Ειδήσεις

11 Sep, 2017 Ώρα 17:27

Σκοτώθηκε 21χρονος αναβάτης σε αγώνα dragster στην Ελλάδα

Thumbnail

Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

Close

Ο 4ος γύρος του πανελληνίου πρωταθλήματος dragster ήταν προγραμματισμένος για το Σαββατοκύριακο 9-10 Σεπτεμβρίου στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Σερρών. Σε νέα πίστα (με μεγαλύτερη ευθεία), οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών ήταν έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στη "μάχη" με το χρονόμετρο.

Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν κύλισαν ομαλά. Κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών την πρώτη μέρα, ο αναβάτης Δημοσθένης Αποστολίδης σκοτώθηκε, όταν η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε (Suzuki Hayabusa) δεν φρέναρε (σύμφωνα με μαρτυρίες) αμέσως μετά το τελείωμα των 400 μέτρων, με αποτέλεσμα ο οδηγός να πέσει με μεγάλη ταχύτητα στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Close

Το ασθενοφόρο της πίστας μετέβη άμεσα στο σημείο όμως οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι και ο μόλις 21 ετών αθλητής εξέπνευσε πριν καν φτάσει στο νοσοκομείο της πόλης, το οποίο βρίσκεται μόλις 4 χιλιόμετρα μακριά από την πίστα. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την οριστική διακοπή του αγώνα.  

 

Close

 

 

29 Mar, 2024 Ώρα 14:00

WORLD CAR AWARDS: Το HYUNDAI IONIQ 5 N Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Επιδόσεων!

Thumbnail

Η εξαιρετικά τιμητική διάκριση για το νέο μοντέλο της Hyundai, για τέταρτη φορά, ανακοινώθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Το βραβείο έρχεται να αναδείξει τα επιτεύγματα της Hyundai στον τομέα της δημιουργίας μοντέλων υψηλών επιδόσεων και ποιότητας! Το IONIQ 5 N συνδυάζει το απλό ηλεκτρικό μοντέλο με τεχνολογίες που ανεβάζουν τις επιδόσεις σε άλλο επίπεδο!

Close

 

 

“Είμαστε κατενθουσιασμένοι με τη νέα διάκριση World Performance Car of the Year”, δήλωσε πανευτυχής ο Πρόεδρος και Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της Hyundai, Joehoon Chang. “Αυτή η αναγνώριση έρχεται να καταδείξει την αφοσίωση της Hyundai στη δημιουργία ηλεκτρικών μοντέλων υψηλών επιδόσεων και καινοτομίας. Είναι ωραίο να βλέπεις την αναγνώριση των προσπαθειών σου, με εφτά Παγκόσμια Βραβεία στα τελευταία τρία χρόνια. Είμαστε περήφανοι και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για να καθιερώσουμε στην πρωτοπορία της κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων ποιότητας”, ολοκλήρωσε.

Τα συγκεκριμένα βραβεία αποτελούν ετήσιο θεσμό, με 100 κριτές από 29 χώρες να δοκιμάζουν και ελέγχουν με λεπτομέρεια τα υποψήφια μοντέλα.

Close