Επίσημο: MINI John Cooper Works GP Concept

07 Σεπ., 2017 Ώρα 09:13

Η MINI αποκάλυψε το John Cooper Works GP Concept, ένα πρωτότυπο που θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης και αντλεί στοιχεία από το αγωνιστικό που συμμετείχε στο ράλι του Monte Carlo το 1967, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις επιτυχίες που είχε γνωρίσει το μοντέλο 50 χρόνια πριν.

Το πρωτότυπο έχει άκρως επιθετική σχεδίαση με μεγάλο μπροστά splitter, έντονη γρίλια, εισαγωγή αέρα στο καπό, μεγάλη αεροτομή, πρησμένα φτερά, έχει πολλές κόκκινες λεπτομέρειες, είναι βαμμένο σε ανθρακί/μαύρο χρώμα και φορά ελαφριές ζάντες 19″. Εντύπωση προκαλούν οι λεπτοί, αεροδυναμικοί καθρέπτες, τα πλαϊνά skirts από carbon, ο διαχύτης, η διπλή κεντρική εξάτμιση αλλά και τα πίσω φωτιστικά σώματα, ο σχεδιασμός τον οποίον θυμίζει αυτόν της βρετανικής σημαίας.

Δημιουργημένο αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας, στο εσωτερικό του συναντάμε μόνο τα απαραίτητα. Δύο αγωνιστικά καθίσματα, ζώνες ασφαλείας 5 σημείων, αλουμινένιο roll cage, ψηφιακό πίνακα οργάνων, head-up display και πυροσβεστήρα. Επένδυση οροφής και πίσω καθίσματα λάμπουν δια της απουσίας τους, με τον αριθμό 0059 που υπάρχει σε αρκετά σημεία να αναφέρεται στην χρονιά (1959) που παρουσιάστηκε το κλασσικό MINI.

Η MINI δεν αποκάλυψε τον κινητήρα που κρύβεται κάτω από το καπό, ενώ παρότι δεν αναφέρθηκε σε πιθανή έκδοση παραγωγής, είναι σίγουρο πως αυτή θα έρθει κάποια στιγμή στο μέλλον, όπως έγινε και στη προηγούμενη γενιά.

Δείτε πολλές φωτογραφίες!

Δείτε Επίσης