Το Honda Civic ανάμεσα στους φιναλιστ για το βραβείο AUTOBEST 2018

Το νέο Honda Civic βρίσκεται στη λίστα των έξι επικρατέστερων μοντέλων που θα διαγωνιστούν για τον τίτλο «Best Buy Car of Europe» του ανεξάρτητου οργανισμού AUTOBEST 2018. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Ιαπωνική μάρκα διασφαλίζει μία θέση στον τελικό του εν λόγω διαγωνισμού, μετά την υποψηφιότητα του HR-V στη λίστα των φιναλίστ κατά την περσινή χρονιά.

Ο οργανισμός AUTOBEST δημιουργήθηκε το 2001 με το επαναστατικό σκεπτικό του “best buy car” για την Ευρωπαϊκή αγορά και σήμερα αποτελείται από 31 αυτοκινητιστικούς συντάκτες από όλη την Ευρώπη. Για να κερδίσει ένα αυτοκίνητο βραβείο του AUTOBEST, πρέπει να αντιπροσωπεύει την καλύτερη προσφορά στην Ευρωπαϊκή αγορά. Τιμή, δίκτυο υποστήριξης, διανομή ανταλλακτικών και ευελιξία είναι μερικά από τα πιο σημαντικά κομμάτια που λαμβάνονται υπόψη πριν από μια ψηφοφορία. Ο σχεδιασμός και οι νέες τεχνολογίες λαμβάνονται και αυτές υπόψη.. Την υποψηφιότητα ενός μοντέλου καθορίζει η τιμή εκκίνησής του, που δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ ενώ η ψηφοφορία γίνεται μέσο ενός πολύπλοκου συστήματος 13 σημείων πριν αποφασιστεί νικητής.    

Το Honda Civic θα αξιολογηθεί στη φάση των «Final 6» που θα διεξαχθεί σε πίστα αλλά και δημόσιους δρόμους στο Vairano της Ιταλίας στις 29 και 30 Νοεμβρίου. Ο νικητής του 17ου ετήσιου διαγωνισμού AUTOBEST θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.

Η δέκατη γενιά Civic είναι προϊόν του μεγαλύτερου, παγκόσμιου προγράμματος εξέλιξης στην ιστορία της Honda, και ωφελείται από την προηγμένη μηχανολογία, παραγωγή, αεροδυναμική και τις σύγχρονες τεχνολογίες κινητήρων και πλαισίου. Ένα ολοκαίνουριο μοντέλο που κυριολεκτικά δεν θυμίζει τίποτε από τα Civic του παρελθόντος. Το μοντέλο προσφέρεται τόσο με τον κινητήρα 1.5 λίτρων turbo βενζίνης 182 ίππων όσο και με ένα νέο ενός λίτρου turbo με 130 ίππους. Μαζί και ένας πετρελαιοκινητήρας 1.6 λίτρων με 120 ίππους. Και οι τρεις συνδυάζονται με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων
 

Sources: 
Δ.Τ. Demstar Automotive