Rally

06 Sep, 2017 Ώρα 11:00

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross - 9ος γύρος: ΓΑΛΛΙΑ

Thumbnail

O Kristoffersson γράφει ιστορία με μια τέταρτη συνεχόμενη νίκη

Close

Ο Σουηδός Johan Kristoffersson έγραψε ιστορία στο πρωτάθλημα rallycross όταν κατέκτησε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα με μια φοβερή εμφάνιση με την PSRX Volkswagen. Αυτό έγινε στο FIA World Rallycross της Γαλλίας, ένα θεσμό που υποστηρίζει ενεργά η Monster Energy. Ο Γάλλος  Sebastien Loeb τερμάτισε δεύτερος μπροστά από 75.000 συμπατριώτες του με τον πρωταθλητή Mattias Ekstrom να συμπληρώνει το βάθρο. Με την νίκη αυτή, ο Kristoffersson άνοιξε την απόσταση από τον συνοδηγό του στην ομάδα, Petter Solberg, στους 46 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σουηδός κατέκτησε επίσης και το βραβείο Monster Energy Super Charge, για την εκπληκτική του εκκίνηση στον τελικό.

Ο νικητής δήλωσε: «Ο καιρός δεν ήταν με το μέρος μας σήμερα και είμαι τυχερός που έχω δίπλα μου τον Petter και την εμπειρία του. Η συνεργασία μας, αλλά και μαζί με την υπόλοιπη PSRX Volkswagen Sweden είναι ανεκτίμητης αξίας! Βρισκόμαστε στην κορυφή του πρωταθλήματος ομάδων με διαφορά 112 βαθμών, και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Ελπίζω να συνεχίσουν να έρχονται και οι νίκες!» Ο δεύτερος της μέρας,Loeb, δήλωσε: «Φυσικά και θα ήθελα την νίκη αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Ήταν ένα φανταστικό σαββατοκύριακο. Ένοιωσα για πρώτη φορά πως μπορούσα να τα βάλω στα ίσα με τα Volkswagen. Ο  Johan ήταν άπιαστος στον τελικό. Ήταν πολύ θετικό για μένα και τον Timmy το ότι είχαμε ταχύτητα καθ’ όλη την διάρκεια του σαββατοκύριακου. Στην Λετονία πάμε για την νίκη, αλλά τα πάντα είναι πιθανά στο rallycross ενώ έχουμε ακόμη χώρο για βελτίωση.»  Ο περσινός πρωταθλητής Ekstrom, που επέστρεψε στο βάθρο για πρώτη φορά μετά από το Hockenheim RX, δήλωσε: «Χαίρομαι που επιστρέψαμε εδώ! Όλοι στην ομάδα είμαστε πανευτυχής για το αποτέλεσμα. Κάναμε δοκιμαστικά πρόσφατα και στις δυο πίστες που έρχονται οπόταν είμαστε αρκετά θετική για τους επόμενους δυο αγώνες. Ευελπιστούμε να βελτιώσουμε τους χρόνους μας στα προκριματικά, για να πάρουμε και την pole μετά τους ημιτελικούς.»  

Close

Ο δέκατος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα είναι το Neste World RX of Latvia που θα είναι το δεύτερο που διεξάγεται μέσα στην πόλη Riga (15-17 Σεπτεμβρίου).

 

Close

Βαθμολογία οδηγών

1 Johan KRISTOFFERSSON            VW POLO GTI            241

2 Petter SOLBERG                            VW POLO GTI            195

3 Mattias EKSTROM                          AUDI S1                      180

4 Sebastien LOEB                              PEUGEOT 208           169

5 Timmy HANSEN                             PEUGEOT 208           155

6 Andreas BAKKERUD                      FORD FOCUS RS     146

7 Ken BLOCK                                     FORD FIESTA            95

Timo Scheider                                     FORD FIESTA            85

10 Kevin Eriksson                               FORD FIESTA            84

28 Mar, 2024 Ώρα 07:44

Υπερθέαμα και εντυπωσιακές διαδρομές στο «TIGER RALLY 2024»

Thumbnail

Διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου το «TIGER RALLY 2024», το οποίο υπόσχεται να προσφέρει μοναδικό θέαμα ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη.

Close

Το «TIGER RALLY», το οποίο εντάσσεται στο πλούσιο καλεντάρι των Λεμεσίων powered by BrainRocket, διοργανώνεται από τη Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού και αποτελεί τον δεύτερο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλλυ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (ΚΟΑ).

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 08:00, από τον Χώρο Στάθμευσης της Επίχωσης. Οι οδηγοί αφού καλύψουν 6 ειδικές διαδρομές σε Λιστόβουνο, Αγία Παρασκευή και Λάνια, θα επιστρέψουν και πάλι στο Χώρο Στάθμευσης της Επίχωσης στις 18:30, για τον τερματισμό και την απονομή των επάθλων.

Close

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 19:00, σε πανηγυρική εκδήλωση στο χώρο της Επίχωσης, θα παρουσιαστούν στο κοινό τα αυτοκίνητα και οι οδηγοί που θα συμμετάσχουν στο «TIGER RALLY 2024». Τα αυτοκίνητα θα παραμείνουν στο χώρο της Επίχωσης μέχρι την εκκίνηση του αγώνα το πρωί της Κυριακής.

Οι φίλοι του αθλήματος θα μπορούν να ενημερώνονται ζωντανά για τα αποτελέσματα των διαδρομών μέσω της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας www.cmf.org.cy

Close

Το πρόγραμμα του αγώνα

Λίστα συμμετοχών