Αγορά

30 Jan, 2020 Ώρα 23:03

Ρεκόρ πωλήσεων σημείωσε το 2019 η Citroen

Thumbnail

Η Citroen συνεχίζει την ανοδική τροχιά πωλήσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σημειώνοντας το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Tο 2019 η γαλλική φίρμα έκανε ρεκόρ 8ετίας στις πωλήσεις, ξεπερνώντας το ορόσημο των 830.000 πωλήσεων που είχε σημειωθεί το 2011.

Close

Συνολικά διέθεσε 834.571 καινούργια αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση μιας ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με το 2018. Η θέση της μάρκας βελτιώθηκε, καθώς «κέρδισε» μια θέση στην κατάταξη των TOP 10 εταιρειών με τις περισσότερες πωλήσεις.

Από την 9η θέση της κατάταξης, η Citroën ανέβηκε στην 8η θέση στο κλείσιμο του 2019. Ήταν η 6η διαδοχική χρονιά που σημειώνει αύξηση στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, ποσοστό 30% σε σχέση με το 2013.

Close

 

 

Close
18 Dec, 2025 Ώρα 09:20

«Κύπρος και Αυτοκίνητα του Χθες» το ημερολόγιο της ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ για το 2026

Thumbnail

Σε ένα ταξίδι στον χρόνο μας προσκαλεί η εταιρεία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ μέσα από το ημερολόγιο της για το έτος 2026, το οποίο εδώ και μερικές μέρες έχει αρχίσει να αποστέλλεται σε γραφεία πελατών, συνεργατών και φίλων της εταιρείας. Με τίτλο «ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ» το ημερολόγιο μας ταξιδεύει στα πρώτα χρόνια της αυτοκίνησης στο νησί μας, μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό. Για πρώτη φορά στα χρονικά του ημερολογίου που έγινε θεσμός, χρησιμοποιείται εξ ολοκλήρου αρχειακό υλικό.

Close

Μεταξύ άλλων, απεικονίζονται τα πρώτα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν στους κυπριακούς δρόμους, που ήταν χωματόδρομοι το 1907 όταν στην Κύπρο έφτασε το πρώτο αυτοκίνητο (21 χρόνια μετά την εφεύρεσή του το 1886), εικόνες από την χρήση του αυτοκινήτου στην καθημερινότητα των Κυπρίων στα χρόνια της Αγγλοκρατίας, ακόμα και ένα τροχαίο ατύχημα, στην Πύλη Πάφου, στη Λευκωσία. 

Ξεχωριστή θέση κατέχει η εικόνα του τρένου που πριν εκατό χρόνια σύνδεε διάφορες περιοχές της Κύπρου με την πρωτεύουσα. Παλαιά οχήματα απεικονίζονται σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης και κατεχόμενης Κύπρου, στις ορεινές περιοχές και στο χιονισμένο Τρόοδος μιας άλλης εποχής.

Close

 

 

Όλες οι εικόνες που δημοσιεύονται αποτελούν ντοκουμέντα υψηλής ιστορικής αξίας, τα δικαιώματα των οποίων έχουν ευγενικά παραχωρηθεί από τους κατόχους τους, για τις ανάγκες αυτής της έκδοσης. Βασικές πηγές φωτογραφιών αποτέλεσαν το Γραφείο Τύπου & Πληροφοριών, το Ίδρυμα Κώστα & Ρίτας Σεβέρη καθώς και η εταιρεία Mangoian Bros Ltd.

Πρόκειται για ένα ημερολόγιο το οποίο αποτελεί πηγή γνώσης και μνήμης. Κυκλοφορεί τόσο σε επιτραπέζια έκδοση όσο και σε δύο εκδόσεις σε μορφή σημειωματάριου.

«Η αναζήτηση και συλλογή αυτών των φωτογραφιών υπήρξε απαιτητική, όμως με χαρά σας προσφέρουμε το αποτέλεσμα ως ένα ξεχωριστό και συλλεκτικό βιβλίο, μαρτυρία του πολιτισμού του τόπου μας στα βάθη του προηγούμενου αιώνα», αναφέρει στο σημείωμα του ο Co-CEO της εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας.