Ασφάλεια πέντε αστέρων για το νέο Nissan Micra

H καθολική ανανέωση που υπέστη το νέο Nissan Micra σίγουρα δεν θα άφηνε ανεπηρέαστο τον τομέα της ασφάλειας. Οι τεχνικοί του Ιαπωνικού εργοστασίου εφάρμοσαν στο νέο Micra ότι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει η εταιρεία στο χώρο της ασφάλειας. Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την ανώτατη βαθμολογία των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφαλείας EuroNCAP.

Έχοντας στη διάθεση του ολόκληρο το πακέτο ασφαλείας, το νέο Micra απέσπασε ποσοστό 91% για την προστασία ενηλίκων, οδηγού και συνοδηγού και 79% για την προστασία παιδιών και πεζών. Ο θάλαμος επιβατών του μικρού ιαπωνικού μοντέλου παρέμεινε σταθερός κατά τη διάρκεια της μετωπική πρόσκρουσης, ενώ καλή προστασία είχαν τα γόνατα και οι μηροί του οδηγού και του συνοδηγού. Αρκετά καλά τα πήγε το νέο Micra στην πλευρική πρόσκρουση, ενώ στη δυσκολότερη πλευρική πρόσκρουση σε στύλο η προστασία σε όλες τις κρίσιμες περιοχές του σώματος ήταν αρκετά καλή.

 

 

Τα εμπρός καθίσματα και τα προσκέφαλα τους προστατεύουν τον αυχένα μετά από μια οπίσθια σύγκρουση, ενώ τα ανδρείκελα παιδιών ηλικίας 10 και 6 ετών είχαν καλή προστασία σε όλο τους το σώμα κατά τη διάρκεια της μετωπικής σύγκρουσης. 

To Nissan Micra είναι ένα μοντέλο που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ευρωπαϊκή αγορά το 1983 και από τότε ‘πρόσφερε’ εκατομμύρια πωλήσεις στην Ιαπωνική εταιρεία και κατέκτησε σωρεία βραβείων για τις τεχνολογικές και σχεδιαστικές του καινοτομίες.
Βρίσκεται ήδη στην πέμπτη του γενιά και κάνει την μεγαλύτερη στροφή της ιστορίας του, αφού από ένα συντηρητικό μικρό αυτοκίνητο πόλης μεταμορφώνεται σε ένα δυναμικό μικρό μοντέλο, με καθόλα σύγχρονη εμφάνιση και τεχνολογία αιχμής. Υιοθετεί νέα τεχνολογία με κινητήρες τούρμπο, πιο αποδοτικούς, που συνδυάζουν επιδόσεις και οικονομία ενώ ενισχυμένο είναι και το πλαίσιο για καλύτερο κράτημα στο δρόμο και μεγαλύτερη ασφάλεια, πάντα σε συνεργασία με τα νέα συστήματα.

Sources: 
Δ.Τ. Char Pilakoutas Group