Rally

05 Sep, 2017 Ώρα 18:58

LAC Mini Rally – Νικητής ο Α. Τσουλόφτας με τον Σ. Ηλία – 3οι Γενικής το πλήρωμα του Car.com.cy! (φωτο – αποτελέσματα)

Thumbnail

 

Close

Με αλλαγές στο πρόγραμμα λόγω ατυχήματος χωρίς τραυματισμούς βέβαια αλλά προσφέροντας εντυπωσιακό θέαμα ολοκληρώθηκε το LAC Mini Rally γνωστό και σταν Ράλι Πικκή, αφού είναι αφιερωμένο στη μνήμη του παλιού οδηγού αγώνων, Ανδρέα Πικκή.

 

Close

 

Close

Με 27 συμμετοχές και αρκετές από αυτές να είναι γνωστά ονόματα από το χώρο των ράλι και των αναβάσεων, ο αγώνας είχε υποχρεωτική αλλαγή προγράμματος, αφού το πλήρωμα των Χρ. Ανδρέου και «Πατακού» είχε μια έξοδο στην πρώτη ειδική η οποία οδήγησε στην ακύρωση της τρίτης ειδικής. Ο αγώνας λοιπόν είχε τελικά τρεις αντί τέσσερις ειδικές διαδρομές.

Ο Ανδρέας Τσουλόφτας Jr. με συνοδηγό τον Στέλιο Ηλία, ήταν οι μεγάλοι νικητές του αγώνα δοκιμάζοντας στην άσφαλτο το «τέρας», Citroen DS3 RS.

 

 

Δεύτερο πλήρωμα, πολύ κοντά σε χρόνους, ήταν ο πρωταγωνιστής σε αγώνες αναβάσεων, Φαίδωνας Ιάσωνος με συνοδηγό τον Α. Ιωάννου «Τζιβίδα» και το Nissan Silvia, οι οποίοι ήταν αρκετά κοντά σε χρόνους με τους νικητές κερδίζοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία RCΕ2. Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στον Φαίδωνα ο οποίος απέδειξε πως οι οδηγοί αναβάσεων είναι υπολογίσιμος αντίπαλος με ένα αυτοκίνητο που δεν είχε ιδιαίτερη προετοιμασία.

 

 

Τρίτοι σε απόλυτους χρόνους και δεύτεροι στη Γενική κατάταξη (αφού αφαιρεθούν οι συμμετοχές των αυτοκινήτων της Ε κατηγορίας που δεν συμμετέχουν στη γενική κατάταξη) ήταν οι Σταύρος Ζήνωνος με τον Γιώργο Αλεξάνδρου «Ericksson» που βρίσκονται σταθερά στις πρώτες θέσεις σε αυτό τον αγώνα εδώ και χρόνια.

 

 

Τέταρτοι σε απόλυτους χρόνους και πρώτος στην κατηγορία RCΕ1 ήταν ο Νεκτάριος Γεωργίου με συνοδηγό τον Κώστα Μιχαήλ και το πολύ δυνατό Honda Civic Type R ΕΡ3. Ο Νεκτάριος οδήγησε γρήγορα το τερατάκι του και κατάφερε να είναι πολύ κοντά στους πρώτους τρεις και πρώτος Fwd. Στην ίδια κατηγορία, στη 14η θέση γενικής, 2οι ήταν οι Χρίστος Κάττος με συνοδηγό τον Νικόλα Ψάλτη και αυτοκίνητο BMW M3.

Πέμπτοι σε απόλυτους χρόνους και τρίτοι στη γενική κατάταξη ήταν το πλήρωμα του car.com.cy, ο «δικός μας» Στέλιος Κυθρεώτης με συνοδηγό τον Δημήτρη Γραμμένο. Ένα αποτέλεσμα που θα συζητηθεί, αφού ο Στέλιος Κυθρεώτης με το μόλις 183 ίππων Honda, σε ένα αγώνα με πολλά δυνατά τετρακίνητα και άλλα πληρώματα, οδήγησε το αυτοκίνητο στο όριο αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και πετυχαίνοντας την φοβερή αυτή επίδοση της 3ης θέσης στη γενική κατάταξη! Είχε δε την ατυχία, να βγουν λάθος τα προσωρινά αποτελέσματα, δείχνοντας τον 4ο γενικής την ώρα της απονομής, στερώντας του τις σαμπάνιες και τη φωτογράφιση της 3ης θέσης, ένα λάθος που διορθώθηκε την επόμενη μέρα...

 

Πρώτοι στην κατηγορία RCS2 και 4οι γενικής ήταν οι Αγαθοκλέους με συνοδηγό τον «Τσιελεπή» και αυτοκίνητο Mitsubishi Lancer EVO 6.

Πρώτοι στην κατηγορία RC2 ήταν οι Άντρος Αντρέου με συνοδηγό τον Γιώργο Κάττο και αυτοκίνητο Lancer EVO 9 ενώ δεύτεροι στην ίδια κατηγορία ήταν οι Ευτύχιος Τρύφωνος με συνοδηγό τον Φ. Φιλιππίδη και αυτοκίνητο Mitsubishi Lancer EVO 8.

