Τέσσερις διακρίσεις για τη BMW στο θεσμό «sport auto award»

Οι αξίες της BMW αναδεικνύονται κάθε φορά που τα αυτοκίνητα της κερδίζουν κάποιο βραβείο. Όταν όμως αυτό το βραβείο προέρχεται κατευθείαν από τον κόσμο τότε αποκτά ιδιαίτερη αξία. Ο λόγος για το διαγωνισμό «sport auto award» που είναι από τους πιο παραδοσιακούς στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τα βραβεία να κρίνονται από την ψήφο των αναγνωστών. Φέτος 13.211 αναγνώστες συμμετείχαν στην 25η έκδοση του θεσμού, επιλέγοντας μεταξύ 234 μοντέλων σε 25 κατηγορίες.

Στη φετινή ψηφοφορία για «Τα πιο σπορ αυτοκίνητα του 2017», τα μοντέλα της BMW απέσπασαν συνολικά τέσσερις νίκες κατηγορίας, στις οποίες προστέθηκαν ακόμα τρεις ακόμα θέσεις στο βάθρο αλλά και μία δεύτερη θέση στο διαγωνισμό «Best Brand 2017».

Πιο συγκεκριμένα, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ένα από τα πιο περιζήτητα βραβεία των ‘sport auto awards’ δόθηκε στη BMW M2 Coupe. Το συνολικό πακέτο για το compact μοντέλο υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH, προϊόν τεχνογνωσίας της BMW από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, ξεσήκωσε εκ νέου τον ενθουσιασμό των αναγνωστών για να της χαρίσουν τον τίτλο στην κατηγορία ‘Coupe έως 100.000 ευρώ. Ο straight six βενζινοκινητήρας της BMW M2 Coupe με τεχνολογία M TwinPower Turbo και μέγιστη ισχύ 370 ίππων εξασφαλίζει εξαιρετικά δυναμική συμπεριφορά, ενώ η ελαφριά αλουμινένια ανάρτηση M Sport προσφέρει απόλυτα ακριβή έλεγχο ακόμα και σε πολύ σπορ οδηγικές συνθήκες.

Επιπλέον, η BMW M240i Cabrio και η BMW M240i Coupe απέσπασαν το περίοπτο βραβείο. Οι δύο σπορ διάδοχοι της μέχρι σήμερα επιτυχημένης BMW M235i Coupe και Cabrio αντίστοιχα, πείθουν κυρίως μέσω μιας τεχνολογίας κινητήρα νέας γενιάς. Και τα δύο μοντέλα της BMW M Performance χρησιμοποιούν τη νέα έκδοση του straight six βενζινοκινητήρα, τεχνολογίας M Performance TwinPower Turbo που αποδίδει μέγιστη ισχύ 340 ίππων. Όπως πέρσι, η BMW 340i Sedan κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών. Αυτό σημαίνει ότι και φέτος, η BMW πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα στην ψηφοφορία των αναγνωστών. Με τη 2η θέση της στο διαγωνισμό ‘Best Brand’ 2017, η BMW M4 GT4 της BMW Motorsport γιόρτασε μία ακόμα τεράστια επιτυχία στην κατηγορία ‘Best Customer Sports Programme στην Κατηγορία GT4.

Και φέτος η ψηφοφορία ανέδειξε η δημοτικότητα της BMW μεταξύ των φίλων των αγώνων του περιοδικού. Με τις νίκες δύο coupe, ενός cabrio και ενός sedan αλλά και κορυφαίες θέσεις σε πολλές ακόμα κατηγορίες, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας υπογραμμίζει με εντυπωσιακό τρόπο το τεράστιο φάσμα προϊόντων που προσφέρουν η BMW και η BMW M.
 

Sources: 
Δ.Τ. Char Pilakoutas Group