Αγορά

15 Nov, 2021 Ώρα 10:08

Στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars το πρώτο ηλεκτρικό της Skoda

Thumbnail

H ŠKODA AUTO υλοποιεί με συνέπεια τη στρατηγική της ‘NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030’. Μια στρατηγική που βασίζεται πάνω σε τρεις βασικούς άξονες:  internationalisation, electrification and digitalization. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, παρουσιάστηκε το εντυπωσιακό Skoda Enyaq iV. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που ήδη βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars και βασίζεται πάνω στην καινοτόμο πλατφόρμα ΜΕΒ του Ομίλου της VW, που δημιουργήθηκε ειδικά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Με ένα καθόλα σύγχρονο και δυναμικό σχεδιασμό, το Skoda Enyaq προσφέρει μια ολοκαίνουργια φιλοσοφία κίνησης αλλά και ευρυχωρίας αφού εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες που παρέχει η πλατφόρμα MEB του Ομίλου.

Close

 

 

Το Enyaq iV προσφέρεται στην Κυπριακή αγορά σε τρία μεγέθη μπαταρίας αλλά και πέντε επίπεδα ισχύος από 109 έως 255 kW ενώ ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει είτε τετρακίνηση είτε κίνηση στους πίσω τροχούς. Και όλα τα πιο πάνω με μια αυτονομία που φθάνει μέχρι τα 534 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP! 

 

Close

 

Πιο συγκεκριμένα, η βασική έκδοση Enyaq 50 iV προσφέρει ισχύ στα 109 kW και 220 Nm με τον ηλεκτροκινητήρα να είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και την αυτονομία να αγγίζει τα 359 χιλιόμετρα. Η δεύτερη έκδοση αφορά το Enyaq 60 iV με την ισχύ να ανεβαίνει στα 132 kW και τη ροπή στα 310 Nm. Και αυτή η έκδοση προσφέρει ένα ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα και αυτονομία μέχρι 412 χιλιόμετρα. Στην ίδια διάταξη και ο κινητήρας του Enyaq 80 iV που αποδίδει 150 kW και 310 Nm ροπής και την αυτονομία να φτάνει τα 534 χιλιόμετρα. Στη γκάμα υπάρχουν ακόμα δύο εκδόσεις που διαθέτουν κινητήρα σε κάθε άξονα, κάνοντας το τσεχικό μοντέλο τετρακίνητο. Ο λόγος για το Enyaq 80x iV, με τη συνδυαστική ισχύ των δύο ηλεκτροκινητήρων είναι φθάνει τα 195 kW και τα 425 Nm ροπής, και το Enyaq vRS iV με απόδοση 225 kW και 460 Nm ροπής. Η αυτονομία των δύο τελευταίων εκδόσεων φθάνει τα 496 χιλιόμετρα. Το εσωτερικό είναι κατασκευασμένο από φυσικά, βιώσιμα επεξεργασμένα και ανακυκλωμένα υλικά και προσφέρεται στον αγοραστή με μια σειρά δέκα διαφορετικών επιλογών για πλήρη εξατομίκευση. Το Enyaq iV έχει την ικανότητα να γεμίζει την μπαταρία του σε φορτιστή που φτάνει ακόμα και τα 125 kW σε μόλις 38 λεπτά για το 80%, ακόμα και αν πρόκειται για τη μεγαλύτερη μπαταρία των 82 kWh. Η Skoda προσφέρει τρεις εκδόσεις του wallbox SKODA iV για φόρτιση στο σπίτι όπου απαιτούνται 6 έως 8 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας.

 

08 Dec, 2021 Ώρα 11:27

Στην Κύπρο θα φθάσει το πολυαναμενόμενο Toyota bZ4X

Thumbnail

Tο νέο Toyota bZ4X, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα της Toyota, καταφθάνει στην Κύπρο και είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία από €46,700.

Close

Όλες οι εκδόσεις του μοναδικά καινοτόμου ηλεκτρικού οχήματος μπορούν να εντοπιστούν, στην πρωτοποριακή υπηρεσία Online-κράτησης αυτοκινήτου της Toyota, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να προ-κρατήσουν διαδικτυακά την έκδοση που επιθυμούν και να παραλάβουν πρώτοι το νέο Toyota bZ4X.

 

Close

 

ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Με το νέο Toyota bZ4X παρέχεται η δυνατότητα απόλαυσης της αρτιότερης ηλεκτρικής απόδοσης στην κατηγορία του μοντέλου με ταυτόχρονη μηδενική εκπομπή ρύπων. Παράλληλα η εξαιρετικά μεγάλη απόκριση προσφέρει ταχύτητα και ροπή προσαρμοσμένη σε όλες τις οδηγικές ανάγκες.

Close

Στο νέο Toyota bZ4X αξιοποιείται πλήρως το χαμηλό κέντρο βάρους, που σε συνδυασμό με την ιδανική ισορροπία βάρους εμπρός και πίσω στο άκαμπτο μέρος του αμαξώματος, προσφέρεται ως αποτέλεσμα στον οδηγό απίστευτη σταθερότητα και μοναδικός χειρισμός.

Η ίδια διευκόλυνση παρέχεται και στις φανταστικές δυνατότητες τετρακίνησης του μοντέλου, καθώς με το πάτημα του κουμπιού xMODE μπορούν να προσαρμοστούν οι διάφορες λειτουργίες, ώστε το όχημα να ανταποκριθεί ιδανικά πάνω σε οποιοδήποτε έδαφος.

