Αγορά

13 Apr, 2021 Ώρα 13:26

Νέο Porsche Service Station στη Λεμεσό

Thumbnail

Το Porsche Center Cyprus ανακοινώνει με υπερηφάνεια την έναρξη λειτουργίας του νέου τεχνικού συνεργείου στη Λεμεσό. 

Close

Το τελευταίας τεχνολογίας Service Station θα προσφέρει υπηρεσίες Porsche After Sales, όπως τεχνικό έλεγχο 111 σημείων, πλήρες service και συντήρηση οχήματος, καθώς και γνήσια ανταλλακτικά Porsche. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και διαθέτει εξειδικευμένη ομάδα τεχνικών.

 

Close

 

Σύμφωνα με τον Κώστα Ελισσαίου, After Sales Manager του Porsche Center Cyprus: «Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς που θα υποδεχόμαστε τους πελάτες μας στο νέο Porsche Service Station της Λεμεσού, όπου θα προσφέρουμε ό,τι πιο σύγχρονο στον τομέα της επισκευής κινητήρων. Χρησιμοποιούμε άκρως εξειδικευμένα εργαλεία και τεχνολογία της Porsche. Εκπαιδεύουμε συνεχώς το προσωπικό μας, ώστε να διατηρεί και να ενημερώνει τις τεχνικές του γνώσεις σύμφωνα με τα πρότυπα της Porsche. Αυτήν τη στιγμή, οι τεχνικοί του Porsche Center Cyprus είναι οι μόνοι που διαθέτουν πιστοποιήσεις Silver και Gold στο νησί». 

Close

 

 

Το νέο Porsche Service Station βρίσκεται σε βολικό σημείο, στην περιοχή Άγιος Αθανάσιος της Λεμεσού, μόλις πέντε λεπτά από τους εκθεσιακούς χώρους της Porsche στη Λεμεσό. Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να κλείνουν ραντεβού, καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό 77771911.

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.

 

16 Jul, 2021 Ώρα 12:27

Στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars το ηλεκτρικό Volkswagen ID.4

Thumbnail

Η Volkswagen δίνει συνέχεια στο πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της. Μετά το ID.3, ένα δεύτερο μοντέλο της σειράς ID κάνει την εμφάνιση του στην Κυπριακή αγορά. Πρόκειται για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volkswagen ID.4 που ξεχωρίζει για τον SUV χαρακτήρα του, τον δυναμικό σχεδιασμό αλλά και την τεχνολογία αιχμής με την οποία είναι εξοπλισμένο. 

Close

 

id4

Close

Παρά το ότι διατηρεί τη σχεδιαστική ταυτότητα που είδαμε στο ID.3, το ID.4 διαφέρει από τις SUV αναλογίες του αφού είναι αισθητά μεγαλύτερο, τόσο σε μήκος και σε πλάτος, όσο και σε ύψος ενώ ξεχωρίζει και από τα 163 χιλιοστά απόστασης από το έδαφος. Άξιο αναφοράς είναι και ο συντελεστής οπισθέλκουσας που φτάνει το 0.28 και είναι εξαιρετικός για ένα SUV μοντέλο.

 

Close

 

Το μοντέλο παρουσιάζεται στην αγορά με δύο διαφορετικά μεγέθη μπαταριών με ωφέλιμη ενεργειακή χωρητικότητα στις 52 kWh (148 και 170 PS) για την έκδοση Pure αλλά και στις 77 kWh για την έκδοση Pro με 204 PS. Η κορυφαία έκδοση με τον κωδικό GTX (επίσης 77kWh) αποδίδει συνολικά 299 ίππους! Παράλληλα, οι εκδόσεις αυτές παρέχουν διαφορετική αυτονομία ανάλογα με την επιλογή ενεργειακής χωρητικότητα της μπαταρίας και εξοπλισμού, από 342 μέχρι και 516 χιλιόμετρα! Όσον αφορά τη φόρτιση, μπορεί να υποστηρίξει Wallbox με εναλλασσόμενο ρεύμα μέχρι και 11 kW, κάτι που σημαίνει πλήρη φόρτιση σε περίπου επτά ώρες και τριάντα λεπτά για την μπαταρία με ωφέλιμη ενεργειακή χωρητικότητα 77 kWh, ενώ υπάρχει και συμβατότητα με ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος έως 125 kW, κάτι που ισοδυναμεί με πλήρωση από το 5% στο 80% σε μόλις 38 λεπτά της ώρας. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το ID.4 κατάφερε να πάρει και τον τίτλου του «Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για το 2021, με τους κριτές να το επαινούν για τη φιλικότητα προς το περιβάλλον καθώς και για τα καινοτόμα συστήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένο. Για παράδειγμα, η πρωτοποριακή οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας είναι προαιρετικά διαθέσιμη, και μπορεί να προβάλλει σημαντικές πληροφορίες στον ανεμοθώρακα. Ο οδηγός βλέπει αυτές τις πληροφορίες τρισδιάστατα, σε προφανή απόσταση τριών έως δέκα μέτρων μπροστά από το όχημα. Αυτό σημαίνει ότι η οθόνη είναι τέλεια ενσωματωμένη στον πραγματικό κόσμο. Επίσης, όταν το Adaptive Cruise Control (ACC) ή το Travel Assist (προαιρετικό) είναι ενεργό, το όχημα μπροστά από το ID.4 εμφανίζεται με φωτεινή σήμανση στην οθόνη για να μπορεί να διατηρήσει την απαιτούμενη απόσταση. 

 

 

Επιπλέον, το ID.4 καθορίζει τα πρότυπα στην ψηφιοποίηση, δίνοντας με αυτό τον τρόπο την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις και νέες λειτουργίες «over the air». Με αυτό τον τρόπο το όχημα παραμένει πάντα ενημερωμένο, χαρακτηριστικό υψίστης σημασίας που θα ανοίξει τον δρόμο για νέες γενιές μοντέλων.