07 Σεπ., 2017 Ώρα 12:33

Το Continental PremiumContact 6

Thumbnail

Με το  PremiumContact 6, οι σχεδιαστές της Continental κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία να φέρουν κοντά το κενό του σχεδιασμού μεταξύ ενός άνετου και ενός sport ελαστικού. Το PremiumContact 6 πρόκειται σταδιακά να αντικαταστήσει δύο τύπους ελαστικών της Continental αποτελώντας με διαφορά η πιο ολοκληρωμένη πρόταση στην γκάμα της γερμανικής φίρμας. 

 

 

Η δημιουργία ενός ελαστικού δεν ήταν ποτέ μια εύκολη υπόθεση. Από τη στιγμή μάλιστα που το νέο προϊόν ενός κατασκευαστή, όπως η Continental, καλείται να πάρει τη θέση όχι ενός αλλά δύο «κωδικών», τότε αυτομάτως το εγχείρημα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία.

«Η εξέλιξη ενός τόσο ισορροπημένου ελαστικού που μπορεί να προσφέρει κορυφαία άνεση και ακρίβεια ελέγχου, αυξημένη αντοχή και περιορισμένη αντίσταση κύλισης, αποτέλεσε για εμάς μια μεγάλη πρόκληση αλλά και ένα τεράστιο κίνητρο», δηλώνει ο Dr Burkhard Wies, επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης της Continental μιλώντας για το PremiumContact 6, το οποίο σταδιακά πρόκειται να αντικαταστήσει στην γκάμα της γερμανικής φίρμας τόσο το ContiSportContact 5 όσο και το ContiPremiumContact 5, αποκτώντας περισσότερες από 70 διαφορετικές διαστάσεις.

 

 

Ο ανασχεδιασμός του ασύμμετρου πέλματος δεν ήταν αρκετός ώστε το PremiumContact 6 να διατηρήσει τα κορυφαία χαρακτηριστικά επιβράδυνσης σε βρεγμένο οδόστρωμα και παράλληλα να βελτιωθεί σε όλους τους υπόλοιπους τομείς. Επαναστατικά συστατικά, όπως η άμορφη συνθετική σιλικόνη και τα ανθεκτικά στην τριβή πολυμερή, οδήγησαν στην αύξηση της χιλιομετρική αντοχής κατά 15% και στη μείωση του παραγόμενου θορύβου κατά 10%.

 

 

O νέος σχεδιασμός στους «ώμους» του ελαστικού παραπέμπει στο SportContact 6, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή διαχείριση των δυνάμενων που αναπτύσσονται όχι μόνο στο πέλμα αλλά και στον σκελετό του PremiumContact 6.

Περνώντας από τη θεωρία στην πράξη, το PremiumContact 6 φροντίζει από την πρώτη στιγμή να αναδείξει την εξαιρετική συμπεριφορά του. Η σύγκριση με τα ελαστικά που καλείται να αντικαταστήσει αποκτά καταλυτικό ρόλο, μετατρέποντας τις σύνθετες εξισώσεις και τα πολυάριθμα διαγράμματα των Γερμανών στην απόλυτη βεβαιότητα πως το νέο ελαστικό της Continental μπορεί να φέρει εις πέρας σε όποια αποστολή και αν του αναθέσεις.

 

 

Σε μια premium μπερλίνα υπηρετεί με συνέπεια την άνεση, σε ένα πολυτελές grand turismo τη διακριτική δυναμική και σε ένα «hothatch» την πρόθεση του οδηγού να κινηθεί, στο ασφαλές περιβάλλον μιας άρτια οργανωμένης πίστας, πάνω από τα συνήθη όρια.

Η διάθεση του PremiumContact 6 της Continental ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου, σε διαστάσεις που κυμαίνονται μεταξύ των 16 και των 21 ιντσών.

 

 

Δεν ξεχνάμε φυσικά με τίποτα τα αποτελέσματα του περσινού Auto Bild Summer Tyre Test. Ακολουθώντας τη μεγάλη δοκιμή 52 ελαστικών. H Auto Bild  κατέληξε στα 20 καλύτερα τα οποία δοκιμάστηκαν σε διάφορες συνθήκες. To Premium Contact 6 δεν κέρδισε απλά τις δοκιμασίες αλλά φανέρωσε τα δόντια της Continental.