Πρώτοι στα 2wd ήταν οι Α. Χαραλάμπους με συνοδηγό τον Α. Χρυσοστόμου με το πανέμορφο Citroen DS3.

Στην κατηγορία Novice, πρώτοι ήταν οι Χαραλάμπους – Χριστοφή με αυτοκίνητο BMW M3 και δεύτεροι οι M.Tilley – R. Tilley με Subaru Impreza.

Πρώτοι στην κατηγορία Χ2 ήταν οι Α. Έλληνας – Μ. Μιχαήλ με ένα Lancer EVO 6.

Πρώτοι στην κατηγορία Mix ήταν οι Δ. Δημητρίου – «Τσίτρος» με το VW Golf ενώ δεύτεροι στην ίδια κατηγορία ήταν οι Γ. Ορφανού – Α. Ονησιφόρου με το Subaru Impreza.

Οι Μ. Γερολέμου – Π. Γερολέμου με το Suzuki Swift ήταν πρώτοι στην κατηγορία RC4.

 

Χορηγός του αγώνα ήταν η εταιρεία Psaltis – ENEOS.

 

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ.

 

 
 
 

 

19 Apr, 2024 Ώρα 12:55

WRC: Πρώτη γεύση από το ασφάλτινο ράλλυ στην Κροατία

Thumbnail

Μπορεί το shakedown να μην έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον όμως είναι ένα δείγμα για το πως θα εξελιχθεί η μάχη των τριών ημερών στο Ράλλυ της Κροατίας. Οι Γάλλοι Sebastien Ogier- Vincent Landais έτρεξαν στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Rallye Monte-Carlo τον Ιανουάριο και τώρα αποφάσισαν ότι έπρεπε να κάνουν ένα ακόμη ασφάλτινο Ράλλυ. Επέστρεψαν στη δράση και μάλιστα φαίνεται ότι έχουν δυνάμεις για να κερδίσουν τον αγώνα που θα γίνει στους στεγνούς δρόμους ανατολικά της πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ.

Close

 

 

Κέρδισαν με χρόνο 1:55.7 το shakedown των 3.65 χλμ. ενώ στη 2η θέση ήταν οι Evans-  Martin.

 

Close

 

Τον τρίτο και τέταρτο χρόνο έκαναν οι Neuville- Wydaeghe και Tanak- Jarveoja.

Στην κατηγορία WRC2 με τα Rally2, δύο Citroen C3 σημείωσαν τους ταχύτερους χρόνους. Οι Yohan Rossel -Arnaud Dunand (Citroen C3) έκαναν  2:02.6, ενώ 2:03.0 έκαναν οι Nikolay Gryazin -Konstantin Aleksandrov.

Η επίσημη εκκίνηση θα δόθηκε χτές το απόγευμα. Πρόκειται για την τελετουργική εκκίνηση μπροστά από την Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στο κέντρο του Ζάγκρεμπ.

Ο κανονικός αγώνας ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Περιλαμβάνει οκτώ Ειδικές Διαδρομές (4Χ2) συνολικού μήκους 119,74 χλμ. Η μεγαλύτερη ειδική είναι μήκους 23.68 χλμ. Το 1ο σκέλος δεν έχει τεχνική υποστήριξη για τα πληρώματα μόνο στο τέλος 45’ πριν την ανασυγκρότηση.

Close

Το Σάββατο (20/4) θα γίνουν και πάλι 8 Ε.Δ  (4 Χ2 ) συνολικού μήκους  108,76 χλμ.

Ο αγώνας που είναι ο τέταρτος της χρονιάς για το WRC θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 21 Απριλίου). Περιλαμβάνει τέσσερις Ειδικές Διαδρομές (54,78 χλμ.), με τελευταία την Power Stage, 14,24 χλμ η οποία θα ξεκινήσει στις 13.15 τοπική ώρα.

Συνολικά τρέχουν 68 πληρώματα. Τα 8 πληρώματα με Rally1, 25 με Rally2 (οι 19 στο WRC2) και 25 με Rally3 (οι 18 στο JWRC!).

Η Toyota με τα GR Yaris Rally1, έχει τους Sebastien Ogier- Vincent Landais, Elfyn Evans- Scott Martin και Takamoto Katsuta  – Aaron Johnston.

Η Hyundai με τα i20 Ν-Rally1έχει τους Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe  που προγούνται στη βαθμολογία, Ott Tanak- Martin Jarveoja και Andreas Mikkelsen – Torstein Eriksen.

Η M-Sport με τα Puma Rally 1 Hybrid συμμετέχει με τους Andrien Fourmoux- Alefandre Coria και Gregoire Munster – Louis Louka.

Με το ανανεωμένο Hyundai i20 Rally2 τρέχουν ο Emil Lindholm με την Reeta Hamalainen

Στιγμιότυπα απο το Shakedown