Πέντε αστέρια ασφάλειας για το νέο Ford Fiesta

Με την ανώτατη βαθμολογία των πέντε αστέρων αξιολόγησε το νέο Ford Fiesta ο ανεξάρτητος οργανισμός ασφάλειας αυτοκινήτων Euro NCAP. Το νέο Ford Fiesta, το πιο προηγμένο τεχνολογικά μικρό αυτοκίνητο της Ευρωπαϊκής αγοράς, διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά που βοηθούν στην αποφυγή ή μείωση των επιπτώσεων μιας σύγκρουσης σε επιβάτες και πεζούς.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο οργανισμός Euro NCAP έδωσε υψηλή βαθμολογία στο νέο Ford Fiesta για την προστασία τόσο των ενηλίκων επιβατών (87%) όσο και των παιδιών (84%). Παράλληλα, βαθμολογήθηκε με άριστα σε δοκιμές  που προσομοιώνουν πλευρική σύγκρουση οχήματος με όχημα, ενώ υψηλή βαθμολογία συγκέντρωσε ομοίως στις εμπρόσθιες συγκρούσεις και στις πλευρικές σε κολώνα – προσφέροντας ένα υψηλό επίπεδο προστασίας για όλους τους επιβαίνοντας και ικανοποιητική ασφάλεια σε οπίσθιες συγκρούσεις. Οι τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού Adjustable Speed Limiter και Lane Keeping Aid υπογραμμίστηκαν και σχολιάστηκαν θετικά από το Euro NCAP. Το ίδιο και οι προεντατήρες και περιοριστές φορτίου – που προσφέρονται για πρώτη φορά και για τους πίσω επιβάτες. Τέλος εκθειάστηκε και η κάλυψη αερόσακων των εμπρός καθισμάτων για το κεφάλι, το θώρακα και  την περιοχή της λεκάνης.

Το νέο Ford Fiesta είναι το πρώτο Ford στην Ευρώπη που σχεδιάζεται με τη βοήθεια εικονικών δοκιμών πρόσκρουσης σε υπολογιστή, με τη χρήση προηγμένης νέας τεχνολογίας Ανάλυσης Πεπερασμένων Στοιχείων (Finite Element Analysis). Η τεχνολογία αυτή προβλέπει με ακρίβεια με ποιο τρόπο τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, από αερόσακους μέχρι δομή αμαξώματος, θα αντιδράσουν στις πραγματικές δυνάμεις που αναπτύσσονται σε μία σύγκρουση, ώστε να προστατεύσουν τους επιβάτες όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά σε περίπτωση ατυχήματος.

Άλλες προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού – με τη συμβολή δύο καμερών, τριών ραντάρ και 12 αισθητήρων υπερήχων, που σε συνεργασία παρακολουθούν μία περιοχή 360 μοιρών γύρω από το όχημα και ‘σαρώνουν’ το δρόμο μπροστά σε απόσταση 130 m – περιλαμβάνουν Active Park Assist with Perpendicular Parking, Adaptive Cruise Control, Auto High Beam, Blind Spot Information System, Cross Traffic Alert, Distance Indication, Driver Alert, Forward Collision Warning, Lane Keeping Alert και Traffic Sign Recognition.

Η Ford διαθέτει τώρα στη γκάμα της έντεκα συνολικά μοντέλα με αξιολόγηση ασφάλειας 5 αστέρων από τον Euro NCAP. Πρόκειται για τα B-MAX, Edge, Fiesta, Focus, Galaxy, Kuga, Mondeo, Ranger, S-MAX, Tourneo Courier, και Transit & Tourneo Custom.

Το νέο Ford Fiesta βρίσκεται ήδη στις βιτρίνες της Michaels Automotive με μία ολοκληρωμένη γκάμα που περιλαμβάνει το στιλάτο Fiesta Titanium, το εμπνευσμένο από τη Ford Performance Fiesta ST-Line, το πολυτελές Fiesta Vignale, και το Fiesta Trend.


 

Sources: 
Δ.Τ. Michaels Automotive LTD