Rally

05 Sep, 2017 Ώρα 18:58

LAC Mini Rally – Νικητής ο Α. Τσουλόφτας με τον Σ. Ηλία – 3οι Γενικής το πλήρωμα του Car.com.cy! (φωτο – αποτελέσματα)

Thumbnail

 

Close

Με αλλαγές στο πρόγραμμα λόγω ατυχήματος χωρίς τραυματισμούς βέβαια αλλά προσφέροντας εντυπωσιακό θέαμα ολοκληρώθηκε το LAC Mini Rally γνωστό και σταν Ράλι Πικκή, αφού είναι αφιερωμένο στη μνήμη του παλιού οδηγού αγώνων, Ανδρέα Πικκή.

 

Close

 

Close

Με 27 συμμετοχές και αρκετές από αυτές να είναι γνωστά ονόματα από το χώρο των ράλι και των αναβάσεων, ο αγώνας είχε υποχρεωτική αλλαγή προγράμματος, αφού το πλήρωμα των Χρ. Ανδρέου και «Πατακού» είχε μια έξοδο στην πρώτη ειδική η οποία οδήγησε στην ακύρωση της τρίτης ειδικής. Ο αγώνας λοιπόν είχε τελικά τρεις αντί τέσσερις ειδικές διαδρομές.

Ο Ανδρέας Τσουλόφτας Jr. με συνοδηγό τον Στέλιο Ηλία, ήταν οι μεγάλοι νικητές του αγώνα δοκιμάζοντας στην άσφαλτο το «τέρας», Citroen DS3 RS.

 

 

Δεύτερο πλήρωμα, πολύ κοντά σε χρόνους, ήταν ο πρωταγωνιστής σε αγώνες αναβάσεων, Φαίδωνας Ιάσωνος με συνοδηγό τον Α. Ιωάννου «Τζιβίδα» και το Nissan Silvia, οι οποίοι ήταν αρκετά κοντά σε χρόνους με τους νικητές κερδίζοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία RCΕ2. Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στον Φαίδωνα ο οποίος απέδειξε πως οι οδηγοί αναβάσεων είναι υπολογίσιμος αντίπαλος με ένα αυτοκίνητο που δεν είχε ιδιαίτερη προετοιμασία.

 

 

Τρίτοι σε απόλυτους χρόνους και δεύτεροι στη Γενική κατάταξη (αφού αφαιρεθούν οι συμμετοχές των αυτοκινήτων της Ε κατηγορίας που δεν συμμετέχουν στη γενική κατάταξη) ήταν οι Σταύρος Ζήνωνος με τον Γιώργο Αλεξάνδρου «Ericksson» που βρίσκονται σταθερά στις πρώτες θέσεις σε αυτό τον αγώνα εδώ και χρόνια.

 

 

Τέταρτοι σε απόλυτους χρόνους και πρώτος στην κατηγορία RCΕ1 ήταν ο Νεκτάριος Γεωργίου με συνοδηγό τον Κώστα Μιχαήλ και το πολύ δυνατό Honda Civic Type R ΕΡ3. Ο Νεκτάριος οδήγησε γρήγορα το τερατάκι του και κατάφερε να είναι πολύ κοντά στους πρώτους τρεις και πρώτος Fwd. Στην ίδια κατηγορία, στη 14η θέση γενικής, 2οι ήταν οι Χρίστος Κάττος με συνοδηγό τον Νικόλα Ψάλτη και αυτοκίνητο BMW M3.

Πέμπτοι σε απόλυτους χρόνους και τρίτοι στη γενική κατάταξη ήταν το πλήρωμα του car.com.cy, ο «δικός μας» Στέλιος Κυθρεώτης με συνοδηγό τον Δημήτρη Γραμμένο. Ένα αποτέλεσμα που θα συζητηθεί, αφού ο Στέλιος Κυθρεώτης με το μόλις 183 ίππων Honda, σε ένα αγώνα με πολλά δυνατά τετρακίνητα και άλλα πληρώματα, οδήγησε το αυτοκίνητο στο όριο αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και πετυχαίνοντας την φοβερή αυτή επίδοση της 3ης θέσης στη γενική κατάταξη! Είχε δε την ατυχία, να βγουν λάθος τα προσωρινά αποτελέσματα, δείχνοντας τον 4ο γενικής την ώρα της απονομής, στερώντας του τις σαμπάνιες και τη φωτογράφιση της 3ης θέσης, ένα λάθος που διορθώθηκε την επόμενη μέρα...

 

Πρώτοι στην κατηγορία RCS2 και 4οι γενικής ήταν οι Αγαθοκλέους με συνοδηγό τον «Τσιελεπή» και αυτοκίνητο Mitsubishi Lancer EVO 6.

