Γενικά

28 Nov, 2017 Ώρα 10:30

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων By EKO – Νικητής και πρωταθλητής ο Δημήτρης Λάμπρου σε ένα αγώνα γεμάτο θέαμα

Thumbnail

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 5ος αγώνας του Πρωταθλήματος Αναβάσεων By EKO με την ανάβαση Αγίου Τύχωνα. Τον αγώνα διοργάνωσε με άψογο τρόπο η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

 

Close

Πολύς ο κόσμος που βρέθηκε στον Άγιο Τύχωνα σε μια ηλιόλουστη μέρα για να παρακολουθήσει τις μάχες σε διάφορες κατηγορίες από κοντά.

Close

Στη μεγάλη κατηγορία Ε2 την πρώτη θέση φλέρταραν τρεις οδηγοί, ο περσινός πρωταθλητής Δημήτρης Λάμπρου, ο τ/κ Deniz Denner και ο Μιχάλης Σοφοκλέους. Ένα πρόβλημα στο limited slip δεν επέτρεψε στον Μιχάλη Σοφοκλέους να δώσει τη μάχη, αφήνοντας τους άλλους δύο να παλέψουν. Τελικός νικητής και πρωταθλητής με μισό δευτερόλεπτο διαφορά στο χρόνο ο Δημήτρης Λάμπρου ο οποίος πανηγύρισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του! Δεύτερος και άξιος συγχαρητηρίων ο Deniz Denner με συνοδηγό τον Topcu Omer ενώ τρίτος γενικής ήταν ο Σταύρος Αντωνίου ο οποίος όπως δήλωσε και ο αδελφός του Αντώνης Χρίστου (ο οποίος ήταν 6ος γενικής) έμεινε ευχαριστημένος από την πρώτη ουσιαστική επαφή με το αυτοκίνητο.

 

 

Τέταρτος γενικής ήταν ο Σταύρος Ζήνωνος με το δυνατό EVO 6 του ενώ πρώτος στην RCE1 ήταν ο Αβράμης Αβραάμ ο οποίος επιδιόρθωσε το αυτοκίνητο του μετά το ατύχημα που είχε στις Πλάτρες για να δώσει το παρόν του στον τελεευταίο αγώνα του πρωταθλήματος.

 

 

 

 

Ο Γιώργος Γεωργίου με το ξεχωριστό Extreme Car ήταν έβδομος γενικής ενώ πρώτος στην RC2 ήταν ο Γιώργος Κακουρή με το EVO 9, ακολουθούμενος από τον Chris Αντρέου επίσης στην RC2.

Πρώτος στην RCS αλλά και στην 2WD S ήταν ο Στέλιος Κυθρεώτης της HP Motorsport – ENEOS ο οποίος αν και είχε σοβαρό θέμα με την ανάρτηση του αποφάσισε να τρέξει αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, ακολουθούμενος από τον Νίκο Σπύρου με το δυνατό Honda του που πάντα εντυπωσιάζει. Πρώτος στην RCS1 ήταν ο Μάριος Κωνσταντινίδης με το VW Golf ο οποίος οδήγησε γρήγορα και σταθερά.

 

 

 

Στους άτυχους της μέρας και ο Φαίδωνας Ιάσωνος ο οποίος είχε θέμα με τον κινητήρα και αποχώρησε αμέσως μετά την πρώτη διαδρομή.

Καλή παρουσία έκανε και ο Χάρης Περίκκος της HP Motorsport – ENEOS με το δεύτερο Honda της ομάδας, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Νικόλας Ψάλτης της εταιρείας Psaltis Ανταλλακτικά όχι μόνο στήριξε το θεσμό αλλά τρέχει κιόλας σαν συνοδηγός με οδηγό τον Χρίστο Κάττο.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους οδηγούς που έτρεξαν στον αγώνα αυτό αλλά και στο Πρωτάθλημα Αναβάσεων by EKO. Ένα πρωτάθλημα που αφήνει τις καλύτερες παρακαταθήκες για το πρωτάθλημα του 2018.

Ιδιαίτερα, αξίζει να δώσουμε συγχαρητήρια στον πρωταθλητή της 2WD S Χρήστο Πολυκάρπου ο οποίος και απουσίασε από τον τελευταίο αγώνα αλλά ήταν παρών στη διοργάνωση, και ο οποίος ετοιμάζει ήδη το δυνατό του BMW για την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Ο Χρήστος ήταν ένας από τους βασικότερους συντελεστές της επιτυχίας της φετινής διοργάνωσης.

 

 

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου έχει προχωρήσει σε καινοτομίες στο χώρο των αναβάσεων, αφού έχει δημιουργήσει Επιτροπή Αναβάσεων, υπό την εποπτεία του αθλητή αναβάσεων και μέλους της Ομοσπονδίας Χρήστου Πολυκάρπου με την αρμοδιότητα να εντοπίζουν – δεχόμενοι και τις εισηγήσεις αθλητών – να ελέγχουν και να καταρτίζουν διαδρομές οι οποίες είναι κατάλληλες για αγώνες αναβάσεων και τις οποίες εφόσον είναι κατάλληλες, να τις παραδίδουν στα Σωματεία τα οποία θα είναι δεσμευμένα να επιλέξουν κάποιες από τις εγκεκριμένες αυτές διαδρομές.

Παράλληλα, ο promoter του Πρωταθλήματος Αναβάσεων ο οποίος είναι και αθλητής στους αγώνες, Στέλιος Κυθρεώτης, δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναθλητές μου, τους χορηγούς και υποστηρικτές καθώς και την Κυπριακή Ομοσπονδία αφού περνώντας αρκετές δυσκολίες με διαδρομές που δεν είχαν ενδιαφέρον, ή/και με περιορισμένες συμμετοχές, καταφέραμε όλοι μαζί να φέρουμε τον κόσμο πίσω στους αγώνες. Μιλώντας με τους συναθλητές μου, αλλά και με αρκετό φίλαθλο κόσμο, όλα δείχνουν πως το πρωτάθλημα που ετοιμάζουμε για το 2018 θα είναι ακόμα πιο δυνατό, μιας και αρκετοί φίλοι μας έχουν ήδη δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Να πούμε μόνο ότι το 2018, όχι από τον πρώτο αγώνα αλλά σε επόμενο αγώνα, αναμένεται η επιτροφή του πρωταθλητή Μάικ Χαραλάμπους, αλλά και πολλών άλλων. Εμείς από την πλευρά μας με τη δύναμη της προβολής του Car.com.cy και του Ομίλου μας, της Digital Tree, αλλά και με τις μέχρι τώρα εμπειρίες μας στο χώρο, σε συνεργασία με τη νέα επιτροπή αναβάσεων και την Ομοσπονδία, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να έχουμε μία ακόμη καλή αγωνιστική χρονιά με περισσότερες συμμετοχές και πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές, Eυχαριστώ ξανά τόσο την εταιρεία ΕΚΟ για τη βασική χορηγία του πρωταθλήματος αλλά και την εταιρεία Psaltis Ανταλλακτικά για τη στήριξη».

 

Βασικός χορηγός του πρωταθλήματος Αναβάσεων είναι η ΕΚΟ και η ΕΚΟ Racing 98

Χορηγοί είναι η εταιρεία Psaltis Ανταλλακτικά

Υποστηρικτές είναι η Online πλατφόρμα Deliveryman.com.cy και ο Phileas Guides.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η μεγαλύτερη κυπριακή ιστοσελίδα αυτοκινήτου, το Car.com.cy

Μεγάλο ευχαριστώ στην Ν Psillos Mobiles για τις πολλές του φωτογραφίες. Δείτε τις εδώ.

12 Apr, 2024 Ώρα 14:43

Στη Βαλένθια ξεκινάει η χρονιά για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή

Thumbnail

Με στόχο να κάνει μία καλή αρχή στη νέα χρονιά του NASCAR Whelen Euro Series, στην οποία θα συμμετάσχει στην ανώτατη κατηγορία, την EURO NASCAR PRO, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής θα αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου στη Βαλένθια, στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν. Είναι η πέμπτη χρονιά που βρίσκει τον Τζιωρτζή στο NASCAR όπου έκανε ντεμπούτο το 2020 ενώ ο Κύπριος οδηγός έχει εγκριθεί και για αγώνες σε οβάλ πίστες στις ΗΠΑ.

Close

 

 

«Έχω στόχο να κερδίσω στη Βαλένθια, όπως έκανα πέρσι με δυο νίκες στη EURO NASCAR 2 και ένα βάθρο στη EURO NASCAR PRO» επισημαίνει ο Κύπριος οδηγός, ο οποίος συμπληρώνει για τον μακροπρόθεσμο στόχο του στη χρονιά: «Θέλουμε να πετύχουμε τα καλύτερα πλασαρίσματα που μπορούμε και να σκοράρουμε τους πλείστους βαθμούς, καθώς θα βοηθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ιδίως στον τελικό στο Βέλγιο».

Ο Τζιωρτζής θα επικεντρωθεί στην φετινή σεζόν μόνο στην κατηγορία EURO NASCAR PRO, σε αντίθεση με την περσινή περίοδο κατά την οποία έτρεχε παράλληλα και στην EURO NASCAR 2, στην οποία μέχρι τον τελικό της χρονιάς διεκδικούσε τον τίτλο.

Close

«Είμαι αρκετά θετικός γιατί δουλέψαμε πολύ σκληρά με την ομάδα σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, από τον περασμένο Νοέμβρη μέχρι σήμερα, με το αυτοκίνητο και τις αλλαγές που θα έχει το αυτοκίνητο, με τους νέους κανονισμούς» σημειώνει και προσθέτει: «Είμαστε πανέτοιμοι, βρήκαμε τις ρυθμίσεις, αναλόγως πολύ γρήγορα, κάτι που είναι πολύ θετικό και είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

 

Close

 

Γι’ ακόμη μία χρονιά θα αγωνίζεται με την ομάδα Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports, με το αυτοκίνητο με αριθμό «Νο5».

Το πρόγραμμα

Στη μήκους 4,005χλμ. πίστα της Βαλένθια, Circuit Ricardo Tormo, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής είχε καταγράψει επιτυχίες στο παρελθόν. Πέραν από τα περσινά πεπραγμένα του είχε πετύχει την παρθενική νίκη του στη EURO NASCAR 2 το 2022, ενώ έχει άλλες τέσσερις παρουσίες (σ.σ. δυο ως δεύτερος και ισάριθμες ως τρίτος) στο βάθρο το 2021 και το 2020 όταν αγωνιζόταν ως rookie. 

Το Σάββατο (13/04) το πρωί θα γίνουν τα πρώτα προκριματικά της χρονιάς και το απόγευμα θα ακολουθήσει η πρώτη κούρσα, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής (14/04).

 

 

Μετά τον αγώνα στη Βαλένθια, θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Vallelunga (Ιταλία), Brands Ηatch (Αγγλία), Raceway Venray (Ολλανδία) και Most (Τσεχία) πριν από τον ημιτελικό σε Oschersleben (Γερμανία) και ακολούθως τον τελικό στη Zolder (Βέλγιο).

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, τον χορηγούν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts και τον υποστηρίζουν η Televantos Used Trucks, η PrivenGAS, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona.