Αγορά

10 Dec, 2019 Ώρα 20:48

Σαν... τρελή τρέχει η SEAT

Thumbnail

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η SEAT έσπασε το ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων καθώς από από τον Ιανουάριο μέχρι το Νοέμβριο του 2019, η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 542.800 αυτοκίνητα, 10,3% περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Με μόλις ένα μήνα πριν από το τέλος του έτους, η SEAT έχει ήδη ξεπεράσει το ρεκόρ πωλήσεων του 2018, όταν πούλησε 517.600 αυτοκίνητα και έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ του 2000.

Close

Τον προηγούμενο μήνα η SEAT παρουσίασε επίσης νέο ρεκόρ πωλήσεων αφού έφτασε τον όγκο των 44.100 πωληθέντων αυτοκινήτων, 1,9% περισσότερα από το Νοέμβριο του 2018 (43.300).

_

Close

Οι καλύτερες αγορές

Το παγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων που επιτεύχθηκε, στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό από χώρες όπου η SEAT έχει ήδη ξεπεράσει τα καλύτερα αποτελέσματα της στη διάρκεια του έτους, όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστρία, η Ελβετία, το Ισραήλ και η Δανία.

Close

Στη Γερμανία, την κύρια αγορά της SEAT, η εταιρεία σημείωσε αύξηση 16,3%, με συνολικά 125.700 πωληθέντα οχήματα ακολουθούμενη από αύξηση 8,4% στο Ηνωμένο Βασίλειο (65.100), 6.1% στην Αυστρία (19.200), 20,5% στην Ελβετία (12.000), 2,2% στο Ισραήλ (9.100) και 47,7% στη Δανία (6.800).

_

 

Ηγετική θέση στην Ισπανία

Επιπλέον, η SEAT διατήρησε τις πωλήσεις της στην Ισπανία (103.300) και επέκτεινε την ηγετική της θέση σε μια αγορά που σημείωσε πτώση σχεδόν κατά 6%.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις αυξήθηκαν επίσης σε βασικές αγορές όπως η Γαλλία και η Ιταλία, όπου η SEAT αυξήθηκε περισσότερο από 20% (34.500, +20.4%) και σχεδόν 30% (24.500, + 8.4%) αντίστοιχα.

 

 

18 Dec, 2025 Ώρα 09:20

«Κύπρος και Αυτοκίνητα του Χθες» το ημερολόγιο της ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ για το 2026

Thumbnail

Σε ένα ταξίδι στον χρόνο μας προσκαλεί η εταιρεία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ μέσα από το ημερολόγιο της για το έτος 2026, το οποίο εδώ και μερικές μέρες έχει αρχίσει να αποστέλλεται σε γραφεία πελατών, συνεργατών και φίλων της εταιρείας. Με τίτλο «ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ» το ημερολόγιο μας ταξιδεύει στα πρώτα χρόνια της αυτοκίνησης στο νησί μας, μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό. Για πρώτη φορά στα χρονικά του ημερολογίου που έγινε θεσμός, χρησιμοποιείται εξ ολοκλήρου αρχειακό υλικό.

Close

Μεταξύ άλλων, απεικονίζονται τα πρώτα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν στους κυπριακούς δρόμους, που ήταν χωματόδρομοι το 1907 όταν στην Κύπρο έφτασε το πρώτο αυτοκίνητο (21 χρόνια μετά την εφεύρεσή του το 1886), εικόνες από την χρήση του αυτοκινήτου στην καθημερινότητα των Κυπρίων στα χρόνια της Αγγλοκρατίας, ακόμα και ένα τροχαίο ατύχημα, στην Πύλη Πάφου, στη Λευκωσία. 

Ξεχωριστή θέση κατέχει η εικόνα του τρένου που πριν εκατό χρόνια σύνδεε διάφορες περιοχές της Κύπρου με την πρωτεύουσα. Παλαιά οχήματα απεικονίζονται σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης και κατεχόμενης Κύπρου, στις ορεινές περιοχές και στο χιονισμένο Τρόοδος μιας άλλης εποχής.

Close

 

 

Όλες οι εικόνες που δημοσιεύονται αποτελούν ντοκουμέντα υψηλής ιστορικής αξίας, τα δικαιώματα των οποίων έχουν ευγενικά παραχωρηθεί από τους κατόχους τους, για τις ανάγκες αυτής της έκδοσης. Βασικές πηγές φωτογραφιών αποτέλεσαν το Γραφείο Τύπου & Πληροφοριών, το Ίδρυμα Κώστα & Ρίτας Σεβέρη καθώς και η εταιρεία Mangoian Bros Ltd.

Πρόκειται για ένα ημερολόγιο το οποίο αποτελεί πηγή γνώσης και μνήμης. Κυκλοφορεί τόσο σε επιτραπέζια έκδοση όσο και σε δύο εκδόσεις σε μορφή σημειωματάριου.

«Η αναζήτηση και συλλογή αυτών των φωτογραφιών υπήρξε απαιτητική, όμως με χαρά σας προσφέρουμε το αποτέλεσμα ως ένα ξεχωριστό και συλλεκτικό βιβλίο, μαρτυρία του πολιτισμού του τόπου μας στα βάθη του προηγούμενου αιώνα», αναφέρει στο σημείωμα του ο Co-CEO της εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας.