Rally

03 Oct, 2017 Ώρα 11:42

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross - 11ος γύρος: ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Thumbnail

Νίκη γοήτρου για τον περσινό πρωταθλητή Mattias Ekstrom

Ο περσινός πρωταθλητής Mattias Ekstrom κατέκτησε στο Estering της Γερμανίας την τέταρτη του φετινή νίκη, βάζοντας ένα τέλος στο απίστευτο σερί της Volkswagen.

Close
Μάλιστα ο Ekstrom δεν έκανε απλά περίπατο για να πάρει αυτή τη μεγάλη νίκη, αντιθέτως έπρεπε να τα βάλει με τον «γίγαντα» Petter Solberg, ο οποίος έστω και με σπασμένη κλείδα και δυο σπασμένα πλευρά κατάφερε να πάρει την pole position! Ο Ekstrom κατάφερε να αρπάξει την πρωτοπορία από τον άλλο πρωταθλητή στην τελευταία στροφή του πρώτου γύρου. 

Στην συνέχεια ο Solberg δέχτηκε επίθεση και από τον Kevin Hansen της Peugeot-Hansen, και έχασε και την δεύτερη θέση στην πρώτη στροφή του επόμενου γύρου. Μιας και πήγε ανοιχτά ο Νορβηγός, άρπαξε την ευκαιρία και ο Timmy Hansen για να προσπεράσει για την τρίτη  θέση. Στην συνέχεια ο Solberg επέλεξε να γράψει joker lap για να φύγει από την μάχη του βάθρου και τα πολλά αυτοκίνητα, καταλήγοντας πίσω από τον Niclas Gronholm, ο οποίος είχε γράψει joker πολύ νωρίτερα.

Close

Στη στενή ασφάλτινη φουρκέτα του  Estering προσπέρασε ο Timmy Hansen τον νεαρότερο του αδερφό και συνοδηγό στην ομάδα τους, Kevin, το αυτοκίνητο του οποίου (208 WRX προδιαγραφών 2016) είχε σπασμένη πίσω αριστερά ανάρτηση. Ο άλλος οδηγός της EKS, Toomas Heikkinen, άρπαξε και αυτός την ευκαιρία λόγο της σπασμένης ανάρτηση, προσπερνώντας τον Hansen στο τέλος του τρίτου γύρου.

Close

Ο Gronholm δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να προσπεράσει, έστω και αν είχε ήδη καλύψει το joker lap του.

Οι Gronholm και Solberg βρέθηκαν να παλεύουν πίσω από το πληγωμένο 208 του Hansen, με το Νορβηγό να προσπερνάει τον γιό του πρώην αντιπάλου του στο WRC ενώ στην συνέχεια προσπέρασε και τον Hansen που σπίναρε στο ξεκίνημα του τελευταίου γύρου. Έτσι το βάθρο, πίσω από τον νικητή Ekstrom, συμπλήρωσαν οι Hansen και Heikkinen που έκαναν τα joker lap τους στον τελευταίο γύρο.

Ο φετινός πρωταθλητής Johan Kristoffersson δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό μετά που έπεσε έκτος στον πρώτο γύρο του δεύτερου ημιτελικού. Ο επόμενος και τελευταίος γύρος του πρωταθλήματος, που όπως είναι γνωστό υποστηρίζεται από το Monster Energy, θα διεξαχθεί στο Killarney International Raceway της Νοτίου Αφρικής, στις 10 Νοεμβρίου. 

28 Mar, 2024 Ώρα 07:44

Υπερθέαμα και εντυπωσιακές διαδρομές στο «TIGER RALLY 2024»

Thumbnail

Διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου το «TIGER RALLY 2024», το οποίο υπόσχεται να προσφέρει μοναδικό θέαμα ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη.

Close

Το «TIGER RALLY», το οποίο εντάσσεται στο πλούσιο καλεντάρι των Λεμεσίων powered by BrainRocket, διοργανώνεται από τη Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού και αποτελεί τον δεύτερο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλλυ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (ΚΟΑ).

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 08:00, από τον Χώρο Στάθμευσης της Επίχωσης. Οι οδηγοί αφού καλύψουν 6 ειδικές διαδρομές σε Λιστόβουνο, Αγία Παρασκευή και Λάνια, θα επιστρέψουν και πάλι στο Χώρο Στάθμευσης της Επίχωσης στις 18:30, για τον τερματισμό και την απονομή των επάθλων.

Close

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 19:00, σε πανηγυρική εκδήλωση στο χώρο της Επίχωσης, θα παρουσιαστούν στο κοινό τα αυτοκίνητα και οι οδηγοί που θα συμμετάσχουν στο «TIGER RALLY 2024». Τα αυτοκίνητα θα παραμείνουν στο χώρο της Επίχωσης μέχρι την εκκίνηση του αγώνα το πρωί της Κυριακής.

Οι φίλοι του αθλήματος θα μπορούν να ενημερώνονται ζωντανά για τα αποτελέσματα των διαδρομών μέσω της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας www.cmf.org.cy

Close

Το πρόγραμμα του αγώνα

Λίστα συμμετοχών