Ειδήσεις

29 Oct, 2017 Ώρα 14:00

Σε αυτό έχει καταλήξει η Κύπρος μας;

Thumbnail

Δεν ξέρω κατα πόσο με έχει ενοχλήσει επειδή το αυτοκίνητο ανήκει σε προσωπικό φίλο ή επειδή είναι Ιαπωνικό ή επειδή γενικά είναι αυτοκίνητο αλλα είναι κάτι που πρέπει να αναφέρω για να ενημερωθεί ο κόσμος και να προσέχει περισσότερο. Ειδικά αμα το αμάξι είναι "βελτιωμένο" ή είναι κάποιας συγκεκριμένης σχολής φαίνεται ότι βρέθηκε νέος τρόπος για πολλούς επιτήδειους να καταστρέφουν όνειρα αλλα και κόπους. Κόπους πολλών χρόνων επειδή ένα αμάξι όπως το συγκεκριμένο δεν έρχεται έτοιμο στα μέτρα του καθενός. 

Close

 

Close

 

Στην αρχή φοβόμασταν ότι τα κλεμμένα περνούσαν στα κατεχόμενα όπου εκεί κατέληγαν κομμάτια και το πιο σίγουρο είναι ότι δεν θα το ξανάβλεπες ποτέ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως είναι αρκετά χειρότερα τα πράγματα. Το Silvia του φίλου Zack έχει καταστραφεί ολοσχερώς και δυστυχώς είναι χειρότερο απο το να μην το ξαναδεί ποτέ. Κλάπηκε την εβδομάδα που μας πέρασε και βρέθηκε εντός 48 ωρών. Ναι πράγμα απίστευτο με τα κατεχόμενα στη μέση. Βρέθηκε όμως στην Ελεύθερη Δημοκρατία στην κατάσταση που βλέπετε πιο κάτω.

Close

Έτσι λοιπόν θερμή μας παράκληση να τα προσέχετε σαν τα μάτια σας γιατί ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να κάνει τίποτα σε περίπτωση κλοπής.  Δεν θα τρέξει κανείς να σε βοηθήσει. Ούτε η αστυνομία, ούτε κανείς άλλος. ΔΕΝ ειναι παλιοσίδερα και το ξαναλέω. Είναι κόποι και αν συνεχιστεί αυτό θα χρειαστεί "οι γρήγοροι" να κινητοποιηθούμε με διαφορετικό τρόπο. Σήμερα έχει ακουστεί για κλοπή Audi R8. Αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση σε μια εβδομάδα! ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

 

19 Apr, 2024 Ώρα 13:45

Η περιοχή του πλανήτη όπου απαγορεύονται όσα Ι.Χ. είναι εξοπλισμένα με αυτόνομη οδήγηση

Thumbnail

Την ώρα που σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να αναπτύξουν ακόμα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, μια επαρχία του Καναδά κάνει την δική της… «επανάσταση».

Close

Η Βρετανική Κολομβία επικαιροποίησε πρόσφατα τον νόμο για τα μηχανοκίνητα οχήματα, απαγορεύοντας τη χρήση οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Αυτό δεν είναι απλώς μια απαγόρευση της χρήσης τέτοιων συστημάτων. Ο νόμος καθιστά παράνομη ακόμα και την απλή οδήγηση οποιουδήποτε αυτοκινήτου έχει στον εξοπλισμό του σύστημα επιπέδου 3, είτε το χρησιμοποιείτε είτε όχι.

 

Close

 

Οι επικαιροποιημένοι κανόνες υπογράφηκαν στις 18 Μαρτίου και τέθηκαν σε ισχύ στις 5 Απριλίου. Αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν δύο μοντέλα που παρέχουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, και είναι η Mercedes-Benz S-Class και η EQS του 2024 τα συστήματα των οποίων έχουν εγκριθεί μόνο για περιορισμένη χρήση στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, με ταχύτητες κάτω από τα 65χλμ./ώρα.

Close

Αν σας πιάσουν να οδηγείτε Ι.Χ. με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, τα πρόστιμα κυμαίνονται από 368 έως 2.000 δολάρια σε καναδικό νόμισμα ή ακόμη και έξι μήνες φυλάκιση.

“Αυτοί οι νέοι κανονισμοί θα κρατήσουν τους ανθρώπους ασφαλέστερους στους δρόμους μας και θα ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερο τη χρήση των ενεργών μεταφορών”, δήλωσε ο Rob Fleming, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.