Γενικά

19 Oct, 2017 Ώρα 10:15

Πρωτάθλημα Αναβάσεων by EKO – 29 συμμετοχές και πολύ θέαμα στις Πλάτρες στις 22 Οκτωβρίου (λίστα συμμετοχών)

Thumbnail

Οι προετοιμασίες για την Ανάβαση Πλατρών εντείνονται και όπως όλα δείχνουν θα είναι μια από τις εντυπωσιακότερες αναβάσεις όλων των εποχών! 29 συμμετοχές με δυνατά ονόματα αλλά και επιπλέον κάποια περάσματα από opening cars και…karts που δεν θα αφήσουν τους θεατές σε ηρεμία.

Close

 

Close

 

Πέρα από τους γνωστούς αναβασάκηδες, παρόν στον αγώνα δίνουν και αρκετοί γνωστοί από τον χώρο των ράλι. Ο Δημήτρης Λάμπρου με συνοδηγό την σύζυγο του Μαρία (δεν νομίζουμε να του λέει να κόψει…, αντίθετα μάλιστα!) θα υπερασπιστεί την περσινή του νίκη κόντρα όμως φέτος στους επανεμφανιζόμενους Σταύρο Αντωνίου και Αντώνη Χρίστου που θα οδηγήσουν για πρώτη φορά μετά από την αποπεράτωση της ενίσχυσης κινητήρα και πλαισίου το δυνατό Mitsubishi Colt EVO αλλά και στον Μιχάλη Σοφοκλέους με το δικό του EVO 3.

Close

Ο Φαίδωνας Ιάσωνος με το Nissan Sylvia ανεβαίνει στις Πλάτρες με αρκετές προοπτικές και μπορεί να θεωρηθεί outsider στα προγνωστικά για πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα.

 

 

Παρών θα είναι και ο Denner Deniz ο οποίος πέρσι ήταν τρίτος γενικής ενώ από τον χώρο των ράλι σημειώνουμε τη συμμετοχή των Σταύρου Ζήνωνος, Σάββα Σάββα, Ευτύχιου Τρύφωνος, Αντρέα και Κρις Αντρέου και των Γιώργου Παφίτη και Κύπρου Χριστοδούλου με το Fiesta R2.

Εκεί θα είναι βέβαια και οι γρήγοροι 2wd των αναβάσεων, Αβράμης Αβραάμ, Νεκτάριος Γεωργίου, Στέλιος Κυθρεώτης του Car.com.cy, Μάριος Κωνσταντινίδης και Χάρης Περίκκος αλλά και ο Χρίστος Πολυκάρπου ο οποίος με το ενισχυμένο πλέον αυτοκίνητο του θα χτυπήσει ψηλές θέσεις στην κατάταξη.

Από το «παρελθόν» θα δούμε το Ford Escort με τον Γιώργο Πικκή αλλά και τον επανεμφανιζόμενο Θωμά Θωμά με το Opel Manta.

Opening cars θα έχουμε μεταξύ άλλων το πολύ δυνατό EVO της HP Motorsport ENEOS με τον Περίκκο, την Lotus του Παναγιωτίδη, το Sierra Cosworth με τον Αλέξη και για πρώτη φορά, θα έχουμε πέρασμα από δυο αγωνιστικά εξατάχυτα karts με οδηγούς τους έμπειρους πρωταθλητές karting Γιώργο Αλεξάνδρου και τον Στέλιο Κυθρεώτη, οι οποίοι θα εντυπωσιάσουν τους θεατές με το κράτημα και την τρομερή επιτάχυνση των karts.

 

 

Μια μεγάλη φιέστα λοιπόν έχει στηθεί για την Κυριακή, στην Ανάβαση Πλατρών By EKO.

Θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση από την οργάνωση με τις λεπτομερείς οδηγίες προς τους θεατές οι οποίοι φέτος με τη συνεργασία της Κοινότητας Πλατρών, θα έχουν την ευχέρεια να πάνε αρκετά κοντά στη διαδρομή με το αυτοκίνητο τους.

