Η Nissan κατακτά κορυφαία βαθμολογία στη διαχείριση των υδάτινων πόρων

Η Nissan κέρδισε μια κορυφαία βαθμολογία στην Παγκόσμια Έκθεση για τους Υδάτινους Πόρους του 2017, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η εταιρεία  συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των παγκόσμιων  επιχειρήσεων, που αναγνωρίζονται για τη διαχείριση του νερού.

Το CDP (Carbon Disclosure Project), κατατάσσει κάθε χρόνο τις παγκόσμιες επιχειρήσεις με γνώμονα τις προσπάθειές τους στη διαχείριση του νερού και στην μείωση των εκπομπών CO2. Η ιαπωνική φίρμα ήταν μία από τις 74 εταιρείες στη φετινή λίστα για τους υδάτινους πόρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 2.000 εταιρείες  παρείχαν σχετικά δεδομένα στο CDP.

Η Nissan εργάζεται  στην κατεύθυνση  της μείωσης και της ορθολογικής διαχείρισης του νερού, σε όλες τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της. Για τον λόγο αυτό αναπτύσσει τεχνολογία και προωθεί τον περιορισμό της χρήσης του νερού,  με βάση τα αποθέματα νερού της κάθε περιοχής, σε κάθε μονάδα της  και δραστηριοποιείται ενεργά στη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού για το νερό.

Παράλληλα, στοχεύει στη μείωση των εκπομπών CO2 από τα νέα οχήματα,  ένα μέτρο που λαμβάνει υπόψη την παραγωγή των καυσίμων ή της ηλεκτρικής ενέργειας για την τροφοδοσία των οχημάτων της,  κατά 90% έως το 2050, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2000. Η Nissan κατασκευάζει το όχημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις μηδενικών εκπομπών ρύπων στον κόσμο, το LEAF και συνεργάζεται με τοπικές κυβερνήσεις και άλλες εταιρείες για την επέκταση της υποδομής φόρτισης ηλεκτροκίνητων  οχημάτων.

Να σημειώσουμε πως το CDP ιδρύθηκε το 2000 και είναι μια ισχυρής επιρροής, μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Εκπροσωπεί θεσμικούς επενδυτές που κατέχουν συνολικά 100 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.