Παγκόσμια πρεμιέρα του Mitsubishi e-Evolution

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο με την ονομασία e- Evolution concept θα παρουσιάσει η Mitsubishi στην 45η έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο. Πρόκειται για ένα  υψηλών επιδόσεων SUV νέας γενιάς, που παραπέμπει στο μέλλον της ιαπωνικής φίρμας.

Το πρωτότυπο όχημα χρησιμοποιεί ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες με υψηλή ροπή, που συνεργάζονται με ένα σύστημα μπαταρίας υψηλής χωρητικότητας. Αποτέλεσμα, η αθόρυβη και δυναμική απόκριση που κάνει τα EV να ξεχωρίζουν από τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το Triple Motor 4WD System χρησιμοποιεί ένα μοτέρ που κινεί τους εμπρός τροχούς και ένα νέο σύστημα Dual Motor AYC που συνδέει τους πίσω ηλεκτροκινητήρες μέσω μιας ηλεκτρονικά ελεγχόμενης μονάδας κατανομής ροπής Active Yaw Control.

Το μέλλον στα αυτοκίνητα θα είναι διαφορετικό

 

Τεχνητή νοημοσύνη

Από εκεί και πέρα το e-Evolution εφοδιάζεται με ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που βελτιώνει τις ικανότητες του οδηγού καθώς μία σειρά αισθητήρων επιτρέπει στο σύστημα να διαβάζει άμεσα τις αλλαγές στις οδικές και κυκλοφοριακές συνθήκες καθώς και τις προθέσεις του οδηγού. Το σύστημα μπορεί να μεταφέρει γνώσεις στον οδηγό και να αυξήσει διακριτικά τις ικανότητες του.

Αφού "κατασκευάσει" μία εικόνα με το επίπεδο ικανοτήτων του οδηγού φτιάχνει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που παρέχει συμβουλές μέσω φωνητικού διαλόγου και μιας μεγάλης οθόνης στο ταμπλό. Σαν αποτέλεσμα, οδηγοί όλων των ικανοτήτων γρήγορα έχουν στα χέρια τους ένα όχημα που συμπεριφέρεται όπως οι ίδιοι επιθυμούν και σύντομα απολαμβάνουν ακόμα περισσότερο την οδηγική εμπειρία.