Νέα συλλεκτική BMW M3 με 460 ίππους

Μία νέα συλλεκτική BMW Μ θα είναι διαθέσιμη από τη νέα χρονιά και θα ονομάζεται M3 CS. Εφοδιασμένη με έναν κινητήρα 3.0 λίτρων θα ξεπερνά τις επιδόσεις την M3 με Competition Package κατά 10 ίππους, φτάνοντας τους 460.

Στην πράξη η επιτάχυνση 0 - 100 χλμ./ώρα θα επιτυγχάνεται σε 3,9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα της νέας, ειδικής έκδοσης που προσφέρεται στάνταρ με το M Driver’s Package, θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 χλμ./ώρα.

Η νέα BMW M3 CS είναι στάνταρ εξοπλισμένη με το 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και συνδυάζεται με χειριστήρια (paddles) στο τιμόνι. Οι σχέσεις αλλάζουν σε κλάσματα του δευτερολέπτου, χωρίς διακοπή στη ροή ισχύος, αλλά χρησιμοποιείται μία μακριά έβδομη σχέση για να κρατά τις στροφές χαμηλά και να ελαχιστοποιεί την κατανάλωση σε μεγάλα ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο. Η ανάρτηση της νέας BMW M3 CS θυμίζει αυτή της M3 με Competition Package. Οι σύνδεσμοι και τα ακραξόνια τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω άξονα κατασκευάζονται από σφυρήλατο αλουμίνιο, γι’ αυτό και είναι ελαφριά. Έτσι, οι μη αναρτώμενες μάζες είναι περιορισμένες, προς όφελος της δυναμικής συμπεριφοράς. Η M3 CS εφοδιάζεται στάνταρ με ανάρτηση Adaptive M, της οποίας η γεωμετρία έχει ρυθμιστεί για βελτιστοποιημένες επιδόσεις στο δρόμο και στην πίστα.

Το... πιλοτήριο

 

Σε 1.200 μονάδες

Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις των συστημάτων διεύθυνσης και ανάρτησης στις προσωπικές του προτιμήσεις ή απαιτήσεις της εκάστοτε διαδρομής.
 
Στο εσωτερικό της νέας BMW M3 CS, συναντούμε δίχρωμη δερμάτινη επένδυση των καθισμάτων, αυτόματο κλιματισμό, σύστημα ήχου Harman Kardon surround, σύστημα πλοήγησης Professional κ.ά.
 
Οι παραγγελίες για τη νέα BMW M3 CS θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2018 ενώ η κατασκευή της ειδικής έκδοσης θα περιοριστεί σε 1.200 αντίτυπα λόγω παραγόντων που έχουν σχέση με την παραγωγή, η οποία θα ξεκινήσει από το Μάρτιο του 2018.