Αγορά

19 May, 2020 Ώρα 10:03

Στους εκθεσιακούς χώρους της CiC η νέα Mercedes-Benz GLB

Thumbnail

Με ισχυρές αναλογίες και καθαρό προσανατολισμό για εξορμήσεις στην φύση, καθώς και προαιρετική τετρακίνηση 4MATIC η νέα Mercedes-Benz GLB είναι ένα ευέλικτο SUV με απεριόριστες δυνατότητες εντός και εκτός δρόμου. Οι στατιστικές δείχνουν ότι ένα στα τρία αυτοκίνητα της Mercedes-Benz που πωλούνται ανήκουν στην κατηγορία των SUV και ένα στα τέσσερα είναι compact SUV. Με λίγα λόγια ένα συμπαγές SUV όπως το GLB συνδυάζει όλους τους παράγοντες επιτυχίας της εταιρείας. Με το GLB, η οικογένεια των compact SUV της Mercedes-Benz αποτελείται πλέον από οκτώ μοντέλα: τα A-Class, A-Class Saloon και A-Class Saloon μακριού μεταξονίου, B-Class, CLA Coupé, CLA Shooting Brake και το GLA.

Close

 

 

Με ισχυρούς και αποτελεσματικούς τετρακύλινδρους κινητήρες, πολλά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης με υποστήριξη για τον οδηγό, το διαισθητικά λειτουργικό σύστημα ψυχαγωγίας MBUX το νέο GLB αποτελεί ένα ολοκληρωμένο οικογενειακό SUV. Διαθέτει ένα δυναμικό και ταυτόχρονα κομψό σχεδιασμό, η νέα GLB διαθέτει μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους, κάτι που προήλθε κατόπιν αιτήματος των πελατών της εταιρείας ύστερα από εκτεταμένη έρευνα. Παράλληλα, είναι το πρώτο μοντέλο της Mercedes-Benz σε αυτή την κατηγορία που διατίθεται και ως επταθέσιο. Τα δύο καθίσματα στην τρίτη σειρά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα ύψους έως 1,68 μέτρων.

 

Close

 

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η άνεση, η ποιότητα κατασκευής και η εργονομία. Το ταμπλό αποτελείται από ένα ενιαίο τμήμα αλλά με προσανατολισμό στον οδηγό ο οποίος έχει μπροστά του ένα πιλοτήριο ευρείας οθόνης, με έλεγχο μέσω του MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Παράλληλα, τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με την τεχνολογία 4MATIC περιλαμβάνουν και το πακέτο off-road.

 

 

Τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης με υποστήριξη για τον οδηγό – που προέρχονται από την πολυτελέστατη S-Class περιλαμβάνουν τα βελτιωμένα συστήματα κάμερας και ραντάρ στα οποίο η GLB μπορεί να κοιτάξει έως 500 μέτρα μπροστά και μπορεί να οδηγήσει, μερικώς, αυτόνομα σε ορισμένες καταστάσεις. Για παράδειγμα προσαρμόζοντας την ταχύτητα πριν από τις στροφές, σταυροδρόμια ή κυκλικούς κόμβους χρησιμοποιώντας το Active Distance Assist DISTRONIC μέσω δεδομένων πλοήγησης. Πλέον το σύστημα Active Steering Assist προσφέρει τη λειτουργία Active Lange Change Assist. Προαιρετικά η  GLB είναι εξοπλισμένη και με το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC, με πλήρη μεταβλητή κατανομή ροπής.

Στην κυπριακή αγορά η νέα GLB παρουσιάζεται με τους αναβαθμισμένους τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες που αποδίδουν από 116 μέχρι 224 ίππους. Κινητήρες, που αν τους συγκρίνουμε με την προηγούμενη γενιά, χαρακτηρίζονται από τη σημαντικά αυξημένη ισχύ, τη βελτιωμένη απόδοση και τις χαμηλότερες εκπομπές. Η βασική βενζινοκίνητη έκδοση ξεκινά με την GLB200 και ένα κινητήρα 1332 κ.εκ. με 163 ίππους ενώ η αντίστοιχη πετρελαιοκίνητη (GLB180d) είναι δίλιτρη με 116 ίππους και 280 Nm ροπής. Όλοι εξοπλισμένοι μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Και στους δύο τύπους κινητήρων προσφέρεται και το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC.

19 May, 2020 Ώρα 10:07

Επέκταση εγγυήσεων προς τους πελάτες της Porsche

Thumbnail

Η Porsche επεκτείνει την εγγύηση των αυτοκινήτου της για τρεις ακόμη μήνες για όλα τα μοντέλα της στα οποία η εγγύηση λήγει από την 1η Μαρτίου 2020 έως τις 31 Μαΐου 2020. Αυτό το μέτρο είναι δωρεάν για τους πελάτες και ισχύει σε όλο τον κόσμο. Ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων από την Στουτγάρδη ανταποκρίνεται με αυτό το μέτρο στην κρίση του Covid-19. Αυτό ισχύει επίσης για πελάτες που έχουν ήδη αγοράσει μια εγκεκριμένη εγγύηση Porsche. Εάν η εγκεκριμένη εγγύηση της Porsche έχει ξεκινήσει εντός της εν λόγω χρονικής περιόδου, θα παραταθεί επίσης κατά τρεις μήνες.

Close

«Εφαρμόζουμε και εμείς στην A.i.Motokinisi την παγκόσμια οδηγία της Porsche» δήλωσε ο κύριος Άλκης Ιακωβίδης, Διευθύνον Σύμβουλος της εταιρείας, και συνέχισε, «Πρόκειται για μια μη-γραφειοκρατική λύση στην οποία οι πελάτες μας δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Η εταιρεία θα ενεργοποιήσει την επέκταση της εγγύησης για τους δικαιούχους αυτόματα. Ο απώτερος στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας, απρόσκοπτα, τις υψηλές υπηρεσίες που προσφέρει το τμήμα after sales της εταιρείας, υπηρεσιών ιδιαίτερα σε δύσκολες στιγμές που περνούμε».

 

Close

 

Η νέα ημερομηνία λήξης της εγγύησης θα υπολογιστεί από το τέλος της τρέχουσας περιόδου. Εάν η νέα εγγύηση λήγει στις 20 Μαρτίου 2020, για παράδειγμα, η επέκταση θα ισχύει για τρεις ακόμη μήνες έως τις 20 Ιουνίου 2020. Μια εγγύηση νέου αυτοκινήτου που έπρεπε να λήξει στις 15 Μαΐου 2020 θα παραταθεί έως τις 15 Αυγούστου 2020.

Close

Η νέα εγγύηση αυτοκινήτου ισχύει πάντα για τουλάχιστον δύο χρόνια και ξεκινά από την ημέρα παράδοσης του αυτοκινήτου στον πελάτη. Η εγκεκριμένη από την Porsche εγγύηση για τα ιδιόκτητα αυτοκίνητα καλύπτει περίοδο τουλάχιστον 12 μηνών - με δυνατότητα επέκτασης.