Rally

26 Oct, 2017 Ώρα 15:52

Το ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross για το 2018

Thumbnail

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA το οποίο στηρίζει η Monster Energy ανακοίνωσε το ημερολόγιό του για τη σεζόν του 2018. Το ημερολόγιο, το οποίο θα επικυρωθεί κατά τη συνάντηση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αυτοκινήτου της FIA τον Δεκέμβριο, αποτελείται από 12 γύρους. Μεταξύ αυτών και δύο καινούριοι αγώνες στο Silverstone και στις ΗΠΑ.

Close

Η σεζόν του 2018 θα ξεκινήσει και πάλι από την Καταλονία, όπως και πέρυσι, στις 14-15 Απριλίου. Στη συνέχεια οι ομάδες θα διασχίσουν τα σύνορα της Πορτογαλίας για το δεύτερο γύρο στο Montalegre που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Απριλίου. Θα ακολουθήσει το Βέλγιο στα μέσα Μαΐου (12-13 Μαΐου) ενώ η πίστα του Silverstone θα αποτελέσει τον τέταρτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στα τέλη Μαΐου. Οι αγώνες του World RX σε Νορβηγία, Σουηδία, Καναδά, Γαλλία και Λετονία θα πραγματοποιηθούν ξανά από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Ο δέκατος γύρος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα Circuit of the Americas [COTA] όπου εκεί διεξάγονται και οι αγώνες της F1 και του MotoGP. Ο αγώνας των ΗΠΑ θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 29-30 Σεπτεμβρίου ενώ στις 13-14 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο προτελευταίος γύρος της σεζόν στο Buxtehude της Γερμανίας. Το φινάλε της σεζόν του 2018 θα γίνει και πάλι στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής στις 24-25 Νοεμβρίου.

Βασιζόμενοι στην απόλυτη επιτυχία του φετινού πρωταθλήματος, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rallycross της FIA θα διεξαχθεί και πάλι σε πέντε γύρους όπως και φέτος, αλλά με το Βέλγιο να προστίθεται στη σειρά μαζί με τη Νορβηγία. Βαρκελώνη, Σουηδία, Γαλλία και Λετονία. Το πρωτάθλημα Super1600 θα περιλαμβάνει έξι αγώνες  (Βαρκελώνη, Πορτογαλία, Νορβηγία, Γαλλία, Λετονία και Γερμανία), ενώ οι αγώνες Touring Car θα αποτελούνται από τρεις αγώνες (Βέλγιο, Νορβηγία και Σουηδία).

Close

 

Παγκόσμιο Ημερολόγιο RX 2018

Close

Ισπανία – Βαρκελώνη            14/15 Απριλίου

Πορτογαλία – Montalegre       28/29 Απριλίου

Βέλγιο – Mettet                       12/13 Μαΐου

Μεγάλη ΒρετανίαSilverstone 26/27 Μαΐου

Νορβηγία – Hell                      9/10 Ιουνίου

Σουηδία – Holjes                     30 Ιουνίου / 1η Ιουλίου

Καναδάς - Trois-Rivieres        4/5 Αυγούστου

Γαλλία – Loheac                     1/2 Σεπτεμβρίου

Λετονία – Ρίγα                        15/16 Σεπτεμβρίου

ΗΠΑ – COTA                          29/30 Σεπτεμβρίου

Γερμανία – Estering                13/14 Οκτωβρίου

Νότια Αφρική - Κέιπ Τάουν    24/25 Νοεμβρίου

19 Apr, 2024 Ώρα 12:55

WRC: Πρώτη γεύση από το ασφάλτινο ράλλυ στην Κροατία

Thumbnail

Μπορεί το shakedown να μην έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον όμως είναι ένα δείγμα για το πως θα εξελιχθεί η μάχη των τριών ημερών στο Ράλλυ της Κροατίας. Οι Γάλλοι Sebastien Ogier- Vincent Landais έτρεξαν στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Rallye Monte-Carlo τον Ιανουάριο και τώρα αποφάσισαν ότι έπρεπε να κάνουν ένα ακόμη ασφάλτινο Ράλλυ. Επέστρεψαν στη δράση και μάλιστα φαίνεται ότι έχουν δυνάμεις για να κερδίσουν τον αγώνα που θα γίνει στους στεγνούς δρόμους ανατολικά της πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ.

Close

 

 

Κέρδισαν με χρόνο 1:55.7 το shakedown των 3.65 χλμ. ενώ στη 2η θέση ήταν οι Evans-  Martin.

 

Close

 

Τον τρίτο και τέταρτο χρόνο έκαναν οι Neuville- Wydaeghe και Tanak- Jarveoja.

Στην κατηγορία WRC2 με τα Rally2, δύο Citroen C3 σημείωσαν τους ταχύτερους χρόνους. Οι Yohan Rossel -Arnaud Dunand (Citroen C3) έκαναν  2:02.6, ενώ 2:03.0 έκαναν οι Nikolay Gryazin -Konstantin Aleksandrov.

Η επίσημη εκκίνηση θα δόθηκε χτές το απόγευμα. Πρόκειται για την τελετουργική εκκίνηση μπροστά από την Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στο κέντρο του Ζάγκρεμπ.

Ο κανονικός αγώνας ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Περιλαμβάνει οκτώ Ειδικές Διαδρομές (4Χ2) συνολικού μήκους 119,74 χλμ. Η μεγαλύτερη ειδική είναι μήκους 23.68 χλμ. Το 1ο σκέλος δεν έχει τεχνική υποστήριξη για τα πληρώματα μόνο στο τέλος 45’ πριν την ανασυγκρότηση.

Close

Το Σάββατο (20/4) θα γίνουν και πάλι 8 Ε.Δ  (4 Χ2 ) συνολικού μήκους  108,76 χλμ.

Ο αγώνας που είναι ο τέταρτος της χρονιάς για το WRC θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 21 Απριλίου). Περιλαμβάνει τέσσερις Ειδικές Διαδρομές (54,78 χλμ.), με τελευταία την Power Stage, 14,24 χλμ η οποία θα ξεκινήσει στις 13.15 τοπική ώρα.

Συνολικά τρέχουν 68 πληρώματα. Τα 8 πληρώματα με Rally1, 25 με Rally2 (οι 19 στο WRC2) και 25 με Rally3 (οι 18 στο JWRC!).

Η Toyota με τα GR Yaris Rally1, έχει τους Sebastien Ogier- Vincent Landais, Elfyn Evans- Scott Martin και Takamoto Katsuta  – Aaron Johnston.

Η Hyundai με τα i20 Ν-Rally1έχει τους Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe  που προγούνται στη βαθμολογία, Ott Tanak- Martin Jarveoja και Andreas Mikkelsen – Torstein Eriksen.

Η M-Sport με τα Puma Rally 1 Hybrid συμμετέχει με τους Andrien Fourmoux- Alefandre Coria και Gregoire Munster – Louis Louka.

Με το ανανεωμένο Hyundai i20 Rally2 τρέχουν ο Emil Lindholm με την Reeta Hamalainen

Στιγμιότυπα απο το Shakedown