Το Toyota bZ4X είναι σχεδιασμένο, για να μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε οδηγική συνθήκη και ανάγκη είτε πάνω στο χιόνι, είτε μέσα στη λάσπη με δυνατότητα κίνησης σε ακραίες συνθήκες (κάτω από 20 km/h), καθώς και με Grip Control για πιο απαιτητική, εκτός δρόμου, οδήγηση (κάτω από 10 km/h). Το μοντέλο είναι μοναδικά εύχρηστο, παντός καιρού και ιδανικό για την κάθε νέα ταξιδιωτική περιπέτεια. 

 

 

Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

Αξιοποιώντας στο μέγιστο την 25ετή εμπειρία της Toyota στην τεχνολογία μπαταριών, το Toyota bZ4X μπορεί να αποδώσει περισσότερα από 450 km με μια πλήρη φόρτιση –και με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Χάρη στην πρόοδο και στην καινοτομία της Toyota σε ό,τι αφορά στην έρευνα για την απόδοση των μπαταρίων, η μπαταρία του Toyota bZ4X προσφέρει την καλύτερη αξιοπιστία και αυτονομία, στην κατηγορία του οχήματος, προσαρμοζόμενη απόλυτα σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Το εύρος των δυνατοτήτων της μπαταρίας μεγιστοποιείται ακόμα περισσότερο με την προαιρετική τοποθέτηση της οροφής ηλιακού πάνελ.

Μέσω των πολλών επιλογών φόρτισης παρέχεται στον οδηγό η απόλυτη αίσθηση ευελιξίας, καθώς με τη χρήση της ταχείας φόρτισης, στους δημόσιους σταθμούς η φόρτιση προσεγγίζει τα 150 kW σε μόλις 25 λεπτά, ενώ η φόρτιση με wall box στο σπίτι ή μέσω πρίζας διαρκεί 6,5-19 ώρες.

Η έμφαση και η επιμονή στην ποιότητα που χαρακτηρίζει την Toyota παρέχει την εγγύηση και τη σιγουριά σε ό,τι αφορά στην αξιοπιστία της μπαταρίας, καθώς ακόμα και μετά από 10 χρόνια χρήσης, η μπαταρία αναμένεται να λειτουργεί στο 90% της αρχικής της απόδοσης.

 

 

Η ΕΥΦΥΗΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΤΗΤΑ

Το νέο Toyota bZ4X δίνει την αφορμή εξερεύνησης σε έναν νέο κόσμο πολυμέσων και συνδεσιμότητας. Με μια εξαιρετικά μεγάλη οθόνη αφής 12 ιντσών, προηγμένη αναγνώριση φωνής και ευέλικτη πρόνοια στην ενσωμάτωση smartphone, το Toyota Smart Connect προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία ευφυούς συνδεσιμότητας, η οποία ενημερώνεται και αναβαθμίζεται συνεχώς, μέσω της τεχνολογίας over-the-air.

Η εφαρμογή MyT στο smartphone ενισχύει την ελευθερία ελέγχου του επιπέδου της μπαταρίας, καθώς με την αξιοποίηση της εφαρμογής είναι εφικτός ο προγραμματισμός  του χρόνου έναρξης φόρτισης, ο έλεγχος των δεδομένων ταξιδιού, αλλά ακόμα και ο εξ αποστάσεως έλεγχος του οχήματος από τη ρύθμιση κλιματισμού έως και το κλείδωμα-ξεκλείδωμα των θυρών.

 

 

ΜΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 

Το Toyota bZ4X προσφέρει ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας σε κάθε ταξίδι και προορισμό. 

Στο νέο μοντέλο κυριαρχεί η αίσθηση αξιοπιστίας και ασφάλειας στην οποία συμπεριλαμβάνεται η πιο πρόσφατη τεχνολογία Toyota Safety Sense με υποβοήθηση διακοπής οδήγησης έκτακτης ανάγκης (DESA) και Over the Air Updates (OTA).

Έτσι, τόσο για την οδήγηση εντός των αστικών περιοχών, όσο και για τα εκτός δρόμου ταξίδια, με το νέο Toyota bZ4X, η απόλυτη ασφάλεια είναι εγγυημένη. 

 

 

ONLINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Χωρίς καμία φυσική επαφή, χωρίς καμία καθυστέρηση και με απόλυτη ασφάλεια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προκρατήσουν διαδικτυακά το νέο Toyota bZ4X και με την υποστήριξη της ομάδας της Toyota Κύπρου να προχωρήσουν σε παραγγελία, χωρίς να χρειάζεται να αφήσουν την άνεση του σπιτιού τους. 

Οι τιμές πώλησης έχουν γνωστοποιηθεί και η Toyota Κύπρου δέχεται ήδη τις πρώτες παραγγελίες. 

Όλες οι εκδόσεις είναι αποκλειστικά διαθέσιμες μέσω της πρωτοποριακής υπηρεσίας Online-Κράτησης αυτοκινήτου. 

Μάθετε περισσότερα και προ-κρατήστε το δικό σας Toyota bZ4X στο παρακάτω link: https://www.toyota.com.cy/new-cars/bz4x/online-reservation