Αγορά

11 May, 2021 Ώρα 15:24

Ζήσε τη νέα Porsche Taycan μέσα από το 360ο Virtual Tour της Porsche Cyprus!

Thumbnail

O Όμιλος A.I. Motokonisi, αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο, πρωτοπορεί και παρουσιάζει τη νέα ξεχωριστή Porsche Taycan μέσα από μια μοναδική εμπειρία: το Virtual 360ο Tour με το οποίο μπορείτε να απολαύσετε με ένα μοναδικό τρόπο το Sport Design του νέου Porsche Taycan

Close

Η τέταρτη έκδοση του πρώτου ηλεκτρικού saloon μοντέλου στην ιστορία της Porsche διαθέτει κίνηση στους πίσω τροχούς και αυτονομία μπαταρίας από 354 μέχρι 431 χιλιόμετρα, ενώ η απόδοση της μηχανής φτάνει στα 326PS και με τη χρήση OverBoost με Launch Control μπορεί να φτάσει τα 408PS και επιτάχυνση από 0-100Km/h στα 5,4 δευτερόλεπτα!

 

Close

 

Στο πλούσιο εσωτερικό της νέας Porsche Taycan, μπορείτε να δείτε την 10.9 ιντσών Touch Screen οθόνη που φιλοξενεί όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου και το Porsche Advanced Cockpit με την Innovative Curved Display.  

Close

Η Porsche Taycan αναδείχτηκε στο πιο καινοτόμο αυτοκίνητο στην παγκόσμια αγορά, χάρη σε 13 εφαρμογές τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση Automotive INNOVATIONS που δημοσιεύτηκε από το Κέντρο Διαχείρισης Αυτοκινήτων (CAM). Συνολικά, η Porsche Taycan έχει ήδη διακριθεί με περίπου 40 διεθνή βραβεία στις κύριες αγορές της σε Γερμανία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Κίνα, μεταξύ άλλων, το World Car of the Year 2020 στην κατηγορία World Performance Car και στην κατηγορία World Luxury Car και το Car of the Year και Game Changer of the  Year από το δημοφιλές BBC TopGear Magazine στη Μ. Βρετανία! 

 

 

Η Porsche ξεκίνησε με επιτυχία την εποχή της ηλεκτρικής αυτοκίνησης, παραδίδοντας πάνω από 20.000 Taycan σε πελάτες παγκοσμίως το 2020. Στην Κύπρο, ο Όμιλος A.I. Motokinisi εγκατέστησε ήδη τους πρώτους ηλεκτρικούς φορτιστές Porsche και μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουν τοποθετηθεί 20 φορτιστές αυτοκινήτων σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Κύπρο. Ο Όμιλος A.I. Motokinisi στηρίζει έμπρακτα την επέκταση του δικτύου εναλλακτικών πηγών ενέργειας για την αυτοκίνηση και εργάζεται συνεχώς για την εφαρμογή και εξάπλωση του δικτύου ηλεκτρικών φορτιστών στην Κύπρο, στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος “Porsche Destination Charging”.

 

 

Δείτε εδώ το 360ο Virtual Tour και συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για να μάθετε περισσότερα για τη νέα ηλεκτρική Porsche Taycan: https://porschetaycan.aimotokinisigroup.com/

 

16 Jul, 2021 Ώρα 12:27

Στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars το ηλεκτρικό Volkswagen ID.4

Thumbnail

Η Volkswagen δίνει συνέχεια στο πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της. Μετά το ID.3, ένα δεύτερο μοντέλο της σειράς ID κάνει την εμφάνιση του στην Κυπριακή αγορά. Πρόκειται για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volkswagen ID.4 που ξεχωρίζει για τον SUV χαρακτήρα του, τον δυναμικό σχεδιασμό αλλά και την τεχνολογία αιχμής με την οποία είναι εξοπλισμένο. 

Close

 

id4

Close

Παρά το ότι διατηρεί τη σχεδιαστική ταυτότητα που είδαμε στο ID.3, το ID.4 διαφέρει από τις SUV αναλογίες του αφού είναι αισθητά μεγαλύτερο, τόσο σε μήκος και σε πλάτος, όσο και σε ύψος ενώ ξεχωρίζει και από τα 163 χιλιοστά απόστασης από το έδαφος. Άξιο αναφοράς είναι και ο συντελεστής οπισθέλκουσας που φτάνει το 0.28 και είναι εξαιρετικός για ένα SUV μοντέλο.

 

Close

 

Το μοντέλο παρουσιάζεται στην αγορά με δύο διαφορετικά μεγέθη μπαταριών με ωφέλιμη ενεργειακή χωρητικότητα στις 52 kWh (148 και 170 PS) για την έκδοση Pure αλλά και στις 77 kWh για την έκδοση Pro με 204 PS. Η κορυφαία έκδοση με τον κωδικό GTX (επίσης 77kWh) αποδίδει συνολικά 299 ίππους! Παράλληλα, οι εκδόσεις αυτές παρέχουν διαφορετική αυτονομία ανάλογα με την επιλογή ενεργειακής χωρητικότητα της μπαταρίας και εξοπλισμού, από 342 μέχρι και 516 χιλιόμετρα! Όσον αφορά τη φόρτιση, μπορεί να υποστηρίξει Wallbox με εναλλασσόμενο ρεύμα μέχρι και 11 kW, κάτι που σημαίνει πλήρη φόρτιση σε περίπου επτά ώρες και τριάντα λεπτά για την μπαταρία με ωφέλιμη ενεργειακή χωρητικότητα 77 kWh, ενώ υπάρχει και συμβατότητα με ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος έως 125 kW, κάτι που ισοδυναμεί με πλήρωση από το 5% στο 80% σε μόλις 38 λεπτά της ώρας. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το ID.4 κατάφερε να πάρει και τον τίτλου του «Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για το 2021, με τους κριτές να το επαινούν για τη φιλικότητα προς το περιβάλλον καθώς και για τα καινοτόμα συστήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένο. Για παράδειγμα, η πρωτοποριακή οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας είναι προαιρετικά διαθέσιμη, και μπορεί να προβάλλει σημαντικές πληροφορίες στον ανεμοθώρακα. Ο οδηγός βλέπει αυτές τις πληροφορίες τρισδιάστατα, σε προφανή απόσταση τριών έως δέκα μέτρων μπροστά από το όχημα. Αυτό σημαίνει ότι η οθόνη είναι τέλεια ενσωματωμένη στον πραγματικό κόσμο. Επίσης, όταν το Adaptive Cruise Control (ACC) ή το Travel Assist (προαιρετικό) είναι ενεργό, το όχημα μπροστά από το ID.4 εμφανίζεται με φωτεινή σήμανση στην οθόνη για να μπορεί να διατηρήσει την απαιτούμενη απόσταση. 

 

 

Επιπλέον, το ID.4 καθορίζει τα πρότυπα στην ψηφιοποίηση, δίνοντας με αυτό τον τρόπο την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις και νέες λειτουργίες «over the air». Με αυτό τον τρόπο το όχημα παραμένει πάντα ενημερωμένο, χαρακτηριστικό υψίστης σημασίας που θα ανοίξει τον δρόμο για νέες γενιές μοντέλων.