Η 3η γενιά της Mercedes CLS έρχεται τον Μάρτιο

02 Δεκ., 2017 Ώρα 15:27

H ολοκαίνουργια Mercedes CLS είναι πλέον γεγονός και η 3η γενιά ετοιμάζεται να εισβάλει δυναμικά στην παγκόσμια αγορά. Με σπορ χαρακτηριστικά που συνδυάζονται με την πολυτέλεια που συναντούμε άλλωστε με κάθε αυτοκίνητο που έχει το αστέρι, η νέα CLS έχει μεγάλες βλέψεις στην κατηγορία της. Στη νέα γενιά συναντούμε προηγμένες τεχνολογίες, άριστη συνδεσιμότητα, high tech συστήματα και γενικότερα όλα αυτά που αναζητούν οι πελάτες και ιδίως αυτής της κατηγορίας.

Ένα χαρακτηριστικό της CLS είναι το μέγεθός της που αγγίζει τα 4,99 μέτρα, γεγονός που μεταφράζεται σε άπλετους χώρους στην καμπίνα των επιβατών. Σε αυτή συναντούμε στοιχεία από την νέα E-Class αλλά και την S-Class γεγονός που δείχνει και το επίπεδο πολυτέλειας που έχει φτάσει η νέα CLS.

Το εσωτερικό της νέας Mercedes CLS

 

Κινητήρες - Εκδόσεις

Αρχικά, η CLS θα είναι διαθέσιμη μόνο με εξακύλινδρους κινητήρες diesel 3.0 λίτρων και σύστημα τετρακίνησης. Η έκδοση 350d 4Matic έχει απόδοση 281 ίππους και 600 Nm ροπής, ενώ στην 400d 4Matic η απόδοση ανεβαίνει στους 335 ίππους και τα 700 Nm ροπής.  Σύμφωνα με τη Mercedes, η μέση κατανάλωση και στις δύο εκδόσεις είναι μόλις 5,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Επίσης, υπάρχει και η έκδοση CLS450 4MATIC η οποία χρησιμοποιεί τρίλιτρο βενζινοκινητήρα, 48βολτο ηλεκτρικό σύστημα και EQ Boost, αποδίδοντας συνδυαστικά περισσότερους από 380 ίππους και 750 Nm ροπής. Σε αυτή την περίπτωση, τα 0-100 έρχονται σε 4,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Αργότερα θα υπάρξει και η κορυφαία έκδοση AMG.

Οι πρώτες παραδόσεις αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2018, ωστόσο οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

 

Δείτε Επίσης