Βασικός χορηγός του πρωταθλήματος Αναβάσεων είναι η ΕΚΟ και η ΕΚΟ Racing 98

Χορηγοί είναι η εταιρεία Psaltis Ανταλλακτικά και το Boyz Stuff Show

Υποστηρικτές είναι η Online πλατφόρμα Deliveryman.com.cy και ο Phileas Guides.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Car.com.cy

 

 

Διαβάστε επίσης:

Πρωτάθλημα Αναβάσεων by EKO – Έρχονται οι Πλάτρες στις 22 Οκτωβρίου – Δείτε τους κανονισμούς

 

12 Apr, 2024 Ώρα 14:43

Στη Βαλένθια ξεκινάει η χρονιά για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή

Thumbnail

Με στόχο να κάνει μία καλή αρχή στη νέα χρονιά του NASCAR Whelen Euro Series, στην οποία θα συμμετάσχει στην ανώτατη κατηγορία, την EURO NASCAR PRO, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής θα αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου στη Βαλένθια, στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν. Είναι η πέμπτη χρονιά που βρίσκει τον Τζιωρτζή στο NASCAR όπου έκανε ντεμπούτο το 2020 ενώ ο Κύπριος οδηγός έχει εγκριθεί και για αγώνες σε οβάλ πίστες στις ΗΠΑ.

Close

 

 

«Έχω στόχο να κερδίσω στη Βαλένθια, όπως έκανα πέρσι με δυο νίκες στη EURO NASCAR 2 και ένα βάθρο στη EURO NASCAR PRO» επισημαίνει ο Κύπριος οδηγός, ο οποίος συμπληρώνει για τον μακροπρόθεσμο στόχο του στη χρονιά: «Θέλουμε να πετύχουμε τα καλύτερα πλασαρίσματα που μπορούμε και να σκοράρουμε τους πλείστους βαθμούς, καθώς θα βοηθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ιδίως στον τελικό στο Βέλγιο».

Ο Τζιωρτζής θα επικεντρωθεί στην φετινή σεζόν μόνο στην κατηγορία EURO NASCAR PRO, σε αντίθεση με την περσινή περίοδο κατά την οποία έτρεχε παράλληλα και στην EURO NASCAR 2, στην οποία μέχρι τον τελικό της χρονιάς διεκδικούσε τον τίτλο.

Close

«Είμαι αρκετά θετικός γιατί δουλέψαμε πολύ σκληρά με την ομάδα σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, από τον περασμένο Νοέμβρη μέχρι σήμερα, με το αυτοκίνητο και τις αλλαγές που θα έχει το αυτοκίνητο, με τους νέους κανονισμούς» σημειώνει και προσθέτει: «Είμαστε πανέτοιμοι, βρήκαμε τις ρυθμίσεις, αναλόγως πολύ γρήγορα, κάτι που είναι πολύ θετικό και είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

 

Close

 

Γι’ ακόμη μία χρονιά θα αγωνίζεται με την ομάδα Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports, με το αυτοκίνητο με αριθμό «Νο5».

Το πρόγραμμα

Στη μήκους 4,005χλμ. πίστα της Βαλένθια, Circuit Ricardo Tormo, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής είχε καταγράψει επιτυχίες στο παρελθόν. Πέραν από τα περσινά πεπραγμένα του είχε πετύχει την παρθενική νίκη του στη EURO NASCAR 2 το 2022, ενώ έχει άλλες τέσσερις παρουσίες (σ.σ. δυο ως δεύτερος και ισάριθμες ως τρίτος) στο βάθρο το 2021 και το 2020 όταν αγωνιζόταν ως rookie. 

Το Σάββατο (13/04) το πρωί θα γίνουν τα πρώτα προκριματικά της χρονιάς και το απόγευμα θα ακολουθήσει η πρώτη κούρσα, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής (14/04).

 

 

Μετά τον αγώνα στη Βαλένθια, θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Vallelunga (Ιταλία), Brands Ηatch (Αγγλία), Raceway Venray (Ολλανδία) και Most (Τσεχία) πριν από τον ημιτελικό σε Oschersleben (Γερμανία) και ακολούθως τον τελικό στη Zolder (Βέλγιο).

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, τον χορηγούν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts και τον υποστηρίζουν η Televantos Used Trucks, η PrivenGAS, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona.