Αγορά

23 Mar, 2020 Ώρα 23:05

Τρομάζει το lock down στην αυτοκινητοβιομηχανία καθώς απειλούνται 14 εκατ. θέσεις εργασίας

Thumbnail

Μεγάλες συνέπειες ενδέχεται να υπάρξουν από το lock down στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Γηραιά Ήπειρο έχουν αναστείλει τη λειτουργία των εργοστασίων και την παραγωγή, θέτοντας σε κίνδυνο περίπου 14 εκατ. θέσεις εργασίας.

Close

_

 

Close

Απειλούνται 229 μονάδες παραγωγής

Αυτή τη στιγμή στην στην Ευρώπη υπάρχουν 229 μονάδες παραγωγής και συναρμογής οχημάτων και σε αυτά απασχολούνται 2,6 εκατ. εργαζόμενοι. Ωστόσο, αν προστεθούν αυτοί που απασχολούνται σε προμηθευτές, στην αλυσίδα εφοδιασμού και στο δίκτυο τροφοδοσίας, μιλάμε για 13,8 εκατ. ανθρώπους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 6,1% του συνόλου των θέσεων εργασίας στην ΕΕ.

Close

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA - European Automobile Manufacturers’ Association), ζητά άμεσα μέτρα στήριξης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη κρίση σε καιρό ειρήνης.

 

26 Mar, 2020 Ώρα 21:40

Πάνω από μισό εκατ. οχήματα παρήγαγε το εργοστάσιο της SEAT στο Martorell

Thumbnail

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της SEAT, το εργοστάσιο του Martorell παρήγαγε  το 201 9συνολικά 500.005 οχήματα. Αυτό συνέβη παρά την διακοπή παραγωγής λόγω της πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις ενός προμηθευτή, πετυχαίνοντας παράλληλα και  την υψηλότερη παραγωγή από το 2000.

Close

_

 

Close

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Ισπανίας

Το νούμερο αυτό ήταν 5.4% μεγαλύτερο από το 2018 (474.300) και επέτρεψε στο Martorell να εδραιώσει τη θέση του ως το εργοστάσιο που παράγει τα περισσότερα αυτοκίνητα στην Ισπανία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παραγωγής αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Close

Το Martorell έκλεισε το έτος σε ένα επίπεδο κάλυψης άνω του 90% της μέγιστης χωρητικότητάς του και με παραγωγή 2.300 οχημάτων την ημέρα. Το 2020, στο εργοστάσιο θα κάνει ντεμπούτο στην παραγωγή το νέου Leon, με το σήμα SEAT και CUPRA καθώς και το CUPRA Formentor. Επιπλέον, για πρώτη φορά θα ξεκινήσει η κατασκευή ηλεκτροκίνητων οχημάτων με τις plug-in υβριδικές εκδόσεις της σειράς Leon.