Πρώτοι στην κατηγορία RC2 ήταν οι Άντρος Αντρέου με συνοδηγό τον Γιώργο Κάττο και αυτοκίνητο Lancer EVO 9 ενώ δεύτεροι στην ίδια κατηγορία ήταν οι Ευτύχιος Τρύφωνος με συνοδηγό τον Φ. Φιλιππίδη και αυτοκίνητο Mitsubishi Lancer EVO 8.

Πρώτοι στα 2wd ήταν οι Α. Χαραλάμπους με συνοδηγό τον Α. Χρυσοστόμου με το πανέμορφο Citroen DS3.

Στην κατηγορία Novice, πρώτοι ήταν οι Χαραλάμπους – Χριστοφή με αυτοκίνητο BMW M3 και δεύτεροι οι M.Tilley – R. Tilley με Subaru Impreza.

Πρώτοι στην κατηγορία Χ2 ήταν οι Α. Έλληνας – Μ. Μιχαήλ με ένα Lancer EVO 6.

Πρώτοι στην κατηγορία Mix ήταν οι Δ. Δημητρίου – «Τσίτρος» με το VW Golf ενώ δεύτεροι στην ίδια κατηγορία ήταν οι Γ. Ορφανού – Α. Ονησιφόρου με το Subaru Impreza.

Οι Μ. Γερολέμου – Π. Γερολέμου με το Suzuki Swift ήταν πρώτοι στην κατηγορία RC4.

 

Χορηγός του αγώνα ήταν η εταιρεία Psaltis – ENEOS.

 

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ.

 

 
 
 

 

09 Jul, 2025 Ώρα 13:06

Παρέλλης & Παπανδρέου θριάμβευσαν τερματίζοντας πρώτοι στη κατηγορία τους στο Ράλι Ακρόπολις 2025.

Thumbnail

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι Δημήτρης Παρέλλης και Ανδρέας Παπανδρέου σήκωσαν ψηλά τη σημαία της Κύπρου στον πιο απαιτητικό αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία RC4 του Ράλι Ακρόπολις 2025.

Close

 

 

Με απόλυτο έλεγχο, υψηλή τεχνική κατάρτιση, εμπειρία που τέθηκε σε εφαρμογή και στρατηγική ωριμότητα, το κυπριακό δίδυμο ξεχώρισε από την αρχή του αγώνα, καταγράφοντας κορυφαίους χρόνους σε όλες τις ειδικές διαδρομές και επικρατώντας απέναντι σε κορυφαίους διεθνείς αντιπάλους.

 

Close

 

Αυτή είναι μια  ιστορική επιτυχία αφού είναι η πρώτη φορά που Κύπριος οδηγός ανεβαίνει στην κορυφή της RC4 στο πλαίσιο του WRC – επιβεβαιώνοντας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ότι οι συμπατριώτες μας ανήκουν στην ελίτ του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

 

Το Opel Corsa Rally4 της Parellis Rally Team ανταποκρίθηκε απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις του αγώνα, χάρη στην άψογη προετοιμασία και μηχανολογική υποστήριξη της ομάδας. Κομβικής σημασίας για την τεράστια αυτή επιτυχία ήταν και η υποστήριξη των χορηγών: η ECOMMBX ως χρυσός χορηγός που αποτελεί σταθερό πυλώνα στρατηγικής και ενίσχυσης, η IRIDA που στάθηκε δίπλα στην ομάδα με συνέπεια και αφοσίωση, ενώ οι Psaltis Auto Parts / MANNOL, Blue Island και Vitatrace συνέβαλαν ουσιαστικά στην προετοιμασία και την επιτυχία της φετινής προσπάθειας.

«Ήταν ένας αγώνας γεμάτος προκλήσεις, αλλά και στιγμές ανεπανάληπτες. Νιώθουμε υπερηφάνεια για αυτό το αποτέλεσμα και τεράστια ευγνωμοσύνη προς την ομάδα και τους χορηγούς μας που στάθηκαν δίπλα μας. Το Rally Acropolis 2025 θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας», δήλωσε με ενθουσιασμό ο Δημήτρης Παρέλλης.  

Με αυτό το θριαμβευτικό αποτέλεσμα, η ομάδα Παρέλλη – Παπανδρέου περισσότερο ενισχυμένη από ποτέ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τη δυναμική της και συνεχίζει τη φετινή σεζόν με αυτοπεποίθηση, φιλοδοξία και σταθερή αγωνιστική φιλοσοφία, κοιτώντας μπροστά προς τις επόμενες μεγάλες προκλήσεις.