Αγορά

23 Oct, 2023 Ώρα 11:33

Το νέο ηλεκτρικό Renault Megane βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα

Thumbnail

Το νέο Megane E-TECH Electric αποτελεί την πιο καινούρια άφιξη στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Renault είναι ένα μοντέλο που δημιουργεί τις τάσεις της νέας εξηλεκτρισμένης εποχής αφού είναι εφοδιασμένο με ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Και αυτό αφού η Renault είναι μια εταιρεία με περισσότερα από δέκα χρόνια εμπειρίας στην ηλεκτροκίνηση ενώ έχει διαθέσει πέραν των 400.000 ηλεκτρικών μοντέλων στην αγορά.

Close

 

 

Πρόκειται για μέρος ενός οικοσυστήματος όπου το αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει μια πλατφόρμα hardware και φιλοξενεί λογισμικά τελευταίας γενιάς και βελτιστοποιημένα συστήματα συνδεσιμότητας, όλα τους έτοιμα να προσφέρουν νέες εμπειρίες οδήγησης. Χάρη στην πλατφόρμα CMF-EV στην οποία βασίζεται, το νέο Megane E-TECH Electric προσφέρει εξαιρετική ευρυχωρία στο εσωτερικό του και δυναμισμό στο δρόμο. Όπως και ένα smartphone, το νέο Megane E-TECH Electric αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ψηφιακού οικοσυστήματος του χρήστη του. Πρόκειται για ένα όχημα υψηλής τεχνολογίας έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του, χάρη στις οθόνες OpenR και το νέο σύστημα infotainment OpenR Link, που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Google και βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android Automotive, ενώ έρχεται εξοπλισμένο με Google Assistant, Google Maps και Google Play για μία ασύγκριτη εμπειρία οδήγησης. 

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που η πέμπτη γενιά του μοντέλου διαθέτει πάνω από 300 πιστοποιημένες πατέντες σε όλους τους τομείς! 

Close

 

 

Διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα συμπαγών διαστάσεων και με μειωμένο βάρος που αποδίδει 220 ίππους και 300 Nm ροπής. Ο νέος ηλεκτροκινητήρας της πέμπτης γενιάς του Megane προσφέρει άμεση και γραμμική επιτάχυνση ενώ φθάνει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε μόλις 7,5 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία των 60 kWh προσφέρει αυτονομία 450 χιλιομέτρων ενώ μόλις σε τριάντα λεπτά μπορεί προσφέρει συνολικά 300 χλμ.

 

 

Το μήκος του φθάνει στα 4,21 μέτρα, αλλά το μεγάλο μεταξόνιο (2.70 μέτρα) και η λεπτή μπαταρία του προσφέρει ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο και άνετο εσωτερικό χώρο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο χώρος αποσκευών φθάνει τα 440 λίτρα και πολλαπλασιάζεται όταν αναδιπλωθούν τα καθίσματα. Σε αυτό βοηθά και η πίσω πόρτα του μοντέλου που ακολουθεί τα πρότυπα που έχουν εφαρμοστεί και στα υπόλοιπα οχήματα της Renault βοηθώντας στη μείωση του βάρους, την εξοικονόμηση χώρου αλλά και στην εφαρμογή νέων ιδεών όπως ην ενσωμάτωση των πίσω φώτων που διασχίζουν όλο το πλάτος του αμαξώματος. Παράλληλα εντυπωσιάζει η ηχομόνωση κατά την κίνηση αφού τα νέα ηχομονωτικά υλικά απορροφούν και τους κραδασμούς προσφέροντας μια ανεπανάληπτη οδηγική εμπειρία που συναντούμε σε μεγαλύτερα μοντέλα της αγοράς.

Το νέο Megane E-Tech Electric αξιολογήθηκε πρόσφατα με την κορυφαία βαθμολογία των 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP, με βάση τα πιο σύγχρονα και αυστηρά πρωτόκολλα δοκιμών. Πέτυχε μια βαθμολογία της τάξης του 85% για την προστασία των ενήλικων επιβατών και του 88% για την προστασία των ανήλικων επιβατών, χάρη στην πολύ ανθεκτική δομή του, αλλά και στο γεγονός ότι εξοπλίζεται, μεταξύ άλλων, με 7 αερόσακους. 

05 Dec, 2023 Ώρα 13:17

Ετοιμοπαράδοτα Dacia Jogger Hybrid από τον Όμιλο Πηλακούτα

Thumbnail

O Όμιλος Πηλακούτα διαθέτει αριθμό ετοιμοπαράδοτων Dacia Jogger HYBRID 140 στους εκθεσιακούς του χώρους σε όλες τις πόλεις. Το Dacia Jogger είναι ένα μοντέλο που αντιπροσωπεύει μια νέα προσέγγιση στην κατηγορία των 7θέσιων οικογενειακών οχημάτων ενώ έχει ήδη σημειώσει τεράστια εμπορική επιτυχία. Το Jogger απευθύνεται, όχι μόνο σε οικογένειες, αλλά και σε πελάτες που αναζητούν ένα ευρύχωρο πολυχρηστικό αυτοκίνητο, κατάλληλο τόσο για την πόλη, όσο και για τις δραστηριότητες στην ύπαιθρο. 

Close

Παράλληλα το Jogger HYBRID 140 αποτελεί και το πρώτο υβριδικό μοντέλο της μάρκας συνδυάζοντας την πολυχρηστικότητα με τη δοκιμασμένη υβριδική τεχνολογία του Ομίλου της Renault. 

 

Close

 

Η ενσωμάτωση της μπαταρίας του υβριδικού συνόλου, σχεδιάστηκε από την αρχή και είναι  τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο του αυτοκινήτου στο χώρο της ρεζέρβας. Γι΄ αυτό το λόγο δεν επηρεάζει καθόλου τους διαθέσιμους εσωτερικούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές σε σύγκριση με τις εκδόσεις με θερμικό κινητήρα.

Close

Το Jogger συνδυάζει το μήκος ενός station wagon, με την άνεση στο εσωτερικό ενός οχήματος ελευθέρου χρόνου και τα χαρακτηριστικά ενός SUV, προσφέροντας έως και επτά θέσεις. Στιβαρό και με καλή οδική συμπεριφορά, το Jogger προσφέρει εξαιρετικό επίπεδο άνεσης σε όλους τους επιβάτες, ακόμα και στους ενήλικες που κάθονται στην 3η σειρά καθισμάτων. Το Jogger HYBRID 140 εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που περιλαμβάνει τη λειτουργία “B” (Brake), που ενισχύει την ανάκτηση ενεργείας κατά το φρενάρισμα και τη δύναμη πέδησης μέσω του κινητήρα. Η χρήση αυτού του προγράμματος δίνει τη δυνατότητα ανάκτησης περισσότερης ενεργείας, αυξάνοντας παράλληλα και το επίπεδο άνεσης στην οδήγηση σε αστικές περιοχές. Το Jogger HYBRID 140 αποδίδει συνδυαστική ισχύ 140 ίππων, ενώ εξασφαλίζει τις καλύτερες επιδόσεις στους τομείς  της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 στη γκάμα του μοντέλου. Παράλληλα, ενσωματώνει τεχνολογίες που έχουν αποδείξει την αποδοτικότητά τους και είναι ευρέως διαδεδομένες στον Όμιλο Renault. Τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.6λ. με απόδοση 90hp, δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας με ισχύ 50hp και μίζα/γεννήτρια εκκίνησης, υψηλής τάσεως) και ένα ηλεκτρικό αυτόματο κιβώτιο multi-mode με 4 σχέσεις που συνδέονται με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και δύο σχέσεις που συνδέονται με τον ηλεκτροκινητήρα. Το σύστημα ανάκτησης ενεργείας κατά το φρενάρισμα, σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο ανάκτησης ενεργείας της μπαταρίας των 1.2 kWh (230V), αλλά και την αποδοτικότητα του αυτόματου κιβωτίου, δίνουν τη δυνατότητα μιας αμιγούς ηλεκτροκίνησης στο 80% των αστικών διαδρομών και μείωση της κατανάλωσης έως και κατά 40% σε σύγκριση με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης σε αστικό κύκλο, οδηγούμενο με τον ίδιο τρόπο.

 

 

Τα αυτοκίνητα της Dacia πωλούνται σήμερα σε 44 χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Κύπρο.  

Τα μοντέλα της DACIA - Sandero, Sandero Stepway, Jogger και Duster βρίσκονται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε όλες τις πόλεις.