τον κόσμο, που δραστηριοποιείται στη Λεμεσό, το Αμβούργο και τον Πειραιά. Η Interfreight Logistics διαθέτει 68 οχήματα εξοπλισμένα με σύστημα Frotcom για να εξασφαλίσει τη βέλτιστη απόδοση του στόλου και να επιτύχει τους στόχους διαχείρισης του στόλου της.

Close

Μία από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετώπισε η κυπριακή εταιρεία ήταν η παρακολούθηση των εξόδων του στόλου, καθώς βασίζονταν κυρίως στον παραδοσιακό έλεγχο με Excel Sheets, τα οποία κατανάλωναν σημαντικό χρόνο και πολύτιμους πόρους, με αποτέλεσμα οι λειτουργίες της να μην είναι τόσο αποδοτικές. Επιπλέον, η Interfreight Logistics χρειαζόταν πρόσβαση σε κρίσιμα δεδομένα σχετικά με την παροχή και κατανάλωση καυσίμου, την κλοπή καυσίμου και την παρακολούθηση του ελέγχου θερμοκρασίας. Αυτό το κενό δεδομένων περιόρισε την ικανότητά για λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων και τη βελτιστοποίηση διαχείρισης στόλου. Τέλος, η εταιρεία δεν μπορούσε να κατεβάσει δεδομένα ταχογράφου από απόσταση, έτσι τα οχήματά της έπρεπε συχνά να σταματούν για να κατεβάσουν τα δεδομένα τους χωρίς κάποια αυτοματοποίηση. Αυτές οι συνεχείς διακοπές οδηγoύσαν σε υψηλό λειτουργικό κόστος και μειωμένη παραγωγικότητα του στόλου.

Αυτές οι επιχειρησιακές δυσκολίες τόνισαν την επείγουσα ανάγκη για μια συνολική λύση σε αυτές τις πολύπλευρες προκλήσεις.

Close

 

inter

Close

 

 

Οφέλη Πελάτη

Η παρακολούθηση του στόλου της εταιρείας με το σύστημα Frotcom είχε ως αποτέλεσμα καλύτερο σχεδιασμό και μειωμένο χρόνο οδήγησης. Επιπλέον, με τα “alarms”  του συστήματος Frotcom, η εταιρεία λαμβάνει πλέον αυτόματες ειδοποιήσεις κατά την ολοκλήρωση της εργασίας των οδηγών σε συγκεκριμένους τομείς, παρέχοντας διαφάνεια στους χρόνους παράδοσης και πρόσθετες απαιτήσεις ανθρώπινου δυναμικού.

Με τη διαχείριση κόστους στόλου του συστήματος Frotcom, η παρακολούθηση δαπανών έχει γίνει πολύ πιο απλή. Αυτή η δυνατότητα παρακολουθεί αποτελεσματικά τις μηνιαίες δαπάνες, ενοποιώντας όλα τα κόστη σε ένα σύστημα. Επιπλέον, η εταιρεία λαμβάνει πλέον έγκαιρες ειδοποιήσεις για διάφορα ραντεβού σέρβις, αλλαγή λαδιού, βαθμονόμηση ταχογράφου, ΜΟΤ, ακόμη και τις ανανεώσεις αδειών οδήγησης.

Χρησιμοποιώντας τη λήψη απομακρυσμένου ταχογράφου (remote tachograph download) του συστήματος Frotcom, τα δεδομένα των οδηγών είναι πλέον προσβάσιμα χωρίς να απαιτούνται επισκέψεις σε συνεργεία, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο. Μέσω της σύνδεσης του συστήματος Frotcom με το VDO Fleet, οι οδηγοί μπορούν πλέον να λαμβάνουν μια αυτόματη αναφορά που περιγράφει λεπτομερώς τις παραβάσεις τους. Τέλος, χρησιμοποιώντας τη ανάλυση οδηγικής συμπεριφοράς (driving behavior analysis), η ομάδα της Frotcom Cyprus προσάρμοσε μια περιοδική αναφορά παραβίασης οδηγού, διασφαλίζοντας ότι κάθε οδηγός την λαμβάνει στη γλώσσα προτίμησής του για καλύτερη κατανόηση και συμμόρφωση.

Μέσω του συστήματος Frotcom, η Interfreight Logistics μπορεί να παρακολουθεί τη θερμοκρασία του φορτίου της και η Lidl έχει πρόσβαση σε αυτές τις κρίσιμες πληροφορίες μέσω της σύνδεσης με το KASASI (Παγκόσμια Πλατφόρμα Lidl). Αυτή η δυνατότητα έχει βελτιώσει σημαντικά τη διαδικασία επικοινωνίας της εταιρείας με τον πελάτη της, τη LIDL, ο οποίος μπορεί πλέον να έχει ανεξάρτητα πρόσβαση και να παρακολουθεί τις παραδόσεις του.

Σύμφωνα με τον πελάτη, η χρήση των δυνατοτήτων της Frotcom επέτρεψε στην Interfreight Logistics να αυξήσει την παραγωγικότητα του στόλου κατά 15% και να μειώσει το συνολικό κόστος κατά 10%.

Ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου, Διαχειριστής Στόλου της Interfreight Logistics, μοιράστηκε μερικά σχόλια για την Frotcom:

"Σίγουρα θα συνιστούσα το σύστημα της Frotcom σε άλλες εταιρείες. Πραγματικά "μου έχει λύσει τα χέρια". Η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα του συστήματος έχουν διαμορφώσει τις δραστηριότητές μας εντελώς. Μου επέτρεψε να επικεντρωθώ σε βασικές προτεραιότητες, εκσυγχρονίζοντας αρκετές εργασίες και απλοποιώντας πολύπλοκες διαδικασίες. Το σύστημα Frotcom όχι μόνο μας εξοικονόμησε χρόνο, αλλά έχει επίσης βελτιώσει την παραγωγικότητά μας, καθιστώντας το σύστημα ως ένα ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο για κάθε επιχείρηση που θέλει να βελτιστοποιήσει τον στόλο της. Αυτήν τη στιγμή έχουμε μια ισχυρή λύση, αλλά ανυπομονούμε για τις συνεχείς βελτιώσεις και αναβαθμίσεις του συστήματος Frotcom. Η επιτυχημένη μας συνεργασία, μας ενθαρρύνει να οραματιζόμαστε περαιτέρω βελτιώσεις στη συνεργασία μας."

Το σύστημα Frotcom εφαρμόστηκε ομαλά σε διάστημα έξι μηνών σε διακριτές φάσεις, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη προσαρμογή. Η υλοποίηση ξεκίνησε με μια ενδελεχή ανάλυση στόλου και διαμόρφωση λογαριασμού, με επίκεντρο τους ρόλους των χρηστών και την πρόσβαση και τη δημιουργία αποκλειστικών αυτόματων αναφορών για τον διαχειριστή στόλου. Τα επόμενα στάδια περιλάμβαναν ολοκληρωμένη διαχείριση κόστους, σύνδεση με το KASASI και προσδιορισμό ρυθμίσεων trailer.

Η επικοινωνία και η καθοδήγηση παρέμειναν σταθερές σε όλη τη διαδικασία υλοποίησης, με την ομάδα της Frotcom να παρέχει συνεχή υποστήριξη. Η τελική φάση περιλάμβανε τη ρύθμιση των αναφορών VDO και των αδειών πρόσβασης του προγράμματος οδήγησης. Τέλος, η αρθρωτή προσέγγιση, που χαρακτηρίζεται από σχολαστική εγκατάσταση και εκπαίδευση, συνέβαλε στη συνολική επιτυχία της υλοποίησης στον στόλο της Interfreight Logistics.

Εάν η εταιρεία σας αντιμετωπίζει επίσης αυτές ή παρόμοιες προκλήσεις, επικοινωνήστε με ένα μέλος της Frotcom Cyprus, στο 22002020 και αρχίστε να αξιοποιείτε στο έπακρο τον στόλο σας με το λογισμικό διαχείρισης στόλου, Frotcom.

10 Apr, 2024 Ώρα 19:01

Το αυτόματο Dacia Duster στην τιμή των €22.900 από τον Όμιλο Πηλακούτα

Thumbnail

Η Dacia είναι η μάρκα που ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις πραγματικές ανάγκες των πελατών της, παρουσιάζοντας σύγχρονα μοντέλα στη σωστή τιμή. Ο Όμιλος Πηλακούτα έρχεται να ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο αυτή την εκπληκτική σχέση αξίας / αγοράς προσφέροντας το Dacia Duster στην τιμή των €22.900 με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Close

Το καθόλα επιτυχημένο Dacia Duster πολύ γρήγορα έγινε ένα εμβληματικό μοντέλο τόσο για τη Dacia όσο και για ολόκληρη τη βιομηχανία. Από το 2010, το μοντέλο γνώρισε μια τεράστια εμπορική επιτυχία με περισσότερες  από δύο εκατομμύρια πωλήσεις σε πάνω από εξήντα χώρες. 

 

Close

 

To οικογενειακό SUV της Dacia διακρίνεται για τα μοναδικά του χαρακτηριστικά, αφού διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό, όπως Υποβοήθηση Στάθμευσης και Κάμερα Οπισθοπορείας, Σύστημα Πολυμέσων και Bluetooth, Σταθεροποιητής Ταχύτητας, LED Φώτα Ημέρας, Αυτόματη Ενεργοποίηση Φώτων, Λειτουργία ECO mode και Ράγες Οροφής.

Close

Η Dacia είναι μια αυτοκινητοβιομηχανία που έχει την ικανότητα να προσφέρει όλα όσα εκείνα θέλει να έχει στη διάθεση του ο σύγχρονος αγοραστής με χαμηλή τιμή αγοράς. Μια στρατηγική που την καθιέρωσε στη συνείδηση των αγοραστών και είχε σαν αποτέλεσμα να ανεβάσει την εταιρεία ανάμεσα στις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη.

Παράλληλα, από την 1η Ιανουαρίου 2024 όλα τα μοντέλα της Dacia προσφέρονται με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση (ή 100.000 χλμ - ό,τι έρθει πρώτο), αντί 3 που ίσχυε μέχρι τώρα. Παράλληλα, η επέκταση της εγγύησης σε 5 χρόνια στοχεύει στη βελτίωση της εμπειρίας εξυπηρέτησης πελατών και ιδιοκτητών κατά την περίοδο κάλυψης, επιτρέποντας επίσης τόσο στους ιδιώτες χρήστες όσο και στους εμπορικούς φορείς να υπολογίζουν με διαφάνεια το κόστος συντήρησης και λειτουργίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε όλες τις πόλεις μπορεί κάποιος να δει και να οδηγήσει όλη τη γκάμα της Dacia όπως τα Sandero, Sandero Stepway, Jogger, Duster και Spring 100% Ηλεκτρικό.