Rally

21 Sep, 2017 Ώρα 13:22

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross - 10ος γύρος: ΛΕΤΤΟΝΙΑ

Thumbnail

Πρωταθλητής του World RX ο Johan Kristoffersson

Με δυο γύρους να απομένουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA, το οποίο υποστηρίζει η Monster Energy, ο Johan Kristoffersson κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο με την έκτη φετινή του νίκη, εκθρονίζοντας τον Mattias Ekstrom. Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Kristoffersson, PSRX Volkswagen Sweden κατέκτησε και το πρωτάθλημα ομάδων, παρόλο του ότι ο Solberg δεν κατάφερε να τρέξει στον μεγάλο τελικό.  Συγκεκριμένα ο Νορβηγός είχα ατύχημα στην πρώτη στροφή του δεύτερου ημιτελικού και μετά από επαφή με τον τοίχο αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου αντιλήφθηκαν οι ιατροί ότι έσπασε την κλείδα του ώμου του και ευτυχώς είναι εκτός κινδύνου. Ο αγώνας διακόπηκε μέχρι να αφαιρεθεί το αυτοκίνητο του Νορβηγού.

Close

Στον μεγάλο τελικό προκρίθηκαν οι Kristoffersson, Loeb, Ekstrom, ο ντόπιος Baumanis, Bakkerud και ο Muller. Στην εκκίνηση ο γάλλος θρύλος του ράλι έπεσε τελευταίος μετά από μάχες ενώ ο Baumanis ξεπετάχτηκε στην τρίτη θέση. Ο δε Kristoffersson βγήκε πρώτος από την πρώτη στροφή και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του μέχρι την έκτη φετινή του νίκη αλλά και την κατάκτηση του τίτλου φέτος με το πέσιμο της καρό σημαίας. Το βραβείο Monster Energy SuperCharge πήγε στον Ekstrom για την φανταστική του αντίδραση την ώρα που άναψαν τα πράσινα φώτα και δόθηκα η εκκίνηση. 

Πίσω από τον θριαμβευτή Σουηδό, και αθλητή της Monster Energy, στο βάθρο βρέθηκαν οι Ekstrom και Loeb με τον γάλλο να συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις στο δεύτερο μισό της χρονιάς, ωστόσο ήθελε σίγουρα κάτι περισσότερο από την πίστα στην οποία κέρδισε πέρυσι. 

Close

Ο πρωταθλητής, πλέον, Johan Kristoffersson δήλωσε μετά από την μεγάλη του νίκη: «Είναι απίστευτο συναίσθημα, θέλω λίγο χρόνο για να καταλάβω τι κάναμε εδώ σήμερα σαν ομάδα. Μεγάλες ευχαριστίες στην ομάδα για τη καταπληκτική της δουλειά και καλή ανάρρωση στον Peter. Ταυτόχρονα θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και συγκεκριμένα τον πατέρα μου που ήταν μαζί μου όπου και αν έτρεχα, παλεύοντας μαζί μου πάντα για κάτι καλύτερο.» Ο επόμενος και προτελευταίος γύρος του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στο Estering της Γερμανίας στις 29 Σεπτεμβρίου.

 

Close

Βαθμολογία οδηγών

1 Johan KRISTOFFERSSON            VW POLO GTI            271

2 Petter SOLBERG                            VW POLO GTI            209

3 Mattias EKSTROM                          AUDI S1                      204

4 Sebastien LOEB                              PEUGEOT 208           194

5 Andreas BAKKERUD                      FORD FOCUS RS     165

6 Timmy HANSEN                             PEUGEOT 208           152

7 Toomas Heikkinen                           AUDI S1                      99

8 Ken BLOCK                                     FORD FIESTA            98

9 Timo Scheider                                 FORD FIESTA            87

10 Kevin Eriksson                               FORD FIESTA            84

19 Apr, 2024 Ώρα 12:55

WRC: Πρώτη γεύση από το ασφάλτινο ράλλυ στην Κροατία

Thumbnail

Μπορεί το shakedown να μην έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον όμως είναι ένα δείγμα για το πως θα εξελιχθεί η μάχη των τριών ημερών στο Ράλλυ της Κροατίας. Οι Γάλλοι Sebastien Ogier- Vincent Landais έτρεξαν στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Rallye Monte-Carlo τον Ιανουάριο και τώρα αποφάσισαν ότι έπρεπε να κάνουν ένα ακόμη ασφάλτινο Ράλλυ. Επέστρεψαν στη δράση και μάλιστα φαίνεται ότι έχουν δυνάμεις για να κερδίσουν τον αγώνα που θα γίνει στους στεγνούς δρόμους ανατολικά της πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ.

Close

 

 

Κέρδισαν με χρόνο 1:55.7 το shakedown των 3.65 χλμ. ενώ στη 2η θέση ήταν οι Evans-  Martin.

 

Close

 

Τον τρίτο και τέταρτο χρόνο έκαναν οι Neuville- Wydaeghe και Tanak- Jarveoja.

Στην κατηγορία WRC2 με τα Rally2, δύο Citroen C3 σημείωσαν τους ταχύτερους χρόνους. Οι Yohan Rossel -Arnaud Dunand (Citroen C3) έκαναν  2:02.6, ενώ 2:03.0 έκαναν οι Nikolay Gryazin -Konstantin Aleksandrov.

Η επίσημη εκκίνηση θα δόθηκε χτές το απόγευμα. Πρόκειται για την τελετουργική εκκίνηση μπροστά από την Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στο κέντρο του Ζάγκρεμπ.

Ο κανονικός αγώνας ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Περιλαμβάνει οκτώ Ειδικές Διαδρομές (4Χ2) συνολικού μήκους 119,74 χλμ. Η μεγαλύτερη ειδική είναι μήκους 23.68 χλμ. Το 1ο σκέλος δεν έχει τεχνική υποστήριξη για τα πληρώματα μόνο στο τέλος 45’ πριν την ανασυγκρότηση.

Close

Το Σάββατο (20/4) θα γίνουν και πάλι 8 Ε.Δ  (4 Χ2 ) συνολικού μήκους  108,76 χλμ.

Ο αγώνας που είναι ο τέταρτος της χρονιάς για το WRC θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 21 Απριλίου). Περιλαμβάνει τέσσερις Ειδικές Διαδρομές (54,78 χλμ.), με τελευταία την Power Stage, 14,24 χλμ η οποία θα ξεκινήσει στις 13.15 τοπική ώρα.

Συνολικά τρέχουν 68 πληρώματα. Τα 8 πληρώματα με Rally1, 25 με Rally2 (οι 19 στο WRC2) και 25 με Rally3 (οι 18 στο JWRC!).

Η Toyota με τα GR Yaris Rally1, έχει τους Sebastien Ogier- Vincent Landais, Elfyn Evans- Scott Martin και Takamoto Katsuta  – Aaron Johnston.

Η Hyundai με τα i20 Ν-Rally1έχει τους Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe  που προγούνται στη βαθμολογία, Ott Tanak- Martin Jarveoja και Andreas Mikkelsen – Torstein Eriksen.

Η M-Sport με τα Puma Rally 1 Hybrid συμμετέχει με τους Andrien Fourmoux- Alefandre Coria και Gregoire Munster – Louis Louka.

Με το ανανεωμένο Hyundai i20 Rally2 τρέχουν ο Emil Lindholm με την Reeta Hamalainen

Στιγμιότυπα απο το Shakedown