Η εταιρεία A.I.Motokinisi Ltd, αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων της Porsche στην Κύπρο συνεχίζει τις εκδηλώσεις για την παρουσίαση της όγδοης γενιάς της 911. Μετά τη δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε στους εκθεσιακούς της χώρους στη Λευκωσία, προχώρησε και στην παρουσίαση του μοντέλου στο κοινό. Αυτό έγινε στο Λεμεσό και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Parklane όπου στην παρουσία δεκάδων εκλεκτών προσκεκλημένων έγινε η αποκάλυψη του εμβληματικού μοντέλου της γερμανικής εταιρείας.
Η 911 είναι ένα μοντέλο σταθμός στην παγκόσμια ιστορία που γιορτάζει ήδη τα εξήντα του χρόνια στην αγορά και συνεχίζει να βάζει τον πήχη ψηλά στην κατηγορία. Ο αποκλειστικά σπορ χαρακτήρας με τον μυώδη σχεδιασμό του και την τεχνολογία αιχμής είναι και αυτή τη φορά τα κυριότερα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς του θρυλικού γερμανικού μοντέλου.
Σε ομιλία του ο Διευθύνον Σύμβουλος της εταιρείας κ. Άλκης Ιακωβίδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η 911 παρέμεινε πάντα πιστή στις δικές τις αξίες, βάσει των οποίων εξελίσσεται. Το μυστικό της επιτυχίας της 911 χωρίζεται σε δυο στοιχεία: διαχρονικό σχεδιασμό και καινοτόμα τεχνολογία. Αυτά τα δυο μαζί, δημιουργούν το Αιώνιο Μηχάνημα Μέσα από τα χρόνια γράφτηκαν πολλά βιβλία για την Porsche 911, αλλά ακόμα και σήμερα δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την πραγματική σημασία αυτών των τριών μαγικών αριθμών μέσα από την ιστορία των σπορ αυτοκινήτων.».
Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η πρώτη Porsche 911 παρουσιάστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1963 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης σαν ο διάδοχος της 356. Ένα μοντέλο σταθμός στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας που, όσο και αν προσπάθησαν οι άλλοι κατασκευαστές, δεν μπόρεσαν ποτέ να κατασκευάσουν!.

«Κύπρος και Αυτοκίνητα του Χθες» το ημερολόγιο της ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ για το 2026
Σε ένα ταξίδι στον χρόνο μας προσκαλεί η εταιρεία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ μέσα από το ημερολόγιο της για το έτος 2026, το οποίο εδώ και μερικές μέρες έχει αρχίσει να αποστέλλεται σε γραφεία πελατών, συνεργατών και φίλων της εταιρείας. Με τίτλο «ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ» το ημερολόγιο μας ταξιδεύει στα πρώτα χρόνια της αυτοκίνησης στο νησί μας, μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό. Για πρώτη φορά στα χρονικά του ημερολογίου που έγινε θεσμός, χρησιμοποιείται εξ ολοκλήρου αρχειακό υλικό.
Μεταξύ άλλων, απεικονίζονται τα πρώτα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν στους κυπριακούς δρόμους, που ήταν χωματόδρομοι το 1907 όταν στην Κύπρο έφτασε το πρώτο αυτοκίνητο (21 χρόνια μετά την εφεύρεσή του το 1886), εικόνες από την χρήση του αυτοκινήτου στην καθημερινότητα των Κυπρίων στα χρόνια της Αγγλοκρατίας, ακόμα και ένα τροχαίο ατύχημα, στην Πύλη Πάφου, στη Λευκωσία.
Ξεχωριστή θέση κατέχει η εικόνα του τρένου που πριν εκατό χρόνια σύνδεε διάφορες περιοχές της Κύπρου με την πρωτεύουσα. Παλαιά οχήματα απεικονίζονται σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης και κατεχόμενης Κύπρου, στις ορεινές περιοχές και στο χιονισμένο Τρόοδος μιας άλλης εποχής.
Όλες οι εικόνες που δημοσιεύονται αποτελούν ντοκουμέντα υψηλής ιστορικής αξίας, τα δικαιώματα των οποίων έχουν ευγενικά παραχωρηθεί από τους κατόχους τους, για τις ανάγκες αυτής της έκδοσης. Βασικές πηγές φωτογραφιών αποτέλεσαν το Γραφείο Τύπου & Πληροφοριών, το Ίδρυμα Κώστα & Ρίτας Σεβέρη καθώς και η εταιρεία Mangoian Bros Ltd.
Πρόκειται για ένα ημερολόγιο το οποίο αποτελεί πηγή γνώσης και μνήμης. Κυκλοφορεί τόσο σε επιτραπέζια έκδοση όσο και σε δύο εκδόσεις σε μορφή σημειωματάριου.
«Η αναζήτηση και συλλογή αυτών των φωτογραφιών υπήρξε απαιτητική, όμως με χαρά σας προσφέρουμε το αποτέλεσμα ως ένα ξεχωριστό και συλλεκτικό βιβλίο, μαρτυρία του πολιτισμού του τόπου μας στα βάθη του προηγούμενου αιώνα», αναφέρει στο σημείωμα του ο Co-CEO της εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας.
