Video

13 Nov, 2017 Ώρα 17:26

Δείτε πως επιταχύνει από στάση στα 347χλμ./ώρα μία Mercedes S65 Brabus

Thumbnail

Έχετε ποτέ φανταστεί πόσο γρήγορη μπορεί να είναι μία Mercedes S65 που φέρει την υπογραφή της Brabus; Αν όχι, τότε καλό είναι να παρακολουθήσετε το παρακάτω video.

Close

Να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη έχει βάρος 2.3 τόνους, ο V12 κινητήρας των 6.3 λίτρων της αποδίδει 900 ίππους και οι επιδόσεις κόβουν την ανάσα.

Για παράδειγμα το 0-300 επιτυγχάνεται σε σχεδόν 27 δευτερόλεπτα ενώ η ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το γερμανικό θωρηκτό έχοντας καλύψει 3 χιλιόμετρα, είναι 340.4 χλμ./ώρα.  

Close

 

 

Close
29 Feb, 2024 Ώρα 14:48

Το SuperVan της Ford σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο (βίντεο)

Thumbnail

Από τότε που η Ford παρουσίασε τη νέα έκδοση SuperVan 4.2 έχει ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο ταχύτητας του ηλεκτρικού βαν σε ειδικές διαδρομές και πίστες. Η επανασχεδιασμένη μάσκα εμπρός σε συνδυασμό με τα αεροδυναμικά βοηθήματα στο πίσω μέρος έχουν κάνει ακόμα πιο σταθερό το ηλεκτρικό «κτήνος» με αποτέλεσμα να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε κάθε μεριά του κόσμου.

Close

Μετά λοιπόν από το ρεκόρ στην ανάβαση Pikes Peak και το ρεκόρ στο Goodwood Festival of Speed, η Ford αποφάσισε να βάλει το SuperVan 4.2 στην απαιτητική διαδρομή της πίστας Mount Panorama Bathurst. Το SuperVan 4.2 με οδηγό τον έμπειρο Ρομάν Ντουμάς, κατάφερε να σημειώσει χρόνο 1:56.324 γράφοντας νέο ρεκόρ στην κατηγορία του.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μια ειδικά διαμορφωμένη Mercedes-AMG GT3 σημείωσε χρόνο 1:56.605, σχεδόν τρία δέκατα πιο αργή από το τρομερό βαν της Ford. Από το onboard βίντεο που κυκλοφόρησε η Ford φαίνεται ο Ντουμάς να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αυτοκινήτου το οποίο είναι εξαιρετικά σταθερό στις στροφές και ακλόνητο στις επιταχύνσεις.

Close

Θυμίζουμε ότι το SuperVan 4.2 κινείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 1.400 ίππων. Η αρχική ισχύς έχει μειωθεί από τους 2.000 ίππους προκειμένου να είναι πιο εύκολο στην οδήγηση, ενώ τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα σε συνδυασμό με τις αναβαθμισμένες αναρτήσεις το κάνουν ένα ικανότατο αγωνιστικό όχημα πίστας.

Δείτε το Ford SuperVan 4.2 στο Mount Panorama